Najdi forum

Naš mali je star 5 mesecev pa sem začela dodajati. In sicer sem začela z korenjem in jabolčkom,pretlačenim,pa mu ni šlo dol,preveč je kosmato,zato sem razmišljala da bi začela pasirati.Zvečer sem dala milupovo kašico ki se meša z vodo in mu je bila všeč.A vi pasirate.

pri 5 mesecih nehala.otroka preveč razvadiš s pasiranjem in potem še pri letu se davi s koščki.

Ne, nikoli. Samo pretlačila sem.

nova
Uredništvo priporoča

“pri 5 mesecih nehala.otroka preveč razvadiš s pasiranjem in potem še pri letu se davi s koščki.”
Ah daj no. Sama sem obema od začetka vse pasirala, tam nekje pri 7 mesecih sem pasiranje začela opuščati in sem stvari le pretlačila, od 9 meseca sta obe normalno jedli brez pasiranja/pretlačenja, od 10 meseca pa itak vsi vse skupaj jemo.

Poskusi s čim drugim, pa pretlači z vilico. Korenček je malenkost pretrd in res ostanejo “koščki”, pri drugi zelenjavi je tega manj.
Banana se krasno obnese če jo z žličko strgaš kar iz lupine – bistveno boljše kot če je pretlačena z vilico.
Edino, kar sem do sedaj dala v multipraktik je bil kaki, ker se tisto meso tako nitkasto vleče in z vilico nisem naredila nič.

pa kaj vam je?

vam je res vse pretežko?

pasirana hrana za otroka starega 5 mesecev razvajanje???!

ste kdaj slišale za palični mikser?
dve sekundi in je zmiksano.

Jaz sem po nasvetu medicnske sestre kupila strgalo. To je taka posodica, ki je na sredini hrapava. Hrano drgneš (sadje, zelenjavo) in se lepo prelatlači tu in tam pa ostane kakšen mali delček. Baje je dobro, da se otroček navadi na trdo hrano. In morem povedati, da je šlo bp.

Upam, da sem pomagala

papa

Torej se tisti, ki ne pasiramo bolj potrudimo, ker tlačenje z vilicami traja dlje. :))))))

jaz sem na začetku pasirala, kasneje ko je osvojil hranjeneje po žlički, pa samo pretlačila z vilicami

jazh sem pasirala nekako dva meseca potem pa vedno manj,tako da so ostali tudi malo večji košlki, banano začela pretlačiti z vilico, zelje ali pa kaj takšnega pa še danes spasiram, da lažje poje, stara pa je 10m.
pa SE nikoli ne drgne ko potem dobi kakšen kos kruha, ali pa ko je kekse

tudi jaz sem pasirala kar nekaj časa. Postopoma sem začela določeno hrano samo pretlačiti, na začetku cvetačo, bučke in ni bilo nobenih problemov.

Mislim da pasiranje ni razvada. Sej je otrok do goste hrane jedel samo mleko, ki je zelo tekoče. Začeti moraš postopoma, ne pa kar takoj koščke.

Kam se vam vsem tako mudi. Najbolj da jih naučite že brati pa pisati.

Tudi jaz pasiram. Nekatere stvari še sedaj pri 9,5M. Kakšen dan tudi zato ker ima težave zaradi zobkov. Sem pa ga polno dojila 6 mesecev – priporočilo pediatrinje. Naša zagovarja čim kasnejše uvajanje goste hrane. Tudi sedaj sva pretežno na dojenju.

ne, mehko sadje pretlačimo z vilico, če se mi obrača, najbrž še ni čas… poskusite morda s kakim sokcem, npr. korenček, jabolko (najboljše seveda sveže)

če se MU obrača…. pardon

vedno s paličnim, do 10 m, potem koščki, nikoli težav z žvečenjem. Razvajanje pri 5 m, eni si res domišljate…
LP, D.

Nikoli nisem pasirala s paličnim, vedno samo pretlačila z vilico. Pa ni bilo nikoli problemov.

Lp

New Report

Close