Partnerica ne išče službe

Partnerica je približno 6 let brez službe. Sincer ukvarja z neko “umetniško dejavnostjo”, vendar gre za kakšni 100€ na mesec.

Začel sem ji na pošiljati oglase za primerne službe (luštne glede na izobrazbo: referent,…). Je rekla, da se je na vse prijavila. Danes sem ji npr. poslal 20 oglasov.
Ker se je to že nekajkrat ponovilo, sem se logiral v njen račun in sem videl, da se ni prijavila na nobeno (nič v emailu in v zgodovini brskanja nič pametnega).

Kaj naj storim? Verjetno bo slaba volja, če ji povem, da sem gledal njene maile…
Sicer nič ne skrivava, ve, da imam njeno geslo in vse, če ne drugega, sem ji odprl email… ampak vseeno.

Spoštovani jaka b,

razumem, da ste jezni in negativno presenečeni nad ugotovitvijo, do katere ste se dokopali. Kot zanimivost naj povem, da sem prvič prebrala vaš post tako, da sem videla, da je brez službe 6 mesecev, šele kasneje sem videla, da piše 6 let, kar je čisto nekaj drugega. Po 6 letih je bistveno težje iskati in tudi dobiti službo. Ne pišete ali gre za mlajšo ali starejšo osebo, ali ima kakšne delovne izkušnje ali ne, kako aktivno jo je iskala doslej in če ne zaradi česa ne, kako se je počutila v službi pred tem in če jo tisto področje zanima, kako potrebno je, da jo dobi ali lahko preživi/ta tudi brez njene službe, s čim si zapolni dan sicer in če počne (poleg umetniške dejavnosti) še kaj koristnega (gospodinjstvo, otroci?…). Ne poznamo njene plati te zgodbe, kjer je lahko marsikaj.

Ne vem koliko sta se pogovarjala o tem zakaj ne išče službe, kako se počuti brez, ali jo morda lahko razumete v njeni stiski, čeprav gre tudi za njeno odgovornost. Eno je pogovarjanje glede službe in razumevanje njene in vaše situacije ob tem, drugo, morda še bolj pomembno področje pa je kakšni so razlogi, da se vam zlaže oz. prikrije situacijo, kako se ona počuti ob tem (jo je strah česa, npr. vaših pritiskov, ali da je ne bi razumeli…).Na drugi strani je pomembno kako se vi počutite, ko delate in prinašate dohodke sami, in predvsem kako vam je ob takšni neiskrenosti, kako vas jezi, boli in prizadene, kako se to izrazi in v kakšen začaran krog se (nezavedno) ujameta… Vprašanje je tudi kako bo ona doživela vaše brskanje po njenih stvareh in na kakšen način se bosta o tem uspela pogovarjati ter kakšen je sicer vajin odnos.

Iz vašega posta je čutiti, da si vi zelo želite, morda celo pritiskate nanjo, da bi iskala službo oz. jo silite v to ( s pošiljanjem oglasov – kar bi si sicer lahko oz. morala iskati sama), ona pa očitno iz neznanih razlogov za to ni zainteresirana. Kaj vse je v ozadju, bi bilo potrebno odkrivati, morda oz najbolje tudi s pomočjo terapije, če se bosta preveč zapletla vsak v svoj del in se ne bi uspela v resnici slišati in začutiti.

Vse dobro vam želim.

