ovulacija po prenehanju kontracepcijskih
Dober dan!!!
stara sem 23 let. 25 aprila sem vzela zadnjo kontracepcijsko tabletko.Zanima me kdaj pride do ovulacije po prenehanju??
kak naj si zdaj izračunam ovulacijo.Rada bi namreč zanosila.
Naj povem, da sem 25 aprila vzela zadnjo kontracepcijsko, nato pa sem 24 maja dobila krvavitev,ki je trajala 3 dni.Bila je blažja in neboleča.Brez krčev.Me zanima, če je to bila menstruacija???
ker pred jemanjem kontracepcijskih sem imela neredne menstruacije,dolgotrajne in boleče.
Je to zdaj bila lahko menstruacija??? ker je trajalo 3 dni.Pa nisem imela nobenih krčev, razen manjše špikanje občasno, napetost in par dni prej občutljive dojke.
Problem je ker si ne znam izračunat ovulacije,ker ne vem kak je menstruacija.
Kaj mi svetujete.???
hvala.
Krvavitev en mesec po zadnji prekinitveni krvavitvi je najverjetneje bila menstruacija. Navajate nereden ciklus pred uporabo kontracepcijskih tabletk – tak ciklus boste imeli sedaj znova, možni so tudi meseci brez ovulacije. Ovulacijo lahko določite po sluzi iz nožnice, ki je v tem času obilna in močno vlecljiva, po spremembi telesne temperature za nakaj desetik stopinje navzgor in s pomočjo ovulacijskih testov, ki jih najdete v lakarnah in drogerijah.