Lep pozdrav !!
Pišem vam ker sem čisto iz sebe. Sem bolj paničen človek,
sploh če gre za zdravje.
Dogajajo se mi čudne stvari. Naj vam razložim.
Star sem 34 let. Pred petimi leti se mi je zgodilo, da sem začel
težko dihati in imel sem pospešeni srčni utrip. Šel sem na urgenco , kjer so me pomirili in ugotovili , da imam povišan krvni tlak. Naredil sem na desetine preiskav ( od holter monitor , obremenitveni test, gastroskopija CT glave slikanje in ultra zvok srca, Ultra zvok notranjih oraganov , Ultra zvok ščitnice, pregled hormonov nadledvične žleze.) Končna diagnoza je bila blaga asocialna hipertenzija in pa bakterija helikobakter …..
Dobil sem antibiotike za bakterijo in zdravilo za znižanje pritiska
Po vsem tem sem začel z telesno vadbo. Tečem že 2 leti in to vsak drugi dan po 5 km. Sedaj sem razdaljo povečal na 10 km.
Zgodilo pa se je naslednje. Med tekom mi je postalo slabo in postal sem omotičen, utrip se je močno povečal to je trajalo 30 sekund nato sem z tekom nadaljeval in ni bilo nobenih težav več.
Vendar me skrbi , da se to ne bo ponovilo.
Ali je kaj narobe s srcem ? Ko so mi naredili obremenitveni test
je bilo srce na zgorni meji normalne zmogljivosti.

Potolažite me z odgovorom !!

Hvala lepa in lep vikend vam želim Tomaž

Spoštovani Tomaž,

tovrstna omotičnost je lahko posledica hipoglikemije (pomanjkanja sladkorja v krvi zaradi trenutne večje porabe) ali hiperventilacije (forsiranega dihanja, ki privede do prezasičenosti krvi s kisikom). Če bi bilo z vašim srcem kaj narobe, bi bilo to zaznati ob drugih prilikah, npr. ob vzpenjanju po stopnicah ipd., zato se mi pri vas zdi pomembnejši vaš strah, ki je povezan z zdravjem. Panične reakcije se po ustrezni terapiji s strani psihiatra bistveno omilijo ali celo izginejo, o vrsti terapije (psihoterapija, farmakoterapija) pa se bosta dogovorila po izčrpnem pregledu.

New Report

Close