Najdi forum

Živjo…

zanima me, zakaj moški gojijo prevelika pričakovanja do svoje ženske…da bi postale “gospodinje”, mame in bile hkrati strastne ljubimke…ter seveda uspešne v službi….

– zjutraj želi zajtrk (ko sva pri njemu mu ga pripravi mama, čeprav se brani)

– če slučajno ostanem dalj časa v službi si sicer na hitro nekaj pripravi za jest, a je cel projekt da pomije posodo ali zagrabi sesalec (meni se pač po 19 uri ne da več pospravljat) ….
– 99% vedno dobi kosilo na mizi (potrodim se oddirjat iz službe čimrpej domov) a on pričakuje še pomito posodo, da je vse tipi topi pospravljeno ipd. ko pa pride domov, po kosilu pravi: pravi. ljubica jest se grem mal spočit- bog ne daj da se čez vikend spočijem popoldne še jaz (beri- grem spat, ker dleam 6 dni v tednu!). slišim- saj itak sam spiš – ps- delam v zelo stresni službi in ptorbujem počitek vsaj v nedeljo….

– nikoli ni zadovoljen z menoj in mi vedno govori da mu ne štima moj odnos do živlejnja – pravi, da bi več časa morala posvečati gospodinjstvu in da on ne šteka kako me mama tega ni naučila

MENI PA NI JASNO ZAKAJ SE VEDNO ZNOVA VRAČA K MENI, KO KAJ NE ŠTIMA ODPEKETA DOMOV IN SE Z MENOJ NE SOOČI, VEDNO RAZČIŠČUJEVA PO TELEFONU!

Sem zmedena in zaradi mojih “negospodinsjkih” sposobnosti (mimogrede- res ni kot v škatlici, je pa zgledno urejeno glede na delo in študij) me čustveno zapostavlja, odteguje čustva in dela do poznih ur, raje gre domov, kot pa da bi v najinem kotičku (svoje stanovanje) bil z menoj????

mc

Mc, občutek imam slab 🙁 pa ne vem zakaj. Tak moški te ni vreden. Ti se zanj razdajaš…on tega ne opazi. Očitno ga je mama razvadla…mamin sinko pač…

Groza!!!
Začni nase gledat. Uživaj. POčni, kar tebi paše. Če nimata otrok, bo še lažje začet na novo.

Najprej premisli, če si srečna. Zdi se mi, da NE!

Pa srečno, Nadine

Ah daj no daj, in zakaj si zenske zelijo popolne moške? Vprašanje, ki je različno od para do para. To kar opisuješ ti zgoraj ze zdaleč ni več primer klasičnega moškega, danes so zenske ze veliko bolj emancipirane in si zelijo tudi bolj popolnega moškega, čeprav ga mogoče doma ze imajo.

Sprašuješ se zakaj se vedno vrača k tebi? Kot, da ti nimaš lastne volje in vpliva na to kam pluje vajina barka. Če sta na tako različnih bregovih kot v primeru gospodinjskih opravil tudi pri drugih zadevah potem sta si mogoče res preveč “neskladna”. MC se mi zdi, da si ti zdaj malo jezna na svojega dragega ker, jasno preveč pričakuje. Imam en predlog zate; poskusi najeti pomoč v gospodinjstvu, ker te bo zares stalo malo denarja. Lahko to narediš tudi diplomatsko, kakor pač ženske znamo, in svojemu dragemu tega ne omenjaš. Glede hrane,.. ja na poti domov iz službe kaj kupiš in malo po domače zakamufliraš pa bo:))) Če pa Mr. perfect še vedno ne bo zadovoljen ga pa pošlji nazaj k mami kamor tudi spada. Drugače pa, ali boš res tako nesrečna, če ga ne bo nazaj?

Veliko sreče!

