Najdi forum

Partner-alkoholizem?

Pozdravljeni!

V zvezi z zadevo, o kateri želim več vedeti, je bilo že kar nekaj napisanega, kar sem tudi prebrala, a ni bilo kaj dosti podobno “mojemu” problemu.

Stara sem 21 let, študiram in že pol leta hodim s fantom (to je moja prva zveza), ki za moje pojme mal preveč pije.

Ko sva sama,ko ni zraven njegovih kolegov, je v redu. Nima potrebe, da bi pil alkohol, sploh ne prekomere. Če gre ven s prijatelji, je čisto druga pesem. Pijejo in tekmujejo kdo bo več spil, včasih že krepko prekomere. Drug drugega naravnost izzivajo. Ko en npr. ne more več, potem mu vsi drugi z največjim veseljem častijo pijačo. Običajno pijejo pivo v pol literskih flašah. V enem večeru tudi do 7-10 flaš na enega. Tudi mešajo z drugimi pijačami.
Fant se tega zaveda. Pravi celo, da noče toliko piti in da pije zaradi kolegov. Reče, da skoraj vsi pijejo zaradi drugega. Sprašujem se ali se ne znajo drugače družiti. Njihovi pogovori se največkrat sučejo okoli preteklih žurk in pijančevanj.
prekiniti noče zato, ker se boji,da bo te kolege izgubil, da bi ostal sam. (v ranem otroštvu je izgubil očeta, kar ga je zelo zaznamovalo, prizadelo).

Rada bi mu pomagala, ker ga imam rada, zdi se mi tudi, da je odtakrat ko sva začela hoditi, manj hodi ven. drži se tudi ure do katere se dogovoriva, da bo nazaj, včasih pa tudi malo potegne.

jaz žal nimam velikega ozadja prijateljev, da bi mu ponudila neko alternativo, da bi lahko spoznal drugo pot, moje prijatelje.

samo besede pa očitno ne pomagajo

Spoštovana Lili,
družba, v kateri tekmujejo, kdo bo več spil in se potem iz premaganca norčujejo za vajino zvezo ni perspektivna.Popite količine alkohola, ki jih omenjate, in način pitja daleč presegajo meje družabnega pitja in nezadržno vodijo v alkoholizem, gre le za vprašanje časa.Saj ne gre, da bi partnerju branili vsakršno lastno družbo, v tej situaciji pa morate odločno nastopiti.Če ne bo sposoben, da bi zgolj pivsko družbo zamenjal za treznejšo, vas ni vreden, če pa mislite , da vas je, se pripravite na sodelovanje v pritialkoholnem zdravljenju čez kakih deset let, ko bodo že jasno vidne telesne zdravstvene in socialne posledice zasvojenosti.Trenutno je torej še vse v okvirih preventive in je sedanja škoda še minimalna. potrudite se, da se ne bo večala.

Lili!

Situacija mi je poznana in na žalost je vse več takih Slovenčkov. Tekmovanje je le razlog, ki niti ni pravi razlog in ta mu omogoča, da se zanj skrije, ker je oseba preveč šibka in ne-močna, da bi si priznala, da je zasvojena z alkoholom in, da ne more brez alkohola.

Kolikor ga boš želela prepričevati naj neha piti in kolikor bo on to govoril, ko bosta skupaj le vidva, tega nikoli ne bo priznal v družbi prijateljev. In tukaj boš prizadeta le ti, saj bo on svojo žasot ali prizadetost utapljal v alkoholu.

Bila sem v podobni situaciji in sem hudiča gnala v hribe, da je videl kako ga dajejo pljuča od kajenja in ne-kondicija zaradi pitja, poležavanja in ne-skrbi za telo. In je vedno rekel, da bo nehal. In še vedno ni nehal. Odnehala sem jaz skrbeti zanj in začela skrbeti zase. Bilo mi je težko, zelo težko, sedaj vem, da je to bilo potrebno narediti in mi ni žal. On bo že še spoznal, da to kar počne, ni uredu.

Torej, ne skrbi za otroka, ki to ni in se to samo dela in tega potem še priznal ne bi, in poskrbi zase najprej in vedno najprej samo zase.

Na žalost je tako. In na srečo je tako.

Srečno, Maya:)

New Report

Close