ovulacija

Mene pa zanima kako točni so testi za preverjanje ovulacije, ki se dobijo v drogeriji. Kako lahko na drug način preverjaš ovulacijo?

Hvala

Spoštovani,

vaše vprašanje je podobno prašanju, kako pogosto lovec upleni raco med letom ali kako pogosto golman ubrani gol? Če je na pravem mestu ob pravem času, potem ima dobre možnosti, da lovec raco upleni, golman pa ubrani gol, sicer pač ne. Bolj kot narava testa je torej pomembno, da se test opravi takrat, ko se pojavi LH vrh, torej pojav, ki traja od 6 do 12 ur.
Ovulacijo je mogoče objektivno preverjati le z UZ, vse ostale metode (merjenje bazalne temperature, sluz, slina, testi ovulacije) so posredne in ne kažejo ovulacije temveč pojave, ki ovulacijo običajno, ne pa vedno, spremljajo ali ji predhodijo nekaj dni ali več deset ur.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close