Najdi forum

partnerska zveza

Živjo. Že nekaj časa razmišljam kako naj rešim problem, ki ga imam ob partnerski zvezi Oz ko tema nanese na moškega. Imela sem nekaj daljših partnerski zvez, ki pa se niso obnesle. Da zaupam moškemu potrebujem kar nekaj časa, ko pa pride do trenutka ko bi zadeve dejansko postale resne se ustrašim in si ne upam narediti koraka naprej. Enostavno otrpnem in se umaknem. V preteklosti sem imela vezo ki se je končala iz partnerjeve strani, brez razloga (imela sem ga zelo rada in si želela tudi prihodnosti z njim) . In od takrat naprej se bojim zavrnitve, zveze in vsega kar je povezano z partnerjem . Tudi če mi je kdo všeč, podvomim vase da sem vredna dobrega ljubečega partnerja in ne naredim ničesar. Naj še dodam da sem stara 31, z službo ki jo imam nadvse rada. Tudi s sodelavci se zelo dobro razumemo, na splošno nimam težav s komunikacijo, dokler niso v igri moški. Vedno poslušam kako sem pridna, prijazna in lušta. Vendar očitno je nekje težava. Zelo si želim rešiti te moje težave, pa nimam pojma kako. Imate morda kakšen nasvet. Maja

Pozdravljeni,

vidim, da imate stik sami s seboj in se tudi zavedate, da vaše težave v odnosih izhajajo iz vas. To je že velik korak.

Kot pravite se intimnega odnosa ustrašite, otrpnete. Bojte se zavrnitve in dvomite vase, da ste sploh vredni ljubezni. Verjetno se za pridnostjo in prijaznostjo skrivajo še kakšni vaši drugi deli, ki kažejo na celotno podobo vaše osebnosti in ne zgolj pridnega ter ustrežljivega.

Razlogi za vaše strahove in težave pri vzpostavljanju intimnih odnosov z moškimi lahko ležijo tudi še kje drugje kot samo zaradi slabe izkušnje s preteklim partnerjem. Če imate voljo za poglobljeno delo na sebi, vam priporočam, da poizkusite s psihoanalitično psihoterapijo.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close