Najdi forum

ostati in vztrajati ali odditi

Pozdravljeni,
že en teden slabo spim in nimam oz. nočem se obrniti na nikogar od družine ali prijateljev. Stara sem 34 let in sem v vezi leto in pol. S fantom sva se spoznala po naključju v enem od lokalnih barov. Takrat sem bila v casual vezi 2 leti (kot casual mislim, da nisva bila nikoli defirnirana kot par, predstavila ga nisem staršem, za njega so vedeli prijatelji). Zakaj casual, ker mi me so me stvari na njem motile (mojih let, formalno je bil zaposlen v družinskem mini podjetju, a samo formalno, spal je do 9ih, nato malo bluzil, pospravljal, šel na kakšno od tisoč športnih aktivnosti in zvečer ali popoldne je prišel k meni). To me je odbijalo od resne veze z njim. Me je pa pri njem držala njegova umirjenost, humor in dejstvo, da ne glede na to kako slabe volje sem bila je vedno našel nek način kako me pomiriti in spravi v dobro voljo. Da ne govorim o najinem spolnem življenju (nenormalno sva se ujela in vsak seks je bil nova zgodba). Ampak kot napisano, nisem v njem videla partnerja za življenje in zato sem iskala…. in našla. Na začetku sem bila popolnoma navdušena, bolj kot navdušena popolnoma zaljubljena in nisem mogla verjeti – to je to – to je moški, ki sem ga iskala celo življenje! bila sem v nebesih. Bil je pozoren, ljubeč, nežen, dobro situiran, imel je ambicije, in star toliko kot