Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pekoč občutek pri uriniranju

Pekoč občutek pri uriniranju

Lepo pozdravljeni. Stara sem 21 let. Že približno 3 tedne imam znake vnetja mehurja, ki pa se ne slabšajo, ampak se počasi izboljšujejo, zato še nisem prišla do zdravnika, no pa tudi nisem utegnila. Zanima me, če menite, da je to lahko tudi kaj hujšega, ne samo vnetje mehurja?
Pred tremi tedni cel dan nisem skoraj nič pila, zelo me je peklo ko sem šla po celem dnevu na WC, tudi ostal je tist čuden očutek – potem sem začela piti več vode, in je v roku dveh dni bolečina pri uriniranju izginila, ostal je le malce neprijeten občutek po koncu uriniranje, ki je prenehal po cca. 5min. Še vedno pa imam malce čuden občutek, pri zadnjih nekaj kapljicah urina. Kaj mi svetujete da naredim? Ali lahko počakam do ponedeljka, da obiščem zdravnico?

Najlepša hvala za odgovor.
Lep dan Vam želim.

Načeloma se marsikaj pozdravi samo in tudi vnetje mehurja običajno se, je pa lahko precej časa boleče in neprijetno. Po netu tega ne morem ocenjevati a večina težav, ki traja tri tedne in se izboljšuje, lahko počaka osebnega zdravnika. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni. Šla sem na pregled k zdravniku in sem res imela vnetje mehurja. Predpisal mi je primotren antibiotik, na pregledu urina čez 3 dni je bil izvid v mejah normale. Mene pa še vedno peče in mi je neprijetno med uriniranjem – sploh preden priteče ven. Ali bi me moralo skrbeti? Kaj predlagate?

Predlagam ponovno kontrolo pri zdravniku, če težava z bolečino še vztraja
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Glede bolečine sem se pri zdravniku že zglasila pa mi je odgovoril, da glede na to, da sem imela skoraj mesec dni dolgo vnetje, da so lahko bolečine zaradi vzdraženosti sluznice? Kaj menite?

Nimam razloga da bi dvomil v njegovo mnenje in se mi zdi povsem sprejemljivo, če počakate nekaj dni. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni.

Težave z mehurjem so se nato po antibiotikih in ob pitju uri caja umirile. Zdaj pa se mi je po spolnem odnosu (samo s prtsi) zopet pojavil čuden, neprijeten občutek tik preden mi priteče urin… menite, da bi to lahko povzročal kak kamenček? ali je zopet prišlo do vnetja mehurja? Naj najprej poskusim z enotedensko kuro uri čaja in veliko vode?

Mislite, da je laho tudi rak? malce me pa vseeno skrbi…

Hvala za odg.

Nobenega razloga v zapisanem ne najdem, da bi se mi zdel rak prav verjetna možnost. Vse od tega salje pa je po netu pač ugibanje
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close