otrok-skrbi
Imam še ne 7 letnega sina. Sicer je izredno priden, miren in simpatičen tako, da z njim nimam večjih problemov.
Ko je bil star 2 leti in 7mesecev smo bili na morju, kjer se nam je izgubil. Kako,se je to zgodilo nam še danes ni jasno saj smo bili vsi zraven, ko je kar nekam poniknil.Koliko časa smo ga iskali ne znam pojasniti, mogoče 15 min. ampak začeli smo ga iskati po 1 min., ko naj bi izginil.Mislim, da po ene 15 minutah ga je prinesla neka slovenska nazaj, ko je slišala, da iščemo otroka saj smo 4 odrasle osebe tekale in ga klicali, dobesedno vpili na plaži.
Ima brata dvojčka, ki je nekoliko bolj razvit in motoričen. Problem pa je v tem, da je pri enih 4 letih risal risbe vse s črno barvo in neprestano neke burje in nevihte…Bratec jue risal rožice in sončke. Že takrat se mi je zdelo čudno vendar nisem posvečala psebne pozornosti saj je sčasoma začel risati tudi ostale stvari. Včasih sem mislila, da se počuti mogoče malo zakomplksanega zaradi bratca zato smo mu posvečali še posbno veliko pozornosti in mu izkazovali zelo veliko ljubezni. Sedaj ga že kake 2 leti skoraj vsak večer tlači mora, ki se zbudi in ga je strah tako, da pride spati k meni. Nikoli ni govoril o tem, ko se je zbudil včeraj sm ga pa vprašala , če se mogoče kaj spomni. Povedal je, da se spomni dreves, ko je hodil in ni bilo nikjer nikogar neli čudn pok na drevesu (nenavaden pok) ter , da je šel po stopnicah nato ga je vzela tista teta in ga prinesla nazaj na plažo k mmeni. Vse je lahko res vendar tam ni bilo dreves (ostalo je res) in je bil res na zgornjem trgu……..KAKO , ZAKAJ, NEMOGOČE……..so stvari se sprašujem toda dejstvo je, da smo vse preiskali in otroka ni bilo nekaj časa kar naenkrat se je pojavil…….
Ali je mogoče, da ima moj sonček zaradi tega more?
Ali je možno, da se vse spomni?
Kaj mi svetujete?
Ali lahko kako iz njega še izvlečem kaj se je takrat dogajalo?
Najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Vaš otrok ima lahko zaradi neprijetne situacije more. Resda je bil ‘zgubljen’ zelo kratek čas pa vendarle lahko dogodek pusti otroku trajne posledice in neprijetne spomine. Svetujem vam, da se o dogodku kar se da odkrito in pogosto pogovarjate z otrokom, da odkrijete stopnjo travme, ki jo je doživel. O tem se lahko posvetujete tudi s strokovnjaki na Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Ljubljana. Prilagam povezavo:
LP
Petra, ŠENT
Forum je zaprt za komentiranje.