Hojla …

No tukaj pa je tvoja težava …. Zakaj se z njim ne soočiš …
Zakaj se ne postaviš zase in mu poveš tako, kot si napisala nam …. da imaš stresno službo, da tudi sama rada počivaš, ker VSAK človek potrebuje počitek in, da mu nisi mama in, da mu ne misliš bit mama!!!!

Da si tudi ti lačna in, da tudi on umaže posodo … itd. Jaz sem mojemu to vse lepo povedala … Ne živiva skupaj a sem mu že sedaj dala vedet, da sama ne mislim skrbet za vse … (vikende živiva skupaj – drugače pa študiram v drugem kraju)
Da bom tut sama mela svojo službo, da ne mislim bit SAMA gospodinja in SAMA pri pucanju in SAMA pri vzgoji otrok …. Skupaj sta v tem dreku…. Tudi on umaže cunje, umaže posodo, je lačen in utrujen … in draga moja tudi ti imaš PRAVICO do tega …. To mu vtupi v glavo … ne vem kaj čakaš … Če pa želi mamo .. pa naj ostane doma … in naj jo ma!

Ne vem zakaj bi ravno ženske morale pomivat posodo…. likat, pucat WC školjko, ker se njim gnjusi … ja ok … pol pa naj bo polna dreka …. pusti kuhinjo vso umazano … pa nej se znajde … in če se ne .. in če pobegne domov … NAJ TAM OSTANE!!!! Sem zato, da se dela kompromise … a vseeno to ne pomeni, da moraš bit sama za vse … pa naj on kuha pa ti pospravi … pa ti skuhaj pa naj on pospravi pa greš ti malo počivat …. vse se da če se hoče …. če bi pa on sam UŽIVAL ti pa mu to dovoliš … pol je pa tko kot je … in ne bo nič bolje …..

Zakaj se VRAČA!!!!! ?????

KER MU TO DOVOLIŠ …. !!!!!!

Daj malo razmisli no … Sej ljubezen gor in dol, ampak vsega pa ti res ni treba prenašat ….
Si kdaj pomislila, da si TI na prvem mestu!!!!

Lep pozdrav,
by bixy

P.S. Bodi malo egoista no …. Ženske se na splošno hočejo preveč prilagajat, moški pa egoistično to izkoristijo, ker jim tako dovolimo …. !
Zapomni si, da smo ljudje HITRO POKVARLJIVA ROBA – kolkor boš pustila tolk bo pa “grabil”!!!

Predlagaj mu, da naj za en dan zamenjajta vlogi!!!! Samo za en dan, naj dela to kar delaš ti,…

zakaj si to dovoliš? Zakaj mu strežeš, če ti to ni všeč? Zakaj imaš TI pričakovanja, da moraš biti perfektna? Zakaj si ne greš spočit po kosilu, saj veš, da si zaslužiš počitek. Bog ne daj, si napisala. To je TVOJE stališče, ne njegovo.

“- pravi, da bi več časa morala posvečati gospodinjstvu in da on ne šteka kako me mama tega ni naučila”

Me prav zanima, KAJ JE PA NJEGA MAMA NAUČILA?! Naj ti pokaže!

Najbolj na jetra mi gredo moški, ki pričakujejo, da bo “baba” nadaljevala tam, kjer je ostala mama. Mama je celo življenje stala za štedilnikom in stregla svojim moškim na vse možne načine od spredaj in od zadaj. In to pričakujejo tudi od ženske, ki si jo izberejo za nadaljevanje tradicije.
Zakaj kdaj ne pomije posode sam, pa posesa, mogoče kdaj kaj skuha ko ti ne moreš? Ker je to tvoje delo?? Kaj pa če bi kakšno delo opravila skupaj, potem pa skupaj počivala?
Spoštuj se in ceni, pa te bo tudi on moral. Nobena ni perfektna in nimamo sto rok. Če mu boš skušala v vsem ustreči (kar ti bo po možnosti s kakšnega kavča ukazoval), bo to pričakoval vedno. Drugače se bo strmal in odpeketal domov. Na tvojem mestu bi ga tam tudi pustila, dokler ne bi temeljito premislil kaj bi sploh rad od tebe in kaj mu pomeniš.

