Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza perniciozna anemija, hipovitaminoza B 12, mielopatija in nevropatija

perniciozna anemija, hipovitaminoza B 12, mielopatija in nevropatija

Zaradi pomanjkanja B 12 so me doletele precej neprijetne zadeve. Pred dobrim letom so mi začeli mrtveti prsti na nogah, sledila so stopala, februarja pa so me obdrzali na nevrološki kliniki in mi postavili diagnozo: hipovitaminoza B 12, perniciozna anemija, mielopatija in nevropatija. Prejela sem 7 infuzij vitaminskega koktejla in 9 injekcij B 12, od tu dalje se zdravim z B 12 – hepavit 2500 1x na 2 meseca, dozivljensko (pomanjkanje intrizičnega faktorja IF). Po prihodu domov se mi je stanje poslabšalo, mravljinčaste so postale tudi roke vključno s komolci, prsti na rokah me ne ubogajo prav dobro in mi zatekajo, mravljinci pa so se dvignili do vratu. Imam občutek kot da sem povita z elastičnim povojem, predvsem v ledvenem delu. Občutek za vroče-mrzlo je bistveno zmanjsan, prav tako tudi občutljivost na dotik, hodim pa kot račka in če zamizim, se mi vrti.

V maju imam MRI mozganov CH-TH hrbtenjače, podrobnejši hematološki pregled krvi pa šele čez eno leto.

Hvalezna bi bila za kakršnokoli informacijo o poteku bolezni in dodatnem zdravljenju: fizioterapija, masaza, prehrana,….

Pozdrav……………….Tula

Zdravo Tula!

Ker imam tudi sama perniciozno anemijo me zanima, če te muči tudi želodec. Pri meni se namreč kaže prav tam. Tudi sama dobivam vsake 3 mesece B12 injekcijo Hepavit.

Lep dan ti želim

Maja

Draga Maja, hvala za odgovor. Ne, želodec me ne boli, imam pa celo vrsto drugih težav, predvsem mravljinčevje in neobčutljivost okončin in trebušnega predela, pa tudi hrbta in zadnjice, tako da sploh ne čutim injekcijskih ubodov. Prav danes imam MRI možganov in hrbtenjače. ….LP..Tula

POZDRAV,
Aprila v letu 2003, so mi postavili sum na MS. Imela sem vnetje ocesnega zivca. Se pred tem sem imela maligne pape na materičnem vratu in cisto na jajcniku. Ker sem vegetarijanka so mi ze takrat svetovali naj povecam B vitamin. Po diagnozi suma MS pa sem se sama po priporocilu sestre odlocila za mesecno enekcijo B12, po njej se bolje pocutim, saj imam dostikrat obcutek nemoci in tezave z utrujenostjo. Glede vjinih tezav sicer ne vem veliko, vendar pogum in mocna volja veljata. Dejstvo da se naucimo veseliti majhnih stvari in biti srecen ko se zbudis in zagledas dan, to je smisel zivljenja.

Iz izkušenj vam lahko povem, da samo B12 ni dovolj! Da pride do perniciozne ali pogubne anemije je vzrok v dolgotrajnem delnem pomanjkanju VSEH Vitaminov in ostalih mikrohranil! Ko enkrat začne primanjkovati B12 – je to že ZADNJA faza in pa tudi ZAČETEK poti do ZDRAVJA!

Hepavit OHB12 je PRVI, DA nam voljo do borbe za zdravje. Umirimo se in najdemo pot za sprehode v naravi! Živčni sistem se tako okrepi, da zmoremo videti LEPO in KORITNO!

Začnemo se zdravo prehranjevati v začetku pa OHB12 injekcijam začnemo vsak dan dodajati Kalicij šumeče tablete in C Vitamin.

Vse dobimo v lekarni!
Naslednji korak so trgovine z Eko in BIo proizvodi!

Vse skupaj: injekcije OHB12; sprehodi v naravi, zdrava ekološko pridelana hrana = ZDRAVJE na telesu, kar pomeni – razumu, duši in duhu -skupaj!

Preberi tolkikokrat -da boš razumel in potem UKREPAJ!

New Report

Close