Najdi forum

otrok hodi ven iz sobe

Pozdravljeni!
Imam en problem. Imam sina starega 2 leti in hodi ven iz sobe zvečer ko ga damo spat. Na začetku je bilo vse ok. Ko je bilo čas za spanje smo ga dali v posteljo, ugasnili luč in je zaspal. Potem smo začeli z božanjem (ker ga v vrtcu pač božajo da zaspi). Imamo pa še dojenčka kateri spi v isti sobi. Tamali zaspi takoj, ta velik falot pa hodi ven iz sobe in kar nekaj “bluzi tam po stanovanju”. Sedaj že ne vemo več kaj narediti in me zanima če ima katera podobne probleme. Smo poizkusili že z uspavanko in ne deluje zadeva. Pa tudi kasneje ga damo spat tako da je res zaspan da bi samo dol padel pa tudi to ne pomaga. Je pa res tako hiperaktiven da je kar hudo.
lep pozdrav,
petra

Mislim, da gre vsak starš skozi tako fazo pri otroku. Tako majhen bi verjetno zaspal, če mu ponudite kako nagrado. Lahko pa tudi, da se uležete k njemu.

Lahko pa tudi vztrajate in ga vsakič, ko pride ven, lepo pošljete oz. pospremite nazaj v posteljo oz. sobo.
Brez jeze in brez kričanja, prej ali slej se bo sigurno naveličal.

se strinjam s piff ta metoda že po enmu tednu deluje

Pri nas je pomagala metoda od piff, le da je trajalo dobra 2 tedna.
Naš pač vse spremembe malce na dolgo premlevain sprejema..

Ravnokar sem našo dvoletnico več kot eno uro odnašala nazaj v posteljo. Zdaj spi. Danes je prvič hodila naokrog, upam da se v enem tednu naveliča. Samo brez razburjanja. Ko je prvič pritavala mi je bilo jasno, da nocoj ne bo miru in sem se odločila, da jo bom odnašala brez razprave. 100x, če bo treba. Če ohraniš mirno kri je število ponovitev nepomembno.

odkar smo ga dali v veliko posteljo, hodi ven. Pa ni nič pomagalo. Dostikrat je šel dol iz postelje in se na tleh igral, jaz pa nisem vedela…ma, smo se hecali nekaj časa s tem. Sedaj imamo pri postelji fotelj mož počaka tam, da zaspi. To traja 15 min. Prej smo pa kar nekaj časa hodili gor in dol iz postlje tudi po eno uro.
Zraven se pa ni treba uležt…če je do sedaj sam zaspal, ne vidim potrebe, da bi se sedaj navadil, da spiš zraven njega.

jaz sem ga dala v spalno vrečo 🙂

lp, ewy

Naš mali v spalni vreči brez problemov (no, mal obolj počasi) hodi naokrog in še spleza na mizo …:))

Sedaj čez vikend je bil mir in je lepo zaspal. Ni hodil ven iz sobe. Res pa da ni čez dan nic spal pa tudi skoz je bil aktiven. Smo ugotovili da ga moramo samo fajn zmatrat pa potem pade v posteljo kot čep. Bomo videli kako bo ta teden.

Hvala in lep pozdrav.

Naš 2 letnik nujno rabi popoldanski spanec, ker vstane že pred 06.00. Spalna vreča – kot je napisala hzuz – tudi naš hodi v spalki okrog.

New Report

Close