Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Panje s pralno kroglo zaradi alergije

Panje s pralno kroglo zaradi alergije

Pozdravljeni!

Kupila sem pralne krogle, zdaj pa ne vem kako naj dam perilo oprat. V navodilih za uporabo piše – napolnite boben stroja z vodo. Je to mišljeno da naj samo stroj vklopim kot po navadi, ko sem dajala prat s praškom, ali moram izbrati kakšen drug program pranja?
Ne se smejat – prvič sem se srečala z alergijo na parfume in še marsikaj kar je v pralnem prašku, milih, kremah, zobnih pastah… Enostavno se ne upam dat prat s tisto pralno kroglo v bobnu stroja. Bo sploh kaj opralo, bo perilo čisto??? Ne pričakujem 100%čistoče, niti sterilnosti, samo begajo me ta navodila…

Lp,
Ana

Čisto običajni program pranja uporabiš, le da daš v boben krogle. Perilo kar solidno opere, predvsem če ni preveč umazano. Pri bolj umazanem perilu pa rezultat ni preveč dober, vendar se ga izboljša z uporabo sode in predhodnim namakanjem v vodi (čimprej po tem, ko se perilo umaže, da se ne zasuši). Namesto mehčalca pa lahko uporabiš kar kis, da malo zmehča perilo. Tako perem jaz.

Jaz imam magnetne, pa sm jih dala v stroj, tam so se prilepile na boben, in perem tako kot običajno, samu da dam dost mn praška ku prej, sigurnu več ku pol.saj jih sploh še najsm opazila da jih imam skoraj.so mi pa k srcu prirasle, zatu ker je mož v službi v tistm sujmu kombinazonu, pa vs od olja, pa ostružku, k dost fleksajo-ma k dam jat tu oprat, tu se na une kuglce prou use prime, so prou črned jih morm pol fajn odrisat. prej s praškam nej šlu prou nč stran, so bli useglih zapacani.

nova
Uredništvo priporoča

JA, tudi jaz sem se nahecala s temi oreščki in kroglicami. Učinek isti, kot, da daš prat pač brez praška, če ni trše umazanije je ok (kar bi bilo tudi brez kroglic). Pri oreščkih pa še huje, ker mi je vse barve oblačil potemnilo.

New Report

Close