Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja PIA in njen enomesešnik

PIA in njen enomesešnik

živjo PIA,

kako je bilo na torkovem pregledu z vašim enomesečnikom?

Hallo!
Včeraj smo imeli prvi pregled pri pediatrinji. Z mojim pikecom je vse OK, ta pediatrinja pa odobrava prav vse. Pravi, da je že v maternici otroček verjetno bil tako obrnjen in mu zato tudi tako najbolj paše, naj pa menjavamo položaje čez dan (levo, desno, naprej, nazaj), da si krepi vse mišice. Nosimo ga lahko kakor želimo, noben položaj ni prepovedan. Zrasel je za 5,5 cm in se zredil za 1110 g.

Kopamo ga lahko recimo 3x na teden, nohtke lahko pilimo (nisem vedela).
Ker ima mali krče, smo šli v Avstrijo kupit kapljice Lefaxin, a je pediatrinja rekla, da jih ona ne priporoča, ker vsebujejo pomirjevala, ki otroku vplivajo na možgane in mi je priporočala raje Sab Simplex. Sicer sem jih kupila, ampak ne vem, kaj naj, saj mu Lefaxin res pomagajo. No, bom poskusila te naše, pa bomo videli učinke. Dobil je tudi AD3 – 7 kapljic na dan in mu jih bom začela dajati od 6.tedna dalje.

Koliko pa je star tvoj otrok, Miša Maša?

Bradavice me tudi takoo bolijo. Sem mislila, da se v enem mesecu pri polnem dojenju utrdijo, pa zgleda ni tako. Mali je pravilno pristavljen, pa so vseeno spokane in boleče. Vedno jih s svojim mlekom namažem in pustim na svežem zraku, pa nič ne pomaga. En čas sem se mazala z Bepantenom, pa me je še bolj peklo…Kako dolgo še, da se utrdijo???

Oprosti, ker vpadam. 7 kapljic na dan AD3?! A si sigurno prav slišala?! Mi smo pri treh mesecih začeli z eno dnevno, cel teden, nato nasledni teden 2, nikoli pa več kot 5. Ampak ker je že po prvi zvijalo za znoret, jih sploh nismo dajali. Samo D3, pa še te bolj malo. Meni se zdi doza zelo huda. Preveri za vsak slučaj, ker AD3 povzročajo pri večini otrok krče.

SAb simplex je nam pomagal za odvajanje vetrov. Dajat ga moraš redno med ali pred obrokom. Če ga skučajno nimaš, meni je ostalo še nekaj stekleničk originalno zaprtih, z rokom l. 2005, pa ti jih lahko pošljem, brezplačno seveda. Zelo so se obnesle tudi janeževe kapljice ljubljanskih lekarn.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mi smo imeli za prve mesece namesto AD3 kapljic, ki povzročajo baje res krčke kapljice Idroplurivit, ki se dobijo v lekarni v Italiji na recept. Nam je recept napisala pediatrinja.
Glede Sab simpleks sem pa jaz slišala da pomagajo le v primeru, ko mali ima veliko zraka v tebuščku, sicer pa da naredijo samo slabše. Mi smo imeli obojne kapljice in niso nobene pomagale. Nam je za krčke pomagalo namakanje v vodi, nošenje po rokah in čas… 🙂)))
Glede količine kapljic pa tako, mi smo sedaj začli z AD3 7 kaplic na dan in mislim, da je ta količina tudi za tebe dobra. Meni je pediatrinja to tako razložila: če je otrok polno dojen rabi 7 kaplic dnevno, saj mu primanjkuje vitamina D, če pa se mu dodaja pa manj, ker je v prilagojenem mleku že dodanega nekaj tega vitamina.
Lp, pa čimprej naj minejo ti nadležni krčki 🙂)) Potem pa boš začela polno uživanščino.

Skrbna – meni je tudi pediatrinja rekla in na navodilu tudi piše, da tiste, ki dojimo dajemo otročkom 7 kapljic.

Tudi nam je rekla 6 kapljic, a jih nismo nikoli dajali, nekaj časa smo ji dajali 1-2 Oleovit (D3) pa je bilo čisto ok.

Zanimivo, naš pediater pa je bil mnenja, da dojeni otroci potrebujejo manj kapljic AD3 kot zalivančki ali celo nič, če so dovolj na svežem zraku.

Pia, za boleče bradavice ti priporočam, da tole prebereš:

in tole:

se opravičujem, pri nas niso delali razlik med dojenimi in zalivanimi. Oprosti!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

zivji pia,

superca, da je z vašim malim vse ok.
ja najina srčica bo v ponedeljek stara 3m in pol.

tudi mi smo pri 6t začeli z AD3, nam pa je pediatrinja svetovala, da začnemo postopno par dni 1kaplj, naslednja 2 dni 2 kapljici itd. do 7 potem pa tako nadaljuješ.
naša srčica zaradi kapljic ni imela več krčkov kot sicer. pri nas je na njen krčke v 1m vplivala predvsem moja prehrana, ko sem zmanjšala količino popitega mleka (ne več kot 0,5l), in nehala jesti vse kar napenja mene , je bilo krčkov bistvrno manj, ješ pa lahko ostale predelane mlečne izd. sir, jogurte, skuto…poskusi, morda bo pomagalo tudi vam, pa takrat ko jih matra jim tudi paše, da se jih nosi obrnjene s trebuščkom navzdol.

tudi jaz sem imela a začetku težave z bol. bradavicami…uf če se spomnim, pa je kar minilo – toplo ti priporočam forum Dojenje, kjer Karmen res dobro svetuje, piši ji…

zdaj me pa kliče moja pikica

moram it

pozdravček
🙂)

Skr bna, sigurno je doza 7 kapljic, ker polno dojim, tako kot so že ostale napisale. Tako tudi piše na navodilih, ki so priložena. JOj, upam, da ne bo še več krčkov – ubogi otroci, kako se mi smilijo, ko morajo to vse prestajat. Bom jaz tudi poskusila postopoma. Pa lahko sploh prej dajem, kot v 6. tednu, saj mi jih je zdaj dala, pa mislim tudi, da bi mu jih morala že dati, ker je malo rumen. Zato moram v torek na kontrolo, če ne bo boljše, da še nekaj dobi?!
Saj ne vem, kako dolgo pa sploh imaš eno stekleničko Sab simplexa? Zdaj smo začeli in če bo nam zmanjaklo, te bi pa prosila, da mi jih pošlješ, če še jih imaš doma odveč. Hvala.
Pediatrinja je rekla, da dajem kaplice Sab Simplex le 3x dnevno in tako si porazdelim, zjutraj ob osmih, potem okrog dveh in potem zvečer….Prej sem Lefaxin dajala pri vsakem obroku.
Zlatolaska hvala za link.
Zdaj se pa gremo dojit, auč…

Če boš rabila, piši.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close