MC, jest bi tud eno tako, kot si ti rabu !

Šifra : NUJNO IN TAKOJ

OK: zajtrk jest pripravim!!

v priklonu

JOHANUS

Koliko je tvoj fant star?
Če je 18, je zanj in tudi zate mogoče še kakšno upanje, če pa je tam čez 25 ali celo čez 30 pa zanj ni več pomoči ob normalni ženski zrelo živet. Se mi zdi da je mamin sinček, nažalost..to, da dirja iz vajinega skupnega stanovanja vsake tolk časa k mamici domov, dokazuje njegovo nezrelost..
Res je precej odvisno koliko časa skupaj živita, v skupnem stanovanju oz. gospodinjstvu in koliko sta stara..ne vem kaj sicer pričekuješ od partnerja, predvidevam pa, da si precej samostojna in zrela in verjetno si želiš ob sebi nekoga, na katerega se lahko zaneseš, včasih računaš nanj, da ti je pripravljen kaj pomagat, sploh če imaš stresno službo, 6 dni v tednu in še študiraš..Za vse to pa je potrebno bit dovolj zrel in tudi odrasel, da se zaveš, da je skupno življenje z nekom teamsko delo..o čemer se tvojemu očitno še ne sanja..če pa mu je poleg vsega vse odveč (ti kaj pomagat, kaj sam kdaj it v trgovino, nabavit hrano, kaj sam naredit za jest, vsaj sebi in ne pri tem vedno jamrat in takoj tekat k mamici domov na kosilo), pa je vprašanje koliko te ima sploh rad? Teamsko delo je lahko mala malca, če se imata dva rada in takrat tudi ni nobena muka in noben problem, kaj naredit za partnerja ali zase..tudi razne stroge delitve del in opravil v stilu ”danes jaz, jutri ti”, odpadejo.. Ljubezen lahko da ogromno energije, samo če je obojestranska..Pa ne govorim o kakšni začetni zaljubljenosti, govorim o partnerstvu, ki traja kar nekaj let..

Verjetno ti ostane, kot ponavadi pri vseh problemih, en dolg pogovor z njim..
p.s. toliko kolikor sama ceniš sebe in svoje delo, zahtevaj tudi od drugih..pa veliko uspehov!

Lp, Laura

Zadeva je takšna … mama ga je vzgojila tako, kot ga je. Po moje je bila doma in imela ves ljubi čas skrbeti za gospodinjstvo in sedaj isto pričakuje od tebe. Moraš mu pač dopovedati, da tebi zaradi službe in študija to ne znese in se ti tudi ne zdi tako pomembno, da bi svoje življenje posvetila gospodinjstvu. Lahko mu tudi odvrneš, če njemu ne gre v račun, zakaj te tvoja mama ni naučila gospodinjstva, potem tebi isto ne gre v račun, zakaj pa ni tega naučila njegova mama njega. Reci, da poznaš veliko moških, ki opravijo svoj delež v gospodinjstvu (še posebej, če oba s punco delata in služita denar) in da ni pravilo, da bi vse morala postoriti ženska.

Vprašaj ga, kaj on misli. Kako si on predstavlja skupno življenje itd. Potem povej še ti svojo verzijo in zaključi, da imata vsak drugačna pričakovanja in da bodo potrebni kompromisi, če bosta hotela v sožitju živeti skupaj. Potem povej, kaj si ti pripravljena narediti za skupno zadovoljstvo in isto vprašaj še njega.

