Za zacetek. Star sem 30 let, imam dobro sluzbo, super punco, razumem se z okolico, poln hobijev in vsestransko sportno aktiven. Septembra sem po zahtevnem projektu v sluzbi zacutil da nekaj ni vredu. Tesko sem dihal, slabse videl, pocutil sem se kot da izgubljam zavest.Po vseh moznih pregledih, se je stvar v lazji obliki ponovila vsak tretji cetrti dan. V treh tednih je utripanje vseh moznih delov telesa prenehalo, in zacele so se tezave s spanjem. Tezko zaspim.
Ze ko se ulezem zelodec postane zelo aktiven.
Ko pa mi le uspe zaspati se po uri zbudim z otrdelim vratom in vroco glavo.
Tudi v zelodcu je kar pestro. Pritisk je v redu a vseeno sem nekako panicen, nervozen in nikakor ne morem zaspati nazaj.
To mi uspe sele proti jutru. In tako skoraj vsak dan. Izjeme so dnevi ko kasneje pridem domov ali pa ce imamo slucajno kaksno zabavo. V teh dveh primerih zaspim takoj in se ponavadi ne zbujam vec.
Predverajsnjim, pa sem pred izvedbo nekega pomenbnega projekta sredi popoldneva skoraj kolapsiral. zacelo me je dusiti, postalo mi je vroce, bilo me je strah in namesto na otvoritev, sem odsel na urgenco. Imam napotnico za psihiatra in gastroskopijo. Z zelodcem sem imel tezave ze pred leti.
kaj mi svetujete.
gaber

Spoštovani!
Ste očitno eden tistih, ki svoje probleme deloma krčevito zagnano rešujejo, deloma pa jih “pogoltnejo”. Psihosomatske motnje, ki jih navajate so tako deloma plod konstitucionalnih, dednih dejavnikov, deloma zgodnjih vzgojnih zmot, in ne nazadnje najverjetnejša posredna posledica neprekinjenega stresnega načina življenja. Nujno potrebujete prosti čas, da se razumemo, to je tisti čas, ki ga po želji lahko zapravite, potrošite v družbi prijateljev ali namenite športu in rekreaciji, to je izključno vaš čas. Ne smete ga zamenjati s tistim časom, ki ga morate nameniti prijateljici in ki ga boste morali nameniti družini. Prosti čas tudi niso vsiljene oblike sprostitve npr. obvezni tenis s šefom, poslovne večerje ipd. Obisk pri psihiatru vam bo koristil, saj si končno želite živeti bolje. Če vam bo za krajši čas predlagal jemanje zdravil vedite, da so le orodje, s katerim boste dosegli svoje cilje, te pa morate ustrezno formirati in uskladiti z realnimi možnostmi.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close