Parodontoza

Spoštovani,
zaradi parodontoze mi je zobozdravnik izpulil sprednje spodnje štiri zobe, namerava pa mi izpuliti še zgornje sprednje. Zanima me ali ni stvar preveč rigorozna, saj mi prijatelji govorijo, da se je treba boriti za vsak zob. Kakšno je vaše mnenje o tem?
Ker sem pri privatnem zobozdravniku bi morala mostičke plačati sama. Zanima me ali nisem morda upravičena do kakšnega povračila stroškov, saj vsa leta službovanja pridno plačujem v zdravstveno blagajno.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana Desire,

vsekakor se borimo za vsak zob posebej, če je to le mogoče. Če pa so zobje močno omajani in če želimo narediti dober in obstojen protetični izdelek, potem je včasih potrebno biti tudi rigorozen.
Pri situaciji, ki jo opisujete imate prav gotovo pravico do protetičnih izdelkov v breme zavarovalnice – seveda pri zobozdravnikih, ki imajo koncesijo (zasebniki ali javni zavodi). Če je zobozdravnik koncesionar, potem se pozanimajte o možnosti, da se protetika izdela v breme ZZZS. Če pa je zobozdravnik čisti zasebnik, potem iz tega ne bo nič (ne glede na dologoletno plačevanje).

New Report

Close