Panika, tesnoba, strah, stres, utrujenost… Ja vse to se je nabralo v meni. In sem prav žalostna in jezna nase, ker si nikakor ne morem pomagat.
Pred dvema letoma se mi je zgodilo, da sem ponoči 2x izgubila zavest in po tistem sem imela nekaj časa strahove,d a se mi kje v javosti ponovno ne zgodi, da padem skupaj. Zelo sem se bala velikih trgovin in predvsem dejstva, da sem tam sama in ob meni ni ljudi, ki so mi blizu. Čez čas je to nekako izzvenelo. Bila sem ne preiskavah krvi, eeg-ju, pri nevrologu, vse je bilo BP.

Sedaj pa ponovno…. pred mesecem dni kot granata. Pridem v trgovino, slika se mi začne ožit, megli se mi pred očmi in občutek, da bom padla skupaj. Nekako sem se pobrala za dan ali dva. Potem pa se je začelo, spet grem v trgovino, spet isto. Ven pridem vsa tresoča in ne kupim nič kar je treba. Dogaja se mi tudi v avtu, vendar sem se nekako sprijaznila, da pač moram pri od točke A do cilja B. Čutim močan pritisk v ušesih in ker delam z otroki, so njihovi glasovi še 3x glasnejši. Čutim tudi, da mi močni stresni dražljaji zelo škodijo, ker sem preveč dovzetna na to.
Obiskala sem osebno zdravnico, ki mi je predpisala Suptidril (nekaj takega) in dala napotnico za psihiatra. Po teh tabletkah sem zelo utrujena, vendar se prislilim biti aktivna. Vsak dan tečem in delam stvari, ki preprosto morajo biti narejene. Vsaj doma. Sicer iz službe direkt domov, za trgovino poskrbijo drugi.

Rada bi se naučila nadzorovati te napade, ker mi na trenutke pride, da bi znorela, ker ne morem opravljat stvari, ki se opravljajo v vsakodnevnem življenju.
Rada bi tudi zanosila in sedaj delalmo še v tej smeri, pa sem tako žalostna…. Tablet tudi nočem.

Nasveti?

Hvala, Zaja.

Opisano ima značilnsti panične motnje. Naročite se pri psihiatru. Največ informacij in različnih izkušenj z opsanim lahko najdete na naslednji spletni strani:

http://www.nebojse.si

New Report

Close