Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Parafinsko zdravljenje zaradi artroze na sklepih in odstranitev bezgavk

Parafinsko zdravljenje zaradi artroze na sklepih in odstranitev bezgavk


Spoštovani,

mami je pred 15 leti zbolela za rakom na dojki, invazivni duktarni karcinom. Takrat so ji zraven dojke odstranili tudi vse bezgavke na levi roki. Zdravljenje je bilo uspešno. Živela je v Nemčiji, tam je bila operirana in zdravljena.


Danes je stara 71 let in ima težave zaradi artroze, zdravnik ji je predpisal terapije s parafinskimi oblogami, pri terapiji gre za višje temperature.

Vprašanje: Mami je bilo po odstranitvi bezgavk rečeno, da niso primerne razne terapije, kot drenaža, parafinske obloge proti revmi ipd.


Ker ima velike težave z revmo, bolijo jo sklepi, me zanima, ali to drži in zakaj. Zaradi njenih težav s sklepi sem ji imela namen kupiti kopel in parafin, da bi lahko doma izvajala terapije in si lajšala težave, ki so predvsem v zimskem času.


Me pa zanima tudi, ali je upravičena do polnitve lastne dojke z maščobo, saj so ji takrat naredili dojko z naravno rekonstrukcijo, polnilom maščobe iz trebuha, tudi kožo so uporabili njeno s trebuha, vek in konca palcev na nogi.


Lepo prosim za vaše mnenje oziroma kam se lahko obrne za nasvet.Hvala!


New Report

Close