Pozdravljeni,

Zanima me ali je to zasvojenost..
Vsak vecer, ampak cisto vsak večer pred spanjem, ko partnerka in otrok ze spita in imam mir, spijem 3 do 6 pirov na balkonu.. Sicer imam veliko osebnih tezav in potem ob večerih ob pivu to premlevam, vendar me skrbi ali je to ze odvisnost.. Npr zjutraj nikoli ne pomislim na alkohol tudi mi gre na bruhanje ce pomislim da bi ga pil zjutraj, tudi cez dan ga nikoli ne pijem, vedno samo zvečer.. Ne vem, nekako se malo pomirim..

Hvala ze vnaprej za odgovore, lp

Za samooceno pitja vas vabim, da izpolnite vprašalnik https://www.nalijem.si/vprasalnik_za_samooceno_pitja/vprasalnik/, s pomočjo katerega boste dobili vpogled in tudi delno usmeritev za nadaljnje ukrepanje. Potem pa kar resno vzeti rezultate in ravnati z glavo.

Lep dan.

Da

Andreja pozdravljena,

Najlepša hvala za odgovor. Redno berem vaše objave, res so super.. Imam se nekaj vprašanj za vas.. Se da dobiti vas kontakt?

Hvala in lep pozdrav

Kar napišite in bom(o) odgovorili po najboljsih močeh.

Lep dan.

Kar kopiram mojo temo..

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=95&t=11196912&p=13283880&utm_source=forum&utm_campaign=title&utm_medium=search#p13283880

Vam je žena kdaj rekla, da preveč pijete, ali pa bila nejevoljna, ko ste pili pivo, vam je rekla morda, da smrdite, ali pa ste zaznali, da se umika poljubu, bližnjemu stiku takrat, ko popijete pivo?

Da bi zadovoljili osnovne pogoje za sex s partnerjem, je potrebno zagotoviti njegove osnovne potrebe – občutkom varnosti. Če vi posegate po pivu, se ona počuti nevredno in nespoštovano, občutek ima, da vam ne pomeni dovolj in ne ve točno pri čem je. Varnosti ni … poleg vsega drugega kar se še tukaj v ozadju lahko skriva. Vse to je oteževalna okoliščina za vajin odnos, vajino intimnost, bližino in tudi sex. Če sta oba zdrava človeka, ga ne more biti.
Razmislite o odpovedi alkoholu za 1 teden in spremljajte, kaj se bo dogajalo med vama. Nadaljujete še 1 teden in opazujte ponovno, kako napredujeta. Držim pesti, da vas bo tretji teden zagrabilo, da ne bi več pili …, saj boste spoznali novo – staro svojo žensko.

Lep dan.

Ne, ne umika se mi zaradi alkohola.. V teh letih sem ze veckrat poskusil tako kot vi pravite.. Vec tednov nisem nic pil, ampak ni bilo nic drugace..
Vsak vecer gre po domace “s kokoši” spat, jaz pa verejtno zaradi zalosti, obupanosti in jeze spijem kaksno pivo..
Pa se to.. Tudi ona spije vsak dan kaksen deci vina popoldne.. Vsak dan..
Enostavno ji ni do spolnosti z mano.. Mogoce s kom drugim, ne vem.. Ze od nekdaj imam tezave z erekcijo, na začetku veze sva se celo trudila to rešiti, bil sem pri raznih doktorjih ipd.. Ampak ni bilo nikoli bolje in se je tudi ona naveličala in o tem sploh vec ne govoriva.. Pogovori nama nikoli niso sli dobro od rok..
Jaz bi najraje odsel, vendar mi je hudo samo zaradi otroka..

Hvala in lep pozdrav

Da bi kar odsli bi bilo skoda. Poeg tega lahko to se vedno naredite, pred tem pa naredite vse, kar je v vasi moci, da izboljsate odnos.
Korak za korakom …. en od njih je ta, s katerim se soocate ze dlje casa, motnje erekcije – da se posvetujete s strokovnjakom za spolne motnje.
Na Med.Over.Net je tudi forum Seksologija, zeliva si spolnosti https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=277.
Za svojo samozavest in dober obcutek bi bio dobro,da odkrijete vzrok. Vprasajte na forumu za nasvet kam in kako, potem pa sledite naslednjim korakom.
Tezav imate vec, ampak ce se lotite kar prve po vrsti, bo resevanje drugih bilo lazje.
Vsak dan brez alkohola bo blagodejno deloval na vase zdravje in dolgorocno pocutje. Zato kar vztrajajte pri zmanjsevanju.

Lep dan.

Ok, lahko se enkrat poskusim poiskati pomoc glede impotence.. Je pa potem še ena stvar oz eno vprasanje.. Kje in kdaj pa naj potem “preverim”, če se bo stanje le tega izboljšalo, ko pa imava spolne odnose 1krat na 2 ali 3 mesece?? Ze skrb zaradi tako malo spolnih aktivnosti te potem odbija od vsega.. Upam, da razumete, kaj sem hotel povedat.. Pac je zelo težko, ko te partner odbija oz se te izogiba..tako velikokrat sem ji to ze omenil, pa je potem samo slaba volja in par dni tisine:(

Aja, pa že 2 dni sem brez pira:)
Hvala za nasvete in odgovore..

