Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pekoča usta

Pekoča usta

Spoštovani!

Moja mama ima že kakšna dva meseca težave z usti. Usta ji postanejo suha, pečejo jo in jih vleče skupaj. Pred kakšnim mesecem je bila pri zdravniku, ki ji je predpisal tekočino za izpiranje. Nekaj časa je bilo nekoliko boljše, sedaj pa se je začelo znova. Spet jo peče v ustih in jih vleče skupaj, predvsem zvečer. Občasno ima težave z želodcem, od zdravil pa jemlje zdravilo Fosamax proti osteoporozi in zdravilo za zniževanje holesterola. Po potrebi vzame kakšen Lexaurin, vsak večer pa tudi Sanval za spanje, saj je pred nekaj meseci ovdovela in je zelo prizadeta. Zdravnik mi je rekel, da naj bi obiskala zobozdravnika, ki ga že itak obiskuje in eventuelno geastroenterologa. Kaj menite vi. Hvala že v naprej in lep dan vam želim.

Spoštovani!

Razlogov za suha in/ali pekoča usta bi lahko bilo kar več. Poleg eventualnega spahovanje želodčne kisline in običajnega zmanjšanja izločanja sline z leti pridejo v poštev še depresija in učinek zdravil, ki jih jemlje. Mislim, da bosta morala z njenim zdravnikom katero od njih začasno ukiniti, da bi ugotovili ev. vpliv.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani.
Po pogovoru z mamo se vam opravičujem, saj se napisala, da Fosamax uporablja, pa ga ne. Uporabi samo kakšen lexaurin in vsak večer 1 10 mg Sanval in to je vse.
Včeraj je začela uporabljati Ranital za želodec. Hvala.

New Report

Close