otok Santorini

Ko sem razmisljala o poletju in tem,kam naj se odpravim s svojim lubijem,mi je v oci takoj padel Santorini in zdej me zanima,ce je kdo s tuki ze bil tam in kako se mu je zdelo?

pozdravcek!

Bila sem na Santoriniju in mi je bilo zelo zelo všeč. Fajn je, ker je otok zelo razgiban (kaj ne – več kot pol ga je odneslo v zrak), ljudje so zelo prijazni in imaš mnogo za si ogledat. V bistvu ti tam sploh ne more biti dolgčas, saj lahko počneš kup zanimivih stvari: žuranje v raznih “koktejl barih”, lenarjenje na zelo slikovitih plažah (črna, rdeča, bela), obiskovanje sosednjih otočkov (en je tudi aktiven vulkan), uživanje v njihovem edinstvenem vinu in odlični ter poceni hrani, raziskovanje bolj odmaknjenih kotičkov… Mene so zelo impresionirala arheološka najdbišča precej stare civilizacije (zanimiva teorija o izgubljeni Atlantidi). Fajn je tudi ker vedno piha rahel veter in se zrak nikoli ne pregreje. Mi smo tam bili na začetku maja in bilo je prečudovito, ker je vse cvetelo in trava je bila še zelena. Pa še ena stvar, ki je vsaj zame precej pomembna: otok ni skomercializiran do konca. Tako lahko po vsem otoku najdeš prvobitne vasice z belimi hiškami in modrimi okni in vrati, po drugi strani pa najdeš tudi “civiliziran” svet, ki si ga navajena doma, saj imajo dobro založene trgovine in veliko je tudi zelo lepih in udobnih aparmajev za solidno ceno. Ah ja, sem ti kar naložila… Zgleda skoraj tako, kot da delam za kakšno turistično agencijo…. 😉) V glavnem, če se boš odločila za ta otok ti sigurno ne bo žal!

Še dve povezavi, kjer boš našla vse od a-ž…
http://www.santorini.com/index.html
http://www.santorini.net/

Že res , da imaš v nicku nekaj malih , nekaj velikih črk in zvezdico na koncu – nick je pa vendarle MOJ !
Ker lahko pride do zelo neljubih pomot , bi te prosila , da še enkrat premisliš in zamenjaš nick , ker sem kljub vsemu jaz tista , ki se z njim pojavljam že par mesecev !

Hvala za razumevanje in lp !
lisička

Moja prijateljica je bila tam v vasici Thira (a Santoriniju). Pravi, da je bilo tam super, pa tudi po fotkah sem si zaželela, da bi tudi jaz šla kdaj tam. Definitivno je Santorini najlepši od tistih otočkov, ona tudi ni hotela it na tiste o. na katere gredo ponavadi maturantje. Tiste bele hiške v kombinaciji z modro barvo….in opazovanje sončnega zahoda…skratka, vsaj tako je ona meni to opisovala, pa tudi na nešteto slikah, ki mi jih je pokazala je videt, da je tam ful lepo.

LP!

Slisal sem, da ta opevani soncni zahod sploh ni tako ohhh. Baje tisoce ljudi caka, da sonce “pade” v morje, pol pa utone v neki meglici in vsi v jok. Ceremonija se ponavlja iz dneva v dan in tisoci ostajajo razocarani…

O verjamem, da je na začetku maja prijetno, jaz sem bila konec julija in sem se skoraj scvrla. Ker je otok vulkanskega izvora se pesek tako segreje, da si skoraj podplate ožgeš, če hočeš v morje. Pa na plaži brez ležalnika in marele itak ne preživiš, vse to ti pa luštno računajo. Zato sem sama potek kar raje pred hotelskim bazenom ležala. Je pa res, da je otok zelo cute. Še posebej glavno mesto, Thira. Pa Oia (kao slavni sončni zahodi) ima tudi svoj čar.

Sva bla tam s svojim dragim pred par leti. Enkraten otoček. Ne bo ti žal.

Sončni zahodi v Oi pa za naju res niso bili nič posebnega. Mam doma skoraj boljšega – sam da sonce ne pogrezne v morje ampak zaide za goro, je pa ravno tako zelo barvito.
LP,

Super je. Črn pesek (ok, to zna biti tudi moteče, ker ful peče), rdeča plaža, zahod v Oi, ki je čisto simpatičen, samo ni mi jasno, kako prenašajo domačini to, da jim folk hodi po strehah domov, beach bari, …..lušno. Najameš si skuter in kruzaš naokoli.

Ful lepo! Ja, tudi jaz sem občudovala modro-bele hiške, ki so se tako romantično barvno skladale z nebom, lepe sončne zahode, koktail bare 🙂 (npr. Yellow donkey,…), Thira je glavno mesto (ne vasica) in je res ful lepa, mimo tebe hodijo oslički, opevani sončni zahod pa se res včasih izgubi v meglici, če je tak dan, včasih pa so baje nebeški – no, mi sicer nismo naleteli na takega, a vseeno je bilo nepozabno in Santorini absolutno priporočam vsem, ki še niso bili tam.