Najdi forum

otrdelost mišic-tablete za sprostitev?

pozdravljeni!

imam CP,stara sem 30 let in zaradi zafrkavanja v osnovni šoli sem izgubila na samozavesti-samo kar se hoje tiče.

samozavest imam pri odnosih in delu samemu, ter spopadanju s krivicami (imam visokošolsko iz.), grozno pa me mori, ker imam malce čudno hojo, niti ne šepavo. če sem sproščena, se komaj opazi, ko pa sem nervozna, pa hodim ful grdo,včasih se sploh ne morem premakniti al pa hodim v krču. zato v službi večinoma presedim, saj se zaradi hoje ful obremenjujem in še grše hodim, kot bi sicer.

sproščena sem samo ko sem doma ali med prijatelji, vendar če gremo med ljudmi, sem že živčna vendar se lahko kontroliram. ko pa grem v službo, pa avto parkiram čimbolj pr vhodu, odracam do stola in sem tam 8 ur…ko je treba hodit, pa otrpnem in včasih sploh ne morem. ful mi je bad. na wc sploh ne grem, saj imam daleč, pa četudi bi imela ga blizu, če bi srečala kergakol v službi, bi otrpnila – niti koraka več naprej. a si lahko to zamislite?

prosim kaj naj naredim? to sploh ni več lajf! kr ena taka groza me je popadla, al pa obup,ker dela v službi s V. stopnjo namest VII, in se tako počutim še 300x bolj nevredna, poleg vseh spomnimov iz šole, Naj povem, da sem urejena, simpatična in rada komuniciram s strankami-dokler sedimo za mizo. umiram pa ob hoji in spoznanju, da zakaj imam tak upor v možganih. prosim pomagajte mi ga. marija. z nasveti.

lp-svinčena deklica

Draga deklica!

Si že poskusila z injekcijami botulina,ki ti ga vbrizgajo v telo bodisi v roko,če imaš krče ali nogo?
Sama sem 25 let nazaj zbolela za možgansko kapjo in sem zaradi tega spastik pri hoji in delu z
rokami.Huda spastičnost se mi pojavlja predvsem takrat ,ko sem nervozna,ravno tako pri tebi.
Zadnje čase se mi je stanje poslabšalo,zato sem se odločila za botulin,ki pa traja pri meni od 2
do treh mesecev.

lp-tanja

Ga. Tanja, kako pa pridem do te terapije? Je potrebna napotnica os.zdr. za nevrologa? Kje to izvajajo? Cena?

Sem gledala po spletu o botox terapiji za CP, teh podatkov pa nisem zasledila. Kako se počutite vi po tej terapiji?

Lep pozdrav in mogoče ste mi rešili lajf – duševni mir pa sigurno. K.

Pozdravljeni.
Sama imam s hčerko izkušnje z enkratnim injeciranjem botulina. Opravili so na Inst. za rehabilitacijo invalidov. Res je bilo 2-3 mesece bolje, je pa potrebno poseg obnavljati. Roka je bila bolj sproščena, vendar nič bolj funkcionalna.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Imam sicer hčer staro 4 leta, ampak je tudi že dobila terapijo z botulinom. To so pa naredili v Univerzitetnen rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča. Dogovorila se je zdravnica- fiziater, pri kateri je hči vodena.

New Report

Close