Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Otrokovo tresenje nog

Otrokovo tresenje nog

Pozdravljeni!

Pohvalila bi vaše delo in se vam vnaprej zahvalila za pomoč.

Včerja zvečer je 5 in pol letna hčerka ob običajni uri legla v posteljo. Po cca 10 minutah me je poklicala, da ne more zaspati ker ji ¨skačejo¨noge. Rekla mi je, da čim hoče zaspati se ji stresejo oz. ¨poskočijo¨ noge in strese vzdolž cele hrbtenice. Vlegla sem se zraven nje, da bi videla kaj se to dogaja. In res kot jo je hotel premagati spanec so res noge trznile oz. kar same od sebe ¨poskočile¨ in ritka se ji je stresla in nato gor po hrbtenici. To se nam je pred cca 2 meseci že zgodilo, vendar ko sem ji primila noge je mirno zaspala. Tokrat pa je vse skupaj trajalo dlje.
Ker se vse skupaj ni pomirilo, sva probale narediti nekaj počepov, v zrak vozili kolo, itd… A pomagalo ni nič! Ni mogla zaspati, celo ji je pasalo da je migala z nogami. Med to ¨telovadbo¨je potem nekako zaspala.

Malce sem zaskrbljena kaj bi to bilo? Naj greva do zdravnika? Ima to mogoče kaj vpliva z prekomerno teleseno obremenitvijo v popoldanskem času? Namreč popoldan se je vozila z novim kolesom, na katerega se mora še navaditi.

Hvala!

Spoštovani!

Če si prav predstavljam, je šlo za pretirano vzdražnost živčevja, kar je v tej starosti lahko še povsem nekaj normalnega. Gre za to, da je mogoče po popoldanski aktivnosti postalo to gibanje na nek način refleksno, oz. se imulzi niso pomirili in so ob izgubljanju zavestne kontrole nad sabo med pogrezanjem v sen udarili na plano. Težko bi ti znaki napovedovali kakršno koli bolezen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close