Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Otečena bezgavka na vratu

Otečena bezgavka na vratu

Pozdravljeni,
pred približno 10 dnevi sem zbolel, dobil vročino, hudo vnetje grla, zelo težko požiral, glaovbol, vendar nič znakov prehlada (smrkanje, kihanje, kašljanje). V mislih da je gripa, sem zdravil z zdravili brez recepta (Lekadol, čaji, Septolete), vendar se stanje ni izboljšalo. Mandlji so bili močno otečeni. Tako da sem po 4 dneh odšel k zdravniku, ki je predpisal antibiotik Amoksiklav 10dni in Brufen. Po 3-4 dneh se je stanje izboljšalo, bolečin v grlu ni več, prav tako ne glavobola in ostalih znakov.

VENDAR pa sem pred dvemi dnevi opazil močno povečane bezgavke na desni strani vratu (nekako v trikotniku med grlom in spodnjo čeljustjo). Na otip je bulica (verjetno več vnetih bezgavk skupaj) velika 4cmx2cm, se premika, je srednje trda, ne boli (mogoče ne zaradi protibolečinskih tablet Brufen).

Zanima me, ali je to stanje za skrb ali se lahko tako velike bezgavke pojavijo tudi po infekcijski bolezni žrela? Danes je 9 dan antibiotikov, bi mislil, da se bodo bezgavke umirile. Žal pa se ne spomnim kako velike so bile prej, ker si jih nisem tipal.

Hvala za pomoč!

Bezgavke, povečand po okužbi, se lahko dlje časa vračajo v “normalo”. Predvidevam, da je vse to posledica bolezni, ki jo prebolevate.
Lp, Kristina Modic

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close