Najdi forum

Partner nikakor ne zna nič prišparati. Ima 3x višjo plačo od mene in imava polovično razdeljene stroške. Pravzaprav nima dobrega avta, nimava novega stanovanja, ne potujeva -torej nič nimava, ker on nima denarja za nič, jaz pa ne bom vseh prihrankov dala za najin luksuz. Meni se torej nabira denar, on ga nikoli nima. Ljubic vem da nima.

Kako ga naj prepričam/ naučim da je dobro kaj prišparati? Je narobe če direktno vprašam kam da denar??? Nočem biti pretirano vsiljiva, ampak na nek način se ta njegov stil življenja tiče tudi mene.

Se da take ljudi spreobrnat-torej nauciti varcevanja ali ne?

Če plačujeta vsak pol se nimate kaj pravice vtikati ker nista v tradicionalnem zakonu. Vidva sta v kompromisnem dogovoru. Kdor ne plača naročnina na razmerje zgubi pravice in to razmerje razpade. Tako sta se izpogajala. V cem je problem? Vi bi imeli “reneg” torej hočete pogajanja. vi bi kar pol njegove plače? Mislim da če boste tečnarili bo našel mlajšo kjer bo on šef odnosa. Tole ni nič od nič. Denar je pa šel ali za nagice na internetu ali pa vlaga v bitcoin. Tako da ob ločitvi ne bo nič.

Če sta v zvezi in skupaj živita, je jasno, da mora partner v zvezi povedati kam gre denar. Razen, če imata sklenjen nek drugačen dogovor. Pač sta v intimni zvezi, vate si prazni jajca ga pa ne boš smela vprašati neko banalno zadevo? Jaz še soseda vprašam kam, da denar, če je slabo oblečen, vozi se s staro kripo mimo grede pa služi bajne vsote.

Vsi se neki mečete ven z denarjem, denar v zvezi ni vreden nič. Veliko raje imam pol nižjo plačo in normalno žensko.

Sam imam precej višje prihodke, če žena kaj rabi, brez besed dobi. Za stroške ni nič razdelejno, kdor plača plača. S tem se ne obremenjujeva nič. Tudi ko sem bil sam en čas brez službe me je redila in je bilo super. Čisto običajno. Razen kar ne maram je to, da se mi vtika, ko kupim kaj za svoj hobi (kjer se ji zdi to neumno). Tam sem ji pa povedal, da sedaj ko imava solidne prihodke si to lahko privoščim, prej si nisem mogel in si pač ne. Ampak to je vseeno mali delež.

Vprašaj, dobro je tudi voditi družinske finance, da si vsak piše odhodke/prihodke.

Ne. On ni podpisal da gre kar vse nekaj na pol in je ona kar upravičena vedeti vse to. On je podpisal stroške na pol, seksi rekreacija ob vikendih in sobivanje. Ostalo je nedorečeno in se nista pogajala, sedaj je prepozno. Ona naj zasluži toliko kot on pa bo dobila pravico spraševat.

Ni res, tudi zakon je tukaj jasen. Če sta v izvenzakonski zvezi se pridobljeno deli 50%-50%. Sta očitno skupaj v istem stanovanju, torej živita v skupnem gospodinjstvu.

Itak ga ima pravico vprašati, saj živi skupaj z njim. Dobro, dokler ni otrok je situacija recimo vsaj na zunaj drugačna. Mora pa partnerica vedeti, kam partner daje plačo. Razen, če sta s pogodbo sklenila drugače.

To je kot bi rekel, da partnerico nima kaj brigati, če se tip goni okoli, češ da je to njegov prosti čas. Dobro, ji bo prinesel spolno bolezen. Torej partner ima pravico vedeti, kaj njegov partner dela, kje hodi, koliko zasluži in kam da denar. Za vse večje finančne premike mora partner vedeti in se posvetovati z drugim. Če bo pa šel h prostitutki jo pa te stvar ne bodo zanimale. On je v odnosu in oba morata o drugih vedeti praktično vse. Mogoče bo pa ugotovila, da je nek zasvojeni gembler in da je v dolgovih. HAHAA.

 

Kaj vi ne razumete. Kakšen zakon. Kaj je z tabo da ne znaš urejati svojih razmerij brez države. Kot moški je rekel ne. Ali ima tetka osnovno spoštovanje do njega ali ga nima? Pa srečno zaplenit bitcoin na lastni denarnici. Kar toži in kliči, centa ne dam!

Odgovor na objavo uporabnika
Čarli 393, 12.10.2022 ob 16:57

Kaj vi ne razumete. Kakšen zakon. Kaj je z tabo da ne znaš urejati svojih razmerij brez države. Kot moški je rekel ne. Ali ima tetka osnovno spoštovanje do njega ali ga nima? Pa srečno zaplenit bitcoin na lastni denarnici. Kar toži in kliči, centa ne dam!

ne kompliciraj, deklina sprašuje, če je kaj narobe, če direktno vpraša kam da denar. Odgovor je seveda priterdilen. Eni pač ne znajo delat z denarjem. Eni imajo bajne prihodke, in živijo v zanikrnem stanovanju, vozijo slab avto.. čisto vseeno, če denarja ne bi imeli, če ga ne znajo upravljati oz koristiti.

Vsak mesec 300e v tvojo kuverto .

Nima ona kaj spraševat, ker za to je bil čas preden sta postala par. Ne pa zdaj ko ona vidi kaj on ima in kam daje. Klasična jeznorita zavistna tetka ki bi delila njegovo polovico, če bi bilo obratno pa ne bo dala pol.

New Report

Close