Jerneja Dimec Bratina, spec.zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka NOVO UPANJE, individualne,zakonske in družinske terapije in izobraževanje, Goriška cesta 17 5270 Ajdovščina 030/235 117 [email protected] www.novoupanje.si Facebook: https://www.facebook.com/terapije.novo.upanje/

Pa ji vi najdite službo….preko oglasov je težko, pri nas se je že zgodilo ko smo iskali za delo na telefonu, da je mož kandidatke prišel do šefa in jo malo pohvalil in smo jo vzeli.
Ali pa da dela doma, veliko proizvodnih podjetjih omogoča, da se prevzame določeno količino polizdelkov in nato delaš po navodilih.
Pomagajte ji ne pa čakati.
Lp

Če bi bila zainteresirana za iskanje službe, bi službo gotovo dobila, brez muje se še čevelj ne obuje. Sama sem pri 50+ dokaj hitro dobila službo, ni ravno sanjska, vendar sem bila pripravljena poprijeti za marsikatero delo. Vsi moji prijatelji in znanci so vedeli, da sem brez službe in so mi pošiljali oglase in namige, kam naj povprašam.
Sedaj delam kot čistilka, plače dobim več, kot bi jo dobila v svojem poklicu, pa še šef mi reče hvala, ker ste počistili.
Če bi imela pa doma zaledje, bi se pa vseeno potrudila, da bi dobila službo, ker sem rada samostojna.

Super da ste zadovoljni z minimalcem oz doplačilom do minimalca. Kaj ste pa po izobrazbi? Koliko pa mož zasluži da se vam plača čistilke zdi dosti? Ali se kake droge prodajate da je visoka plača? 😀 Se delate norca iz ljudi ki služb ne najdejo? Meni se zdi da se. Vse se vrne nazaj.

Am, a kr sama ti je dala svoja gesla, da se lahk logiras v njen comp? Zakaj mas pa ti potrebo po tem, da moras met dostop do njenega compa? Imata pa res zelo odprt in iskren odnos drug do drugega pa komunikacija je tudi na visku ne? 😁 Govoris o njeni nezaposlitvi, a ocitno je največji problem v vajinem odnosu, ki je laho tudi vzrok njenega stanja. Mal jo vprasa, kak se počuti it zakaj je tako kot je pa ti ne bo treba “snufat” po njenem compu 😝

Poglej si tale videoposnetek in ukrepaj:
Vaš link

Dej ne bluzi resno, ce u 6 letih ni nasla sluzbe ni problem odnos ampak to, da ji je doma fino in ji nic ne manjka in se ji preprosto neda u sluzbo. Simple as thar

najbolje, da jo pustiš, mogoče ji boš par mesecev moral plačevati preživnino, ampak potem bo pa skupaj s terapevtko ugotovila, zaradi česa mora delat. Če ji je vse k riti prinešeno, lahko dolgo tuhta, kakšne notranje zadržke ima do zaposlitve.

Zavod mi še ene napotitve ni v teh letih namenil, odkar sem tam prijavljena, da bi bilo kaj od njih. Kolegov pa žal nimam, ker ne pijančujem okoli. Me zanima kje te vse službe so? Pri 1200 službah na ZRSZ in 880000 brezposelnih o katerih vi tu gor sanjate???

Vidim vec problemov v tej temi:
1- dolocene zenske hocejo bit housewife in nimajo nobenih ambicij za posel.Zelijo skrbeti zate in druzino.Problem postane takrat ko zeli biti housewife in z tem popolnoma odvisna od tebe in tvojega vodenja,hkrati ji pa psiha tega ne dopusti in zeli biti samostojna in neodvisna. Skratka konflikt v njej,ki preraste v neskoncne prepire. In potem se moras ti se z gospodinjstvem ukvarjat… ne samo z tem da denar in ostalo pricaras.Skratka odnos ni 50/50. Oba morata se strinjat z tem in potem verjetno se lahko pol imas fajn,jaz se nisem mel in sem sel.
2- To da gres nekomu čez njegove račune kaze na določeno stopnjo vajinega odnosa ter zaupanja v njemu.To se preprosto ne dela. Bolj finalna stopnja,mas sicer korake ko gres lahko z terapevtom cez te stvari sam 6 let takega zivljenja resevat zna bit kr zafrknjena zadeva.Sam cloveka ne mores spremeniti ce se sam ne zeli…
Srecno!

Objava čaka odobritev

New Report

Close