Pozdravljeni,

prijatelj se ob ločitvi bori za otroke, da bi dobil skrbništvo. zanima me kake možnosti ima ob ločitvi sploh moški? Kolikšno težo ima mnenje centra za socialno delo in mnenje sodnega izvedenca v postopku? Žena ni konkretno storila nič kaznivega, zasluži dobro, vendar po njegovem otroke zanemarja.
Ima kdo kake izkušnje ali nasvet?

b.

Bojana, preberi nekaj strani nazaj post pod naslovom “Le v kup ubogi ločeni očetje”.

Dejan

Jaz sem dobil oba po devetih mesecih tožarjenja na sodišču.

Je pa težko, saj moraš dokazati, da si v vseh pogledih boljši kot mati. Poleg tega je potrebno prepričati v to tudi cca. 10 žensk, ki dajo svoje mnenje na sodišče (sociala, učiteljice, zdravnice, izvedenka, sodnica …).

Hvala, vsaj ena vzpodbuda.
Imate prav, težko se je boriti proti vsem ženskam. Tudi v negovem primeru nastopajo same žensek, celo odvetnica. Mnenje centra za socialno delo bo verjetno izkazano v njegov plus, prav tako pričakuje od mnenja sodnega izvedenca glede na opravljene razgovore in teste. Ima tudi nekaj prič. Mislite, da je to dovolj?
b.

Odvisno tudi od sodnika/ce. Načeloma pa naj bi otrok bil dodeljen tistemu, ki bi bolje skrbel zanj. Gledalo naj bi se le na otrokovo dobro. Kar pa velikokrat izpade le na papirju. Žal.

Želim pa tvojemu prijatelju vso srečo. Naj zaupa vase. Aja, pa še to – odvisno koliko je star otrok – lahko se upošteva tudi njegova volja.

Moj zelo dober prijatelj se je tudi boril za otroka. Je resnično dober oče in osebno ne poznam moškega, ki bi si toliko časa vzel za svoja sinova. Poleg tega je doktor znanosti in ima visoko plačo. Tudi sinova sta si želela ostati pri očetu. Pa vse to ni bilo dovolj, da bi on dobil otroka. Največ kar si je zboril je, da sta en teden pri njemu in en teden pri njej.

Torej je potrebno dokazovat, da bi bila mama slabša skrbnica. Tudi zanj lahko rečem, da se otrokom posveča maksimalno in le v njihovo dobro.
Noben od otrok pa ni star 10 let, da bi odločal sam.
b.

To bo pa potem malo težje.Moja je bila stara 11 let in se je odločila da bo pri mami.Šla sva pa trikrat na sodišče.Enkrat je bila zaslišana na CSD drugič pa pred sodnico(bili sta sami)ona je potem naredila zapisnik.

New Report

Close