Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Otekline

Otekline

Pozdravljeni!

Že nekaj časa se mi v predelu dimelj, oziroma tik ob sramnih ustnicah pojavljajo otekline, ki so probližno tako velike kot zrno graha, oziroma manjše. Izmenično se pojavljajo na levi in desni strani in vmes tudi izginejo. Občasno so boleče. Zanima me, kaj to lahko pomeni.

HVALA!

Draga KM,

vaše zatrdlinice bi lahko pomenile otrdele bezgavke, nastale zaradi okužbe. Vsekakor bi morali k zdravniku na pregled, da bi lahko ugotovil morebitne druge spremembe, ki jih imate, vas podrobno izprašal in naročil ustrezne preiskave.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

To so ingvinalne bezgavke. Zakaj so povečane ti bo razložil tvoj osebni zdravnik. V kolikor odgovora na to ne bo vedel te bo poslal k onkologom na punkcijo.

Dober dan!Jaz imam nekaj podobnega kot opisuje KM,le da te bulice v dimljah nikoli ne bolijo.Imam pa dve povečane bulice na desni strani,eno je verjetno povečana bezgavka,drugo pa ne vem,se mi je pa to pojavilo po laserski epilaciji.Od tega je že 2 meseca,pa je še vedno enako,se niti ne zmanjša niti ne poveča.Sem že spraševala v enem od sosednjih forumov in naj ne bi bilo nič hudega,me je pa po pravici povedano še vseeno kar malo strah,vendar preden grem do zdravnice bi bila rada sigurna,da je resnično potrebno,da me pregleda,da ne bom zopet kradla dragoceni čas moji osebni zdravnici. Ps: bezgavke mi je drugače zdravnica pretipala že pred pol leta in je bilo takrat vse ok.
Hvala za odgovor!

Draga Maja,

priporočam vam pregled pri ginekologu. Laserska epilacija ne povzroča raka, saj se žarki absorbirajo tik pod površino (v dlačnem mešičku) in ne prodirajo v globino, kjer so bezgavke.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close