Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo osteoporoza

osteoporoza

Moja mama boleha za hudo osteoporozo, ki je posledica zmanjšanja delovanja ščitnice. Močne kalcijeve tablete zelo slabo prenaša (slabosti, glavoboli…) zato se je odločila, da bo prekinila s tabletami. Zraven pa pije ogromno mleka (pasterizirano-iz trgovine), ki ga bo verjetno zamenjala z domačim (surovim), ker ga ima možnost dobiti. Kaj menite o tem in nasploh o osteoporozi, kako jo premagat (poznate način: jajce v limonovem soku?)? Zakisana je nekje okrog 6,5. Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Vaša mama naj najprej preneha uživati mleko; na to temo je bilo narejenih že dovolj študij, ki dokazujejo, da je kravje mleko tujek za naše telo (mleko je za teličke, ne za ljudi) in da se pri presnovi porabi skoraj ves kalcij iz mleka (za nevtraliziranje dolgih beljakovinskih verig, ki so v mleku).

Drugi korak:
Kolikšen je pH urina si mora meriti 3 dni, vsakokrat, ko gre na stranišče. Tako dobimo celodnevni profil, ne pa posamezno vrednost. Lahko rezultate merjenj sporočite v forum, pa jih bom komentiral. Je pa bilo na to temo že veliko napisanega, poiščite in informirajte mamo.

Napisali smo tudi o bazični dieti in razkisanju telesa. To je namreč povzročilo osteoporozo: telo potrebuje minerale za nevtraliziranje kislin, ki nastanejo pri presnovi živil (največ pri beljakovinah, OH in sladkorjih – to, kar največ pojemo). Ko teh mineralov ni dovolj iz hrane, jih vzame iz skladišč (lasje, zobje, sklepi, kosti …).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Zanima me če je kozje mleko vredu, zdravo za uživanje, kako je z zasluzevanjem telesa pri kozjem mleku?

Hvala!

kozje mleko telo dosti boljše predela,seveda mora biti surovo in ne homogenizirano. Zasluzi pa prav tako, vendar manj, zato je treba pri boleznih, kjer je sluz nezaželjena, opustiti uživanje vseh vrst mleka.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovani,

potrebovala bi kakšen dober nasvet. Mama leži že dva meseca v bolnici, ker se ji po uspešno prestani operaciji srca noče zaceliti prsnica (ki je tudi osteoporotična). Zaradi mučnega poležavanja in izčrpanosti je izgubila tudi že ves apetit.
Sicer vem in sem si prebrala vaše odgovore, da je vzrok verjetno tudi v zakisanosti telesa, njeni starosti in predvsem s hrano trenutno ne dobi dovolj koristnih snovi, da bi se ji počutje začelo malce izboljševati. Ob množici zdravil, ki jih vsakodnevno dobi, ima verjetno tudi uničeno mikrofloro črevesja.
Zanima me, če mi lahko svetujete kakšno živilo, s katerim bi jo uspeli glede na razmere vsaj nekoliko okrepiti in predvsem doseči, da bi se ji vsaj prsnica začela zaraščati. Drugače se bojim, kaj bo sledilo.

Najlepša hvala in lep pozdrav,

Tina

Predlagam vam, da rano pokapljate s koloidnim srebrom. Ne vem, če je v bolnišnici to izvedljivo, vendar sem prepričan, da bi se rana zelo hitro začela celiti. Pitje kolidnega srebra je nesmiselno!

Za piti pa priporočam vulkanski prah zeolit (3 – 5 x na dan čajna žlica v 2 dl vode). To je močan antioksidant,krepi imunski sitem, tudi pomaga razstrupljati. Rana se namreč ne zapre zato, ker telo preko rane razstruplja.

LP

Pozdravljeni,

imate mogoče informacijo, kje dobiti kvalitetno koloidno srebro? V kolikor bi bila informacija preveč komercialne narave za ta forum, vas prosim, če mi informacijo napišete na zasebna sporočila. Hvala!

LP

Sem vam poslal zasebno sporočilo – izjemoma.

LP

se iz srca zahvaljujem!

lp

New Report

Close