Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija padec dvoletnika

padec dvoletnika

zdravo, moja dvoletnica je med igranjem padla iz kolesa nazaj in z glavo udarila v beton, tamala je takoj zajokala po petih minutah je bilo ze vse ok in sva nadeljavale z igro in prepesacile le lepo pot-…nic ni bruhala…cez dva dni je pa imela vedenje ki ga nismo vajeni, kakor kaj ni bilo po njenem je pricela jokati in vceraj je lep cas dneva kar nekaj jokala in posledicno mislim in se bojim da je kaj povezano s padcem. res da je bil vceraj dezeven dan in smo bile cel dan notri, cesear ni navajena saj takoj po zajtrku gremo ven. prosim vas za nasvet, ali bi to lahko bilo povezano s padcem, sicer je igriva. zivahna in aktivna…naglavici ni niti buskice…ampak jaz sem panicna moja prva pikica je to… prosim za nasvet…hvala…lp

Znaki poškodbe možganov po udarnini glave so vedno: izguba zavesti, s tem izguba spomina za krajši čas pred, med in po dogodku, zelo hud glavobol, kasneje lahko bruhanje. če ob padcu ni izgube zavesti, se posebej pri otrocih lahko razvijejo znaki poškodb tudi čez 24 ur kot hud glavobol, umirjenost, pretirana zaspanost – otroka težko zbudite, tudi bruhanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

S CIM BI POTEM LAHKO ENACILA NENADNO TECNOBO, JOKAVOST, SITNOST, AMPAK SAMO DOKLER NE DOSEZE SVOJEGA. KO SE ZBUDI IZ POPOLDANSKEGA SPANCA JE PREZNOJENA, NIC NE JAMRA DA JO BOLI GLAVA, JE AKTIVNA, ALI BI LAHKO NJENO VEDENJE POSLEDICA TRME? STARA JE 2 IN POL LETA. BRUHALA JE SAMO ENKRAT DVA DNI PO PADCU, IMA PA TEZAVE S PREHRANJEVANJEM IN MENIM DA JE BILO TISTO POSLEDICA TEZAV S PREHRANJEVANJEM, LEPO SPI, SAMO VEDENJE NEZNOSNO?HOCE UGAJANJA V VSEM…HVALA…LP TUDI PO PADCU JE BILA CEZ POL URE PREPESACILA KAK KILOMETERCEK IN BILA ZELO AKTIVNA NA IGRALIH

Razpoloženja otroka ni mogoče pojasniti ali enačiti s čim. Tako kot mi, odrasli, so lahko tudi otroci kakšen dan boljše, drug dan slabše volje, bolj ali manj prespani, se boljše ali slabše počutimo. Vsekakor pa niste opisali znakov poškodbe možagnov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala iskrena za vas odgovor, moja pupika je zacela malo izkoriscati faze svoje skrajne nedonosenosti, jaz kot mama pa preplasena in se bojim, ker je ta rojena kot pol kilska trucka moje zivljenje in se bojim za vsako rec..lep pozdravcek

To je pa povsem razumljivo:=)

New Report

Close