Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Otrok ima že 6 mesecev povečano bezgavko

Otrok ima že 6 mesecev povečano bezgavko

12-letna hči ima že pol leta povečano in bolečo vratno bezgavko pod ušesom. Toži tudi o bolečini pod pazduho na isti strani telesa. Bili smo že na vseh mogočih preiskavah (magnetna resonanca, UZ,…podrobni krvni izvidi), ki pa niso pokazali nič posebnega. Zdravniki to pripisujejo njeni hitri rasti, saj je nadpovprečno visoka. Čeprav me zdravniki pomirjajo, mi zadeva vseeno ne da miru in ne bi želeli kaj spregledati. Kljub temu, da smo bili že nekajkrat na pediatrični kliniki, bi jo ponovno radi peljali k kakšnemu specialistu (lahko samoplačniško), pa dobesedno ne vemo h kateremu? Naj omenim, da punkcije bezgavke niso opravili, ker po njihovem ni bilo potrebno. Zato povprašujem, če je imel kdo od vas podobne izkušnje in kaj mi priporoča? Zahvaljujem se za pomoč…..

Pozdravljeni,

pravite, da so deklici opravili UZ in vse preiskave in da so vas obravnavali že na Pediatrični kliniki. Vse to kaže, da so se zadeve lotili verjetno precej natančno. Dober ultrazvočist dobro vidi, kakšna je povečana bezgavka. Ali je patološko povečana ali je le reaktivna ali vnetno povečana. Če se poveča zaradi kakšnega vnetja ali če je reaktivna lahko pogosto povečana ostane dolgo in to ni nevarno. Sem pa že večkrat slišala od strokovnjakov, da so povečane bezgavke pri otrocih pogoste in da ni nič nevarnega.

Verjamem pa, da ne morete biti mirni…. predlagam vam zato, da jo peljete še na kakšen samoplačniški UZ bezgavke po drugo mnenje, da vam povedo, ali je videti reaktivna ali kako drugače. V pomiritev pa še to, da navadno limfomske bezgavke ne bolijo in ves čas rastejo.

Vse dobro,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close