Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina otekla moda

otekla moda

17 letni sin mi je potožil, da ima eno modo otečeno in da čuti rahlo bolečino.To traja že približno en teden
Kaj je razlog in ali je potreben pregled pri zdravniku?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Zaskrbljena mama

Spoštovani!

Ima orhitis (vnetje mod) in najbrž tudi epiditimitis, (vnetje obmodka). Nemudoma naj gre k zdravniku, da ga pregleda in mu predpiše amoksicilin 3 x 1000 mg do izzvenetja bolečin in še kakšnih 5 dni po tem. V tem času mora aboslutno počivati (odpadejo spolni odnosi in smaozadovoljevanje) – ležati in uporabljati hlačke, ki podpirajo moda.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

zakaj pa pride do tega vnetja,zarad naprezanja ali …
hvala

Spoštovani!

Gre za vnetje, ki je le izjemoma povezano s spolno prenosljivimi boleznimi, če ste pomislili na to.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

V zadnjih 14 dneh se intenzivno družim s svojim dekletom, do katerega res veliko čutim. Do sedaj še nisva imela spolnih odnosov, samo poljubljala, objemala in božala sva se. Opazil pa sem, da imam po daljšem času, ki ga preživim ob njej, moda otekla, rahlo povečana, očitno bolj prekrvljena, saj so bolj rdeča in boleča na dotik, tako da teže hodim. Če mirujem (sedim, ležim), me ne bolijo, samo ob premikanju čutim razmeroma blago bolečino. Močnejšo bolečino pa tedaj čutim v predelu slepiča, če se bolj muckava, pa tudi na levi strani trebuha pod popkom. Gledal sem po medicinskih knjigah, pa se mi zdi, da nič ne ustreza mojim simptomom (tudi torzija ne, čeprav imam desno modo res pod levim, ampak tako je že od kar pomnim in s tem nikoli nisem imel problemov). Bolečina poneha čez noč, tako da lahko drug dan povsem normalno delujem (tudi tečem), še hitreje poneha, če masturbiram in sprostim spermo iz telesa, še vedno pa nekaj časa čutim malce razbolelo mesto v spodnjem delu trebuha. Mogoče vam bo to v pomoč pri razbiranju simptomov: prej sem pri masturbiranju hitro ejakuliral, sedaj pa rabim več časa (ampaj to je mogoče povezano s tem, da se teže spolno vzburim, pač le ob punci …). Hvala za odgovor in lp, 25-letnik

Pozdravljeni

Slab mesec sem s punco, do katere veliko čutim. Nisva še imela imela spolnih odnosov, do sedaj sva se samo poljubljala, se objemala in božala (pri tem sva se izogibala mednožju). Če sva dlje skupaj, mi moda rahlo otečejo, tudi na pogled so malo bolj rdeča (verjetno zaradi prekrvljenosti) in občutljiva so na dotik (takrat teže hodim). To je, se mi zdi, posledica vzburjenja (krajše sunke takšne bolečine oz. polnjenja mod s krvjo sem že kdaj pa kdaj občutil, ampak so bili res kratki in po bolečini neznatni), skrbi pa me močnejša bolečina v predelu slepiča, ki se pojavlja hkrati (ob intenzivnejšem druženju pa tudi na levi strani trebuha pod popkom). Bolečino čutim le ob premikanju, med mirovanjem (sedenje, ležanje) pa ne, razen ta v “slepiču” se lahko rahlo oglaša. (Slepič pa to ni, ker nimam drugih simptomov slepiča in je samo mesto trebuha razmeroma neobčutljivo na pritisk, namreč tako kot sicer zdravo tkivo.) Bolečina čez noč poneha, tako da se lahko drug dan prosto gibljem, tudi tečem brez bolečin (niti v modih niti v trenuhu). Bolečina še hitreje popusti, če masturbiram in ejakuliram, se pa ob ejakulaciji v modih in desni strani trebuha pojavi kratek občutek blage bolečine ob vzdraženosti, ki mine takoj po ejakulaciji.

Semenske tekočine imam v zadnjem času več kot po navadi oz. vsaj zdi se mi tako. Po barvi in konsistenci se mi zdi, da ni sprememb. Predsemenska tekočina prav tako je. Na modu nisem našel zatrdlin, na trebuhu ne kakih vozlov ali kile. Desno modo je višje in manjše od levega, ki je bolj polno (nečesa grozdastega: majhnega in mehkega). Prej nisem nikoli občutil bolečin, je pa res, da sem bil redko zelo intimen. Na šolskem pregledu v 1. letniku srednje šole sem za razlike v modih povedal zdravnici, pregledala me je (ne pa pretipala, se mi zdi), ampak rekla, da je vse v redu. Zanimivo je, da sem ob masturbiranju prej zelo hitro ejakuliral, sedaj pa potrebujem več časa (res pa je, da se je čas do ejakulacije že dlje časa podaljševal). Tudi vzdražim se teže (razen ob punci, ob njej nimam težav).

Gledal sem druge bolezni mod, pa nisem našel ničesar, kar bi bilo podobno moji zadevi. Nekoč pa sem gledal oddaji o teh modrih, oteklih, bolečih modih … To se da preživeti, moti me bolečina v trebuhu, ki ji ne vem vzroka.

Hvala za odgovor

(Upam, da se sporočilo ne podvaja)

25-letnik

Spoštovani!

Kolikor razumem, gre predvsem za problem zadrževanja ob vzburjenju, ko bi moralo povsem normalno priti do izliva že veliko prej. Ko bosta imela spolne odnose, teh težav ne bi smelo biti več. Za opisom ne vidim kakšnih bolezenskih znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zvečer sem šel še normalno spat, brez kakršnih koli bolečin..Zjutraj sem se zbudil z bolečino v desnem modu. Je to morda zaradi tega, ker sem spal na trebuhu in sem imel moda stisnjena? Bolijo me 1 dan..
Ko hodim, čutim bolečino, kaj šele, da tečem..Morda veste, kdaj bo bolečina ponehala? Hvala!

Spoštovani!

Če še ni ponehala, se še kaj oglasi. Največkrat je to zaradi vzburjenja, udarca, ali pritiska…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zivjo..mene pa boli desno modo,pa malo nizje od slepica,kakor da bi bla misica,da bi blo povezano..k lezim je vse uredu,k pa hodim me pa zacne boleti.. opaziv da mam rumeno spermo..res pa je da sm na fitnesu,pa dvigujem tezga bremena,mogoce ma to kej veze…ali lahko upliva na plodnost…biv sm pr zdravniku prvi dan k me je bolelo,dva dni nazaj,pa prav da ni nc takega…sam takrat me se niso bolela moda….

Spoštovani!

Fino bi bilo, če bi imela pripoved rep in galvo. A boli modo, ali boli v spodnjem delu trebuha? Kdaj boli, ves čas, ipd.?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani!!!

Imam eno vprasanje cutim majhno bolecino v denem modu in majhno teklino kaj lahko to pomeni ?
Rabim pomoc …
Hwala 🙂

Pozdravljeni,
svetujem , da greste k zdravniku. Gre lahko za vnetje, ki zahteva antibiotično zdravljenje.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close