Po bolečem porazu, ki so ga južnjaki doživeli na parketu v Tivoliju se poleg tožbe in še bogve česa drugega, hrvati že pripravljajo na maščevanje Slovencem na njihovi obali (tako pravi kolumna v časopisu Riješki list).
Ob tem bi še enkrat čestital našim fantom za zgodovinski uspeh, južnjakom pa sporočil, da naj se na režim na meji kar počasi navadijo.

Ne razumem vseh vaših nestrpnosti. A ni dovolj, da smo zmagali? A zdaj je treba Hrvate še poniževat? Kaj pa, ko bomo mi prišli v EU? Ko bomo tudi mi postali južnjaki za vse severne sosede. A potem pa bomo zadovoljni.

Za mene je vseeno, ali je človek Bosanec, Hrvat, Nemec, veren ali neveren. Pomembno je, kakšen je in ne kaj je.

In prosim vas, dajte nehat z razpihovanjem sovraštva.

Češnjica, se v celoti strinjam s tvojim postom!

http://www.sportnet.hr/Stranica_v2.asp?S=vijest&ID=221417

Toliko o tem, kdo koga ponizuje! Mislim, da je slo pri odnosih SLO-HR vedno za primitivizem in razpihovanje sovrastva s hrvaske strani in ne slovenske. Mi smo nogometni poraz prenesli dostojanstveno. Hrvati pa se zdaj, ko je familija Kostelic na bolovanju, mi smo jih namahali v rokometu, pa se v EU gremo cez tri mesece, nikakor ne znajo sprijazniti z dejstvom, da smo pac nekje tudi boljsi in naprednejsi.

Nisem nacionalistka, moj moz je po mami Hrvat, a dejstva so, kakrsna so. Kot turista pa me hrvaska obala ze nekaj let ni videla; za ta denar dobim drugje veliko vec lepot in predvsem prijaznosti.

Bravo, nasi! Na olimpijadi pa ponovite dobro igro!

He,he “lako čemo”….

Točno tako muca, končno jim je padla surla do tal!!
Morje pa naj kar majo!

Mislim, kaksni ljudje…
In potem se cudim tistemu monstrumu od Tomaza…

Eh…vsakrsen komentar je izguba casa… 🙁

Žal nekateri še vedno ne znajo (znate) ločevati športa in politike. Tisti “najbolj zavedni”, ki so popolnoma enaki njihovim zaslepljenjcem, so njihovim navijačem že tukaj razbijali avtomobile in rezali gume. Žal pa zaradi peščice idiotov pade slaba luč na celo državo.

Razen pljuvanja brez repa in glave nisem nikjer opazil, da bi kdo pokazal vsaj kancek objektivnosti.

Kako npr. komentirate ta dejstva:

– Kljub zakonskim predpisom in medsebojnemu dogovoru premajhno stevilo kart za hrvaske navijace
– Neclovesko ravnanje s hrvaskimi navijaci na meji
– Prerezane gume cca. 50 vozil HRV registracije
– Nesportno igro nekaterih SLO rokometasev (Pajovic je vec kot ocitno namerno poskodoval najboljsega hrvaskega rokometasa Metlicica. Kljub sivanemu ocesu je prejel le rumeni karton. Kasneje je to poskusal tudi na Hensu Pascalu iz Nemcije.)
– Slovenija je po stat. podatkih storila dalec najvec prekrskov na temu EP-ju
.
.
.

Ma se moram strinjat s tabo,češnjica.

Ne glede na rezultate, je moralo biti sodelovanje v teh dvobojih krasno doživetje, že skoraj takšno, kot je Olimpijada. Bilo je vse na nivoju. Emocije so morale biti perfektne. Čast vsem, ki so igrali. Naši so bili odlični, kljub izgubi z Nemci . Tako majhna deželica, pa toliko dobrih igralcev. Poglejte Nemce, iz vseh klubov so dali samo najboljše igralce, eden je prišel celo iz Dallasa . Pa kakšni velikani, kakšni trusti. V drugem polčasu so naši fantje tako zaigrali, da bi skoraj izenačili rezultat. Vsa čast , vsa čast.

