Najdi forum

parodontalna ščetka

Spoštovani, pred nekaj dnevi sem nabavila komplet ščetk znamke Jordan, ki jih uporabljam za čiščenje obzobnega tkiva. Zanima me, ali ima pet mini-ščetk vsaka svoj pomen ali so kot rezerva. Ali lahko s ščetkami čistim tudi predel med dlesnijo in korenino? Ali se lahko poškodujejo dlesni, če se jih čisti bolj pri korenini? Zob se mi manj maje, odkar si predel bolj intenzivno umivam in tudi uporabljam ustne kapljice (g.Tomažinčič-a). Dne 16.9.2003 imam zobozdravnika ob 20,00 uri zvečer. Lepo vas prosim za vaš nasvet ali toplo misel, kako naj se vsaj delno znebim tega morečega strahu. Ne maram tablet, morebiti mi lahko svetujete kak čaj, ki me ne bo preveč uspaval, a dovolj pomiril. Še raje vaš osebni nasvet v obliki lepe misli ali besede, ki bi si ga vtisnila v spomin. Hvala za vaše dosedanje nasvete. Še to: verjetno bom imela za plombiranje zoba 3x, sem obvezno in dodatno zavarovana, pa me zanima koliko približno bi morala plačati za storitev. Lepo pozdravljeni, težko pričakujem vaš cenjeni odgovor.

Spoštovana ladeja,

verjetno so ščetke v kompletu rezerva, ki pride v poštev, ko se original obrabi. Vsekakor bodite pri čiščenju pazljivi, da ne boste poškodovali dlesni. Uporabljajte rahel pritisk in ne potiskajte dlesni navzdol (oz. navzgor) proti korenini. Že sami ste opazili, da čiščenje pomaga, tako da kar nadaljujte.
Draga ladeja, žal nisem preveč poetična duša, ki bi vam z lepimi besedami pomagala premagati strah. Vsekakor se zavedajte, da smo zobozdravniki zato, da vam pomagamo. Če vas je strah bolečine, potem imate vso pravico do lokalne anestezije. Ponavadi to zadostuje pri izdelovanju zalivk.
Ne vem, ali je vaš zobozdravnik zasebnik ali ima koncesijo. Če ima koncesijo, potem bi našteta zavarovanj morala zadostovati za anestezijo in zalivko. Doplačati morate le uporabo nadstandardnega materiala, če dobite belo zalivko.

New Report

Close