Potem naslednje, če gre, te zapostavlja oz. te tako kaznuje, ker ni po njegovem, zahtevaj, da s tabo ravna spoštljivo. Ne razčiščuj z njim po telefonu, temveč uredi sestanek na štiri oči. Če ne bo hotel, pa prav, naj se kuja sam, ko bo pripravljen se normalno pogovarjati s tabo, naj te pokliče in predlaga dan in uro srečanja. Resno, naj bo spoštljivo do tebe (ti pa isto do njega) in ne pristajaj na njegove igrice. Saj sama veš, kako naj bi se obnašal do tebe, da bi se počutila spoštovano. Torej ne popuščaj zaradi ljubega miru. Če ne bo pripravljen razmisliti o tem, potem bi bilo škoda tvojih živcev, da bi jih zapravljala z njim.

Logično je, da si moški želi urediti življenje z žensko tako, da mu bo čim bolj udobno. In brez slabe vesti sprejme njeno (prekomerno) delo. Ne moreš pričakovati od njega, da bo kot ženska opazil, da delaš preveč in ti rekel: “Ljubica spočij si malo, bom jaz.” Njim je treba naravnost povedati, kaj si želiš: “Prosim, če vzameš sesalec in posesaš po tej in tej sobi.” “Želim, da pomiješ posodo, če se jaz dalje časa zadržim v službi.” itd. Če bo jamral, ga vprašaj, če želi imeti pomito posodo. Ti jo na daljavo ne moreš pomiti, on pa je tam in jo lahko.

Predvsem pa se ne pritožuj, ne tečnari in ne jamraj, temveč se loti zadeve. Bodi prijazna (tudi, ko mu kdaj rečeš ne in izrečeš prošnjo, da ti kaj postori), ljubeča, vendar odločna. Ne odstopaj kar tako, če reče ne. Prijazno ponavljaj prošnjo, povej, da bi ti to veliko pomenilo in ga potem navdušeno pohvali (čeprav se ti zdi neumno). Počasi se bosta oba naučila bolje shajati drug z drugim.

a si že pomislna, da si zaslužš več in bolš? js mislm da si.

ne morm ti glih pameti solit ampak vseeno nekaj stvari. Sta se o tem pogovorila tudi v smislu: kaj pa če bi ti kaj naredil namesto mene? Mogoče že ve da niso ženske na svetu za to da bomo moškim ustregle. Pač z moškimi se je treba tud o tem pogovort. Pač če pozn delaš pa on prej pride naj skuha (naj naluši krompir, kaj prevre, pogreje, solata tud ni nobena umetnost za prpravt, npr, kakšne jedi lahko skuhaš pa jih potem za na obroke zamrznež: golaž, ragu, ričet, goveji zrezki v omaki, kakšne juhe(goveje, kokošj), če maš variento npr, pr nam špinači že svežo poparmo zmiksamo ohladimo in damo v hladilnik, in pol odtaja,pa dodamo smetano pa puterček in zraven še kaj,.), pa ti bo tako pomagal, naj pomije posodo. Probita se zment že sedaj ker če se ne bosta bosta mela še velike probleme potem. To je odvisno tud od vzgoje kakšno ima oz. jo je mel doma. Nekdo ki je že doma vsega se navadil delat bo hitreje pomagal kot pa nekdo k mu je bilo vse k riti prinešeno, zraven pa je bil vzgojen še v duhu moških in ženskih opravil. Res da so tudi izjeme, in so ljudje ki se rešijo okov stare vzgoje.

MC, ne razumem kaj pihaš, za pripravo kosila rabiš 20 min ( pire krompir, pecene ribe, omakca, solata in kavica). Za pomivanje posode 3 min., zložiš v pomivalnj stroj, gumbek in pok !!! Končano! Za pranje in sušenje perila na teden porabim 30 min. Pazi na teden!!!! Definitivno ne likam. Srajce mi zlikajo v cistilnici 200sit na kos !

Zdej pa se tuki zenske nekej jokate, kaj imate dela z gospodinjstvom in s tega delate famo. Take budalaštine sem poslušal, ko sem bil poročen, pa sem mislil, ja gospodinjstvo to pa je nekaj – šalamala, to vem zdaj !!!!!

