peščena ura
Pozdravljeni!
Za svoje otroke potrebujem 2 peščeni uri , za 45 minut in za 15 minut ali 30 minut. Prav zdajle sem prebrskala nekaj spletnih strani in klicala nekaj številk , pa jih nimajo ali pa so zelo drage.Tiste za v savno , ki pa so cenovno ugodne , pa niso samostoječe.
Ali morda kdo ve kje se jih da dobiti ?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
mamaana
Potrebujem jih za merjenje časa pri branju za enega otroka. Pa tudi so mi svetovali , za hiperaktivnega otroka , ki ima hudo motnjo pozornosti , da bi jo uporabljali , da bi morda lažje zdržal , pri mizi , ko bo delal domače naloge. Bi imel boljšo predstavo koliko časa naj bi delal nalogo. Sedaj namreč sediva tudi več ur , oziroma sedim jaz on pa mi uhaja (WC , lačen , se pelje avto mimo…..). Tako pa bi se dogovorila da lahko naredi v tem času ko ura steče , da to zmore , potem pa je prost, tudi jaz :).
To je še en način kako mu pomagati , moram poskusiti. Če ne bo drugače , bom kupila tiste za v savno , ki so poceni , le niso samostoječe ampak za na steno , a se bom že znašla.
Različne dolžine časa pa zato , ker morata vsak dan brati in eden vaditi poštevanko (že tretje leto, motnja branja , pisanja in računanja z motnjo pozornosti in nemirom).
Lep pozdrav
mamaana
Mama,
sedaj mi je bolj jasno. Ampak čas za dokončanje naloge lahko merita tudi drugače – ni potrebna ravno peščena ura. Tudi 30 minut za začetek ste mi zdi veliko, še posebej, če so motnje pozornosti velike in gre za popoldanski čas. Je pomembno, da nalogo v celoti konča ali da v določenem času naredi, koliko zmore?
Pomembno se mi zdi, da med delom tudi delate odmore (kot tudi dogovor, kaj se med odmorom dela), kot tudi organizacija prostora do tega kaj bereta (vsebina) do tega kako se učita poštevanko.
Z 10-letnikom vadiva poštevanko 10-15 min vsak dan s kartami , ki so različnih barv . Pri tem izbirava različne načine “kartanja”. Karte mu je stiskala in predlagala specialna pedagoginja v šoli. Brati pa morata oba (10 in 8 let) ,ker jima gre precej slabo.
Za 8-letnika pa je potrebna fizična predstava časa , da dobi občutek , da ne dela dolgo naloge.
V glavnem poskusila bom pa bomo videli. O dogajanju pa vam sporočim.
Samo še malo “pojamram” včasih sem čisto na tleh od teh vaj in pregovarjanja prav vsak dan, ne vem a sem zato slaba ali čudna a res je tako.
lp
mama
mama,
v vsej kolobiciji vaj bo potrebno misliti tudi nase. Niste pa nič slaba ali čudna – ste samo mama z dobrimi in slabimi ali čudnimi trenutki (kar pa nič ni narobe), prav pa je tudi da malo pojamrate.
Živjo
Mamaana tukaj lahko kupiš peščene ure
http://www.crossboweducation.com/sand_timers1.htm
tudi poštnina ni visoka
Pozdravljeni,
peščene ure imajo tukaj (http://www.emago.si/ ). Glejte pod katalog Aurednik- najlažje je, če si ga naročite :), imajo super stvari. Jaz imam predlanskega in so peščene ure za cca 13 EUR (ampak je cena brez 20% DDV), žal pa imajo max 30 min. Mislim, pa da sem zasledila tudi za 45 min v enem drugem katalogu (Nathan izdelki so noter, ampak se trenutno ne spomnim imena dobavitelja), bom pogledala v službi.
Mimogrede, tudi mi v službi uporabljamo peščeno uro (samo 3 min) in obnese se odlično.
Lep pozdrav 😉
Odgovorila sem vam na vprašnanje v zvezi s peščeno uro, ampak sem kliknila napačen gumb in bo objavljena kot nova tema….novinka :))
Pošiljam vam link do peščenih ur, najbolje, da naročite brezplačni katalog in oddate naročilo- pozorni bodite pri cenah, ni všet 20% DDV oz. vsaj prejšnja leta ni bil.
[www.emago.si]
na levi strani poiščite sliko 0817.jpg
Lp
pozdravljeni
peščeni uri sem naročila pri emago in jih imamo že kakih 10 dni
15 in 30 minut
moram reči da so stvari res lažje saj sedaj vidita da zmoreta narediti v tistem času kot se dogovorimo
povedala pa sta mi da imajo tako uro tudi v šoli 10 minutno
uporabljam jo tudi pri uporabi računalnika in ko steče se zamenjata potem pa pride mami spet na vrsto 🙂
glede raačunalnika-računalnik je pri nas privilegij ne pravica se pravi nagrada
hvala vsem za mnenja
lp