Partner in preteklost

Pozdravljeni!
Zadnje čase veliko prebiram ta forum. Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki si ni mislila, da se bom na vas obrnila s težavo.
S partnerjem sva se pred kratkim poročila. Imava se lepo. Pred 3 leti sem ugotovila, da si je ustvaril račun na spletni strani twoo in se pogovarjal z ženskami. Pogovori niso bili usmerjeni v sex, je pa eno izmed žensk priznal, da glede najine zveze ne ve če je to res to in še je zato vpisal na ta portal (njegove besede – če poseže višja sila in bi našel drugo, ki mu odgovarja, jo pač bi).
Izdaja me je zelo bolela in ko sem ga soočila, je izbrisal račun in se opravičil.
Zadnjič pa saem odkrila, da je v tistem času iskal tudi ženske za sex v oglasnikih Oz klepetalnicah, namenjenih le-temu. Dvomim, da se je s kakšno dobil, vseeno pa boli, da je kaj takega sploh iskal.
Svojemu partnerju povem vse. Tudi glede tega bi ga soočila, a se bojim, da bi bil potem (če bi ga spet kdaj zasrbeli prsti) samo bolj pozoren, da ne pušča takih sledi.
Aja, pa še to – sem in tja je brskal tudi po spletnem oglasniku žensk.

Hvaležna bom za vsak nasvet.

Spoštovani,

tukaj https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=140&t=11262121 sem odgovarjal na vprašanje v zvezi z varanjem. V vašem primeru ne gre za to. Je pa okvirna shema zelo podobna: prelomljeno zaupanje – vaše nezavedno dovoljenje za nadaljevanje partnerjevega vedenja – vaši globlji razlogi, da vzdržujete psihološko pogodbo, ki ne vključuje iskrenosti in zaupanja. To pa sta temelja vsake stabilne, kvalitetne partnerske veze. Kar ni nič neobičajnega. Številni partnerji živijo v približkih bližine, z delno iskrenostjo in brez celovitega zaupanja v partnerjevo dobronamernost. Le dobro se je zavedati, da to za sabo potegne določeno nestabilnost, dvome, občutke ne-varnosti in podobno.

Lep pozdrav,

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Jaz vidim locitev edino moznost.
Zakaj bi si dopuscala da te moz tako ponizuje? Nima niti kanjcka spostovanja do tebe. Ce te vara sedaj, te bo tudi v prihodnosti.
Ne razumem vas, zenske ki potem cakate in mislite da “ni bilo nic” in da se bo spremenil. Pa a se res tako malo cenite?