Mile dame, v globokem priklonu,

JOHANUS

dragi johanus,
skrbeti sam zase ali pa kidati za nekom drugim, to je velika razlika. če si sam, stvari urediš po svojem redu…v nsaprotnem se vedno prilagajaš. pomnoži svoje perilo s 4…ti opereš 7 gat na teden, jaz pa 28. štekaš?

Ti si pa res odličen kuharski mojster če za takšno kosilo za družino porabiš samo 20 min. Za samo pripravo hrane – lupljenje krompirja in trebljenje solate jaz porabim toliko, da o samem kuhanju oz. pečenju (čas) in nakupu hrane ne izgubljam besed.
Samo moji moški znajo cenit čas, ki ga porabim za to da pride hrana na mizo in so zadovljni če imajo doma pripravljeno hrano na klasičen način, brez mikrovalov, konzrevansov v predpripravljenih izdelkih itd.
In potem še čas, ki ga porabimo za pogovor pri kosilu oz. po kosilu in se vse skupaj že meri v uricah.
Sicer pa je vsak gospodar svojga časa.
LP!

Zakaj pa bi bilo gospodinjstvo prioriteta žensk?

Ok, JOHANUS, nekatere stvari lahko delaš mimogrede. Če pa moraš stalno pospravljati za nekom (recimo pobirati obleke, zlagati čevlje, čistiti školjko, brisati mokro kopalnico, pobirati drobtine itd.), ti je kmalu dovolj. Če bi vsi pospravljali za sabo, sploh ne bi bil problem. Tako pa je stvar v tem, da večina moških (lahko pa tudi ženske, če to delajo njihovi partnerji) enostavno ne cenijo dela, ki ga partner (če to dela samo on) opravi v gospodinjstvu. Mislim, da večini žensk (spet posplošujem) ne bi bil problem opraviti večino dela v gospodinjstvu, če jim partner tega dela ne bi jemal za samoumevnega. Važen je odnos do partnerja, to da daš priznanje, pa čeprav se ti vse skupaj zdi nepomembno. Lahko bi recimo tudi rekli, da košnja trave in razna popravila niso nekaj samoumevnega za moškega in za pohvalo bo z veseljem storil še več, ker se tako počuti koristnega in priznanega.

Joj Johanus, ti pa res ješ same zdrave pripravke. Ti predlagam, da si raje nabavi shake za fitnes- tam so ta pravi odstotki OH, maščob, …. in vsega sranja. Najbrž še nisi nikoli pripravil kakšne juhe (ki ima kar nekaj ur vrenja), omakice (DOMAČE), ribic…. Malo izračunaj koliko časa porabiš za kosilo brez konzervansov in vseh E- jev.

Najbrž si že kdaj pomislil, da nimajo vsi pomivalnih strojev celo zaradi pomanjkanja denarja, in da se nekateri preoblačijo malo bolj pogosto, kot vidim, da je tvoja navada (npr. zaradi rednega udejstvovanja pri športu).

Johanus, mislim, da nisi dojel pomena teme mc.
Me zanima kako bi ti gledal nato, da bi moral vsak dan dirjati iz službe domov in pripravljati kosila in ostale potrebne stvari. Če živiš sam, nisi tempiran na določen čas, ampak si lepo le-tega vzameš zase.

Mc, zate pa upam, da si boš uredila vse po svoje. Ker nihče na tem svetu (z izjemo otrok) ni tukaj zato, da bo razpolagal s tvojim življenjem. Sama si začrtaj meje preko katerih ne boš spustila nikogar. Če se ti zdi, da te bo fant imel zaradi tega manj rad, se motiš. Sta samo dve možnosti: – ali te sploh nima dovolj rad in se mu ne zdi na mestu, da bi se potrudil zaradi tebe
– ali pa se bo potrudil zato, ker te ima rad in ne bi rad videl, da njegova punca nezadovoljno dirja do njega samo zaradi obveznosti

L.

Za Johanus-a
vidiš, takšnega kot si ti, bi pa jaz rabila.

New Report

Close