otrdlina na dojki
Spoštovani,
Že pred skoraj letom dni se mi je pojavila pod bradavico na dojki ena bunkica, sem mislila da je malo večji mozolček oz. lojnica, in ko sem to stisnila je šel ven tak bel loj. Potem se mi je to ponavljalo in sem še parkrat stisnila, potem sem na to malo pozabila. Sedaj sem pa rodila in ta buljica se mi zdaj že večja zdi, in če si spet hočem kaj stisnit ko pritisnem ne gre nič ven oz čisto malo in ta otrdlina je trda in kar velika kakšen centimeter. Sedaj me ful skrbi če sem prepozna ker nisem šla prej k zdravniku, a je prepozno od tega ker je skoraj leto že minilo? V kolikem času se rak začne širiti od začetka odkritja? Skoz sem mislila da gre za zamašeno lojnico, sedaj pa se je kar povečalo in ne izgine. Drugih znakov nimam tudi boli nič razen če full pritisnem na buljico zaboli, a je to skoraj verjetno rak?
V kolikem času te mora ginekologinja pregledati, da ne bom še zdaj čakala par tednov?
Ma nihče na forumu ne more zagotovo vedeti, ali imaš ti raka ali ne. Lahko dobiš samo kup ugibanj. Čim prej pojdi do svojega osebnega zdravnika in mu pokaži zadevo. Ker najbrž da boš pri osebnem zdravniku prej na vrsti, kot pa pri ginekologinji. Karkoli že je, če vztraja že eno leto, je potrebno zdravniškega pregleda in presoje. Tudi če je le zamašena lojnica, se mora zdravnik odločiti, kaj z njo.
Zdravniško mnenje potrebuješ že zaradi tega, da ne boš toliko zaskrbljena in se ne boš zgubljala v raznih ugibanjih, ki ti miru ne morejo prinesti.
Pogum in v akcijo, pa dobro zrihtaj!