Vse skupaj pa se je začelo na “prijateljski” nogometni tekmi v ZG.
LP Francelj

Tudi pod Pohorjem je bila letos po TV poročilih sodeč, tekma kot se spodobi, brez izgredov. Spomnite se lani…..ko so prišli navijat Hrvatje, sama Janica Kostelič se jih je sramovala!

Bravo, še so pametni ljudje. Tudi jaz se strinjam .

Odgovarjam:

– Še vseeno veliko več kart, kot pa smo jih mi dobili pred 4-leti v Zagrebu
– Še sami so zatrdili, da je bil pregled korekten ( za tiste, ki niso imeli kart, pa se ve, zakaj so šli)
– To je bilo delo takšnih, ki radi pretiravajo ( kaj pa naši avtomobili v Zagrebu)
– Če misliš, da smo mi bili grobi, potem nisi nikoli gledal nobene tekme Celjanov in takrat Badel Zagreba. Še kri je tekla. Pa žaljivke takšne, da je še men pritisk dvignilo!!
– Ta prekršek Pajoviča jim je prišel kot naročen, če ga ne bi bilo , bi pa kaj drugega našli za stokat in prekljinjat.

To sovraštvo, ki ga zasledimo na forumih in v pogovoru marsikje tule, to ni samo šport, je veliko več. Oni nasplošno sovražijo nas kot narod. Če bi izgubili proti katerikoli drugi državi, bi prenesli, samo proti nam ne – to ne morejo pozabit.
In nam nič ne rabi, če nasplošno dvigujemo kulturo in govorimo, da so za nas vsi narodi isti…..ti ga lahko pozdraviš, on pa ti bo preklel m****.

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Sama sem hrvatica po narodnosti, se pa za hrvatico nimam in se niti ne počutim. Rojena sem v Sloveniji, tukaj imam družino, Slovenija mi daje kruh in za Slovenijo navijam v vseh pogledih. In strinjam se s tistimi, ki pravijo, da so hrvati zelo nekulturni, ker so. So za na Balkan in še 300 let naj tam ostanejo. Ne znajo športno prenesti poraza, znajo samo žaliti, poniževati in iskati izgovore za svoj neuspeh. Spomnim se tiste tekme smučark pod Pohorjem, ko je nastopala njihova super Janica, ko so hrvaški navijači metali v kepe zabasane kamne v ostale tekmovalke, ki so se vozile na vlečnici na vrh smučišča. Sramota. Kdaj so se Slovenci tako obnašali na kakšni tekmi? Nikoli, kolikor jaz vem. Na Hrvaško morje ne grem, tudi če je lepo, ker imajo tako nekulturne ljudi in tako so oderuški, da nobena voda tega ne odtehta. Kopam se na Debelem rtiču, tukaj sem tudi doma, na počitnice pa hodiim v prelepo Kranjsko goro in moram rečt, da je tam tudi veliko Hrvatov na dopustu, tako da “njihov Jadran” tudi ni vse. In iz srca rečem, da teh njihovih navijačev NE MARAM, da so skrajno nekulturni in da bi jim sploh morali PREPOVEDATI VSTOP V SLOVENIJO ko so kakšne mednarodne tekme tu, kot je bila ta rokometna. Kaj so pa rekli za Dance, ko so tudi tam popušili?

Glede poškodovanih vozil in lastnine – kaj se je že zgodilo v Zagrebu po nogometu in tudi po tej tekmi? Razbita vozila s slovenskimi reg. tablicami in kamni ter grafiti na Mercator centru v ZG.
Toliko o nestrpnosti in maščevalnosti. Še tole: inteligentneži so poleg slovenske lastnine poškodovali še dva avtomobila s celjsko registracijo, ki pa sta bila last hrvatov, ki delajo v Sloveniji.
Kar se pa morja tiče: nas nikoli več ne bodo videli, videli pa bodo vzhodne nemce, madžare, purgere in pa tiste slovence, ki bodo dovolj butasti, naivni ali pa bodo imeli ,,jajca,, in bodo kljub že dandanes napovedanim grožnjam rinili na njihovo obalo.

New Report

Close