Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Par vprašanj

Par vprašanj

Zdravo!

Sicer imam doma že 4 mesece starega fantka, pa še vedno ne vem, če delam nekatere stvari prav, ali kako naj jih naredim.
Zanima me kako naj ga oblečem za spat, ker imamo v spalnici od 19 do 20 stopinj. Je dovolj en rokavček, vendar ima roke vedno razkrite.

Zanima me še do kdaj je potrebno dojenčka dajati spat na bok? Ker naš se takoj prevrne na hrbet tudi če ga podložim ne pomaga, pa še refluks imamo.

Pa še glede hrane. Vem, da naj ne bi jedla jaz (dojim) meda, jagod, samo če sem že probala med in jagodno marmelado, pa ni imel nič reakcije (alergije), ali potem lahko jem, ali še vedno ne?

Najlepša hvala za odgovore in lep dan!

Ojla !

Ti bom kar jaz probala malopomagati.

Za prvo vprašanje boš najlažje vedela če ga zebe ali ne če je po telesu mrzel ko ga zjutraj vzameš iz pojstelje ( oz. ponoči če se še hranite ) …če ima samo mrzle rokice to še ne pomeni nič …če je otroku dovolj toplo se potipa za vratom …. ti bi pa priporočala da ga oblečeš v en bodi ( dolgi ali kratki rokavi ) pa kakšnega pajacka čez ….

Otroka lahko daješ na bok, vendar če je že dovolj močan da se sam obrne ga lahko še tako zadelaš pa bo našel način da bo pristal na hrbtu … zatorej pri nas smo tako delali da jo damo spat na bok in v roku petih minut je itak bila že na hrbtu … pa nismo popravljali … ker pa imate refliks bi ti jaz priporočila da privzdigneš vzglavje pojstelje na nekako 30 stopinj ( podloži prednje nogice s čim stabilnim ) … se pa da v Baby centru kupiti tudi dat “vzglavnik” za otroke z refluksom, pobrskaj malo

Na tretje vprašanje pa ti žal ne znam odgovoriti, ti pa priporočam da ga zastaviš pediatrinji Tanč, je le eno temo pod Patronažo …ti bo gotovo dala še najboljši odgovor

Upam da sem ti vsaj malo poagala, pa lep pozdravček

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close