Nekako skušam na različne načine povedati eno modrost, ki ljudem olajša bivanje na tem planetu in to je, da se posvetijo sebi, delajo na svojem dobrem počutju, svojem zdravju, svojih dobrih odnosih. To pomeni pometajo pred svojim pragom, so kovac svoje sreče in se ne pustijo “spraviti” v slabo voljo, kaj sele sa jim nekdo drug unicuje zivljenje, tako kot vam ta misel, da se z zeno ne ljubita tako pogosto, kot bi si vi želeli in ocitno se prepogosto, kot si ona zeli. Na njene zelje ne morete vplivati, prav tako imate malo vpliva na njena dejanja…. imate pa izjemno moc in v roki vsa orodja, da lahko v red spravite svoje zivljenje in da zacnete v njem uzivati. Kdo bo v vasi druzbi, s kom boste delili trenutke, bo to vasa zena ali kaksna druga zenska, to zdaj ni bistveno. Obljubim pa vam, da ce se boste osredotocili nase, iskali odgovore na vprasanja glede sebe, se ukvarjali s koraki, ki izboljšujejo vase zivljenje, ne gkede na to, kaj se dogaja zunaj, boste hitro opazili spremembo.
Situacija v kateri sta v odnosj z zeno, ni vzrok. Je posledica. Kaj to pomeni? Da je ze prej nekaj slo narobe, da sta se toliko oddaljila in ne najdeta stika, ki bi vaju spet zblizal.
Zato vas vzpodjujam, da zacnite brskati po sebi in ko boste sebe bolje spoznali, se vam bodo odprle oci in usesa. Zaceli boste drugace videti svet in tudi ljudje okoli vas bodo opazili spremembo in vasi odnosi bodo dobili cisto novo dinamiko. Tudi z zeno. Kako pa v praksi to naredite? Lahko poskusite z branjem kakšne knjige. V knjiznici recite knjiznicarki da iscete kkaksnoknjigoza osebno rast, ki ni prevec tezka in jo berejo tudi moski. Bo ze vedela, kaj berejo. Obudite konjicek iz mladosti ali pa nekaj kar vas je nekoc veselilo in ste opustili (sraufanje, vrtnarjenje, barvanje, kolesarjenje, porodništvo …). Naredite kaj doma, kar bo izboljsalo vase bivanje (pobelite sobo, odmasite odtok, zdrgnite vodni kamen v stari kopalnici, pobarvajte okenski okvir, osvezite omarico z novimi kljukicami, naredite polico za cevlje….), predlagajte da danes vi kuhate, ce nikoli ne kuhate, ali pa narocite pico, ce jo imate radi in jo nikoli ne narocite.
Rutina je super po eni strani, ampak po drugi nas daje v spanje in koncno otopelost, kjer clovek vse dela kot robot po ustajenih tirnicah. To je treba razbiti in najti strast v necem in potem se to kot pozar razsiri na vsa ppdrocja nasega zivljenja.
Vse zgoraj vam pisem v ukazovalnem tonu, vendar samo zato, da bi vam prikazala, kako zelo pomembno je vzeti vajeti v svoje roke, ne jokati nad okoliscinami in se obnasati kot zrtev sistema. Razumem vaso situacijo, poznam desetine ljudi, ki dozivljajo podobno in se pocutijo na nek.nacin podobno kot vi pravite. Poznam.pa tudi nekaj taksnih, ki so iz sranja s trdno odločitvijo in vztrajnimi, ceprav majhnimi koraki prisli do zivljenja, ko lahko recejo “dobro mi je”. In to si vsi želimo, kajne? Da ne bi trpeli, da bi nam zivjenje bolj gladko tekli, da bi se zvecer, ko gremo spat, veselili naslednjega dne. Sliši se lepo in se lepse je tako ziveti. In iz lastne izkusnje vam povem, da je mogoce, da si slabo, da si v riti, da si na dnu, pa da prides na zeleno vejo in da zlezes do oblakov.
Cestitam za 2 dni in stiskam pesti, da je danes ze 4. Ce ni, nic hudega, jutri lahko spet zacnete. Ce je 4, pa lahko recem samo da naredite seznam v svojih mislih ali na papirju. Poglejte osnovna podrocja, npr. delo, zabava, odnos z zeno, odnos z otroki … in si zamislite, kako bi bilo idealno, da bi bilo, da bi bilo tako, da bi se vi dobro pocutili. Dovolite si tudi malo sanjati in iti preko tistega “to ni mogoce”. Ko boste ugotovili, kako bi bilo idelano, pa razmislite, kaj vas od tega loci. Je to vase neznanje, strah, premalo denarja, premalo casa … iz tega boste razbrali, kaksne so ovire in morebitne resitve, nacine kako jih premagati. Izmed vseh izberite eno in pri njej zacnite z majhnim korakom k razreševanju.
Uff, tole je za danes vsega veliko napisano. Izberite tisto, kar vas najbolj nagovori in pojdite v akcijo. Ne bova se vec pogovarjala o problemih, samo.o resitvah. Naslednjic ko pisete nam napisite kaj ste izbrali in naredili. Potem pa spet kaksno receva.
Hvala za zaupanje.

Lep dan.