OTROCI S TRAHEOSTOMO-VAŽNO OPOZORILO!!!!
Spoštovane mamice,
Mogoče še ne veste! S 1.10.2009 je stopil v veljavo nov seznam pripomočkov za osebe, ki potrebujejo razno razne pripomočke ZZZS.
Za tiste, ki imate otroke s silikonsko traheostomo (kanilo) se je drastično spremenilo določilo, da ne pripada več ena kanila na 1 mesec ampak ena kanila na tri (3 mesece).
Ker je to zaradi zdravstvenih in higienskih nedopustno smo se mamice, ki se poznamo in imamo otroka s kanilo odločile, da vsaka posebej poda predlog za izbris tega določila oz. za ponovno spremembo kot je bilo pred tem in sicer, 1 kanila na 1 mesec. Poleg tega predloga bomo podale mnenje pediatrov naših otrok.
Stopila sem tudi v kontakt z Otroško kirurgijo KC ter ORL in se dogovarjam, da bi tudi oni v imenu vseh nas poslali na Direkcijo ZZZS mnenje, da to higiensko ne gre.
Seveda ponovno šparajo na naših otrocih, ker namreč 1 kanila stane cca. 100 €.
Prosim, da se javite tiste, ki imate otroka s kanilo oz. da tudi vi pozovete tudi vse tiste, ki nimajo interneta in še niso s tem seznanjene, da je prišlo do te drastične spremembe in da bi tudi ve napisale en predlog.
Hvala vam za sodelovanje in upam, da nam rata 🙂
Živijo,
naj sporočim, da se nekaj dogaja. Otologi so pisali dopis na ZZZS, da je to absurd ena silikonska kanila na 3 mesece.
Iz OTR. KRG. sem pa dobila info, da bodo za vsakega posameznika, ki je voden pri njih podali mnenje, vendar jih morate pozvati. (Mojca Jakomin, dr. Silvester Kopriva)
Ponovno pozivam vse s silikonskimi kanilami, da napišete dopis na ZZZS in priložite zraven kakšno mnenje pediatra ter Otr. krg.
Prosila bi, če me lahko tiste mamice, ki se še ne poznamo, kontaktirate na ZS.
Hvala in lep pozdrav