Najdi forum

otroški pevski zbor

Zanima me, če morda katera ve kam bi lahko vključila 5 let starega fantka, ki ima zelo dober posluh.
Ali morda obstaja kakšen pevski zborček ali pevska skupina, ki vključuje to starost!

Hvala Z a informacije in lep dan!

Tadeja

Živijo!

Ne vem, odkod si, zato tudi ne vem, če ti pride prav tale informacija: pred časom sem zasledila, da je bil v Kopru otroški pevski zbor organiziran pod okriljem Javnega sklada za ljubiteljske kulturne delavnosti. Verjamem, da imajo podobno reč tudi v drugih občinah oziroma krajih – ponekod je še Zveza kulturnih organizacij. Poišči malo po imeniku in vprašaj…

lp Nives

Včasih je bil otroški zbor RTV, ne vem, če je še. In zborček v Glasbeni matici.
Sama sem hodila na RTV in je bilo super, lahko si še nadaljeval v Mladinskem zboru in potem še naprej, če je čas dopuščal. Bilo je super in še danes so trdna prijateljstva, ki sem jih sklenila tedaj.
Bila sem tudi v Glasbeni matici na Vegovi. Bilo je prav za predšolske otroke, jaz sem hodila od 4 leta nprej, ne samo petje ampak, kot neka glasbena igralnica 1x ali 2x na teden. Kot neka pripravljalnica na glasbeno šolo. Verjetno imajo še vedno kaj podobnega.
Ugibam, mogoče tudi Pionirski dom.
Samo še to. Vse, razen RTV, je bilo potrebno plačevati. Zborček na RTV-ju pa si je služil sam s snemanji in na koncu šolskega leta je bilo za nagrado letovanje na morju. Pri Mladinskem pa turneja v tujino.
Super zadevica, tole zborovsko petje…

LP
EvaK

Verjetno odvisno od Občine. Pri nas (Rače pri MB) imamo otroški cerkveni pevski zbor, in se imenujejo “Angelčki”! Sodelujejo otroci od 2 leta do osnovne šole. To je nekja neverjetnega! Enkrat mesečno pojejo pri maši in to je tako veselo, pojejo slovenske ljudske, zraven skačejo , plešejo… Imajo čudovito vaditeljico, ki ima še nekaj pomočnic (vse mlade punce, dijakinje in študentke) in najvažnejše je to, da otroci zelo uživajo, na nedeljo , ko pa pojejo pri maši, je vedno gneča. Krasno v glavnem!

kar zadeva otrok in pevskih zborov jz bi počakala de grejo vsaj v šolo. otroški glasovi so namreč zlo občutljivi ker se še razvijajo in s tem se ni za hecat.  ko gre otrok v šolo, če izkaže interes de bi ga res veselilo de bi kje pel potem naj probajo s šolskim otroškim zborom. tam bojo tud na pravi način z njim delali, ga motivirali in se mu bo sčasoma razvil glas, pa še zabavno bo, v družbi drugih otrok.  nikakor ne bi smel bit kje kjer bi se v tko imenovanih zborih pri neveščih zborovodjih brez potrebnega znanja dogajalo, de bi se otroci med petjem dobesedno drli. to ni dobro za glasilke zato je zlo pomembno de je zborovodja ustrezno naštudiran in de je vajen delat z otroci. OTROK NI ODRASEL.  to je treba vedet.  ko bo pa otrok kam vključen de bo lahk pel se bo pa že sam odloču a ma še željo pet al ne. na 9letki namreč zbor ni obvezen ker je prostočasna dejavnost in ni šolski predmet.

New Report

Close