Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pasovec-prosim za mnenje

Pasovec-prosim za mnenje

Spostovani,
prosim za Vaso pomoc in mnenje. Ze skoraj 7-10 dni imam izpuscaje na desni strani ledvenega dela nad pasom. Temu nisem posvecala pozornosti,ker sem mislila da se je pojavilo od vrocine,ki je pripekala zadnjih nekaj dni.Sicer imam nasplosno tezave s kozo,pojavljajo se mi makulopapulozni izpuscaji,vzroka ne najdejo niti dermatologi-sum na stres,ker sem psihicno na dnu. Izpuscaji so v skupku cca. 3-4cm,vcasih je rdecina prisotna bolj drugic manj,teklo iz njih ni nic,se pa tudi susijo ne,le srbi obcasno.Mazala sem z Elocomom 3dni pomagalo ni nic,zato sem nehala mazat.Danes grem v lekarno,vprasam za kaksno mazilo in pokazem,takoj mi pove da je verjetno pasovec in naj stopim do zdravnika.Na pregledu ni siguren,vseeno dobim Premovir tbl. 125mg/7dni.Naj omenim da sem pred kratkim prenehala terapijo z Medrolom4-8mg dan cca. leto dni,da pa sem zaradi astme in vrocine ponovno morala teden dni jemati Medrol 4-8mg/dan.Zdaj sem 4 dni brez.Brala sem navodila tbl. in so zapisana opozorila za imunsko oslabljene osebe.Sicer sem dr. povedala,ampak mi jih je vseeno predpisal.Jemati sem zacela tudi B-complex retard.Boli me zaenkrat ne,le rahlo srbi.Vodene koze sem prebolela v otrostvu,stara sem 39let,ce je to pasovec pa ga imam prvic.Prilagam slike,prosim za mnenje in nasvet.Pravtako imam na roki izpuscaj-slika,sicer sem ga spraskala,ga pa imam ze2 tedna. Prosim za vaso pomoc in ce je to pasovec ter da ne jemljem tablet,kako bo?
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Izpuščaj je sicer značilen za pasovec, skupaj s pasovcem pa ne gre odsotnost bolečine in raztresenost izpuščaja. Je pa res, da je bolezni bogosto niso take, kot v učbenikih.
Premovir je kontraindiciran pri bolnikih, ki dobivajo kemoterapijo zaradi raka, Medrol v nizki dozi ni kontraindikacija.
Če ste začeli s terapijo, je smiselno, da do konca pojeste. Na osnovi slik vam težko zagotovim, da je šlo za pasovec.

LP
Mateja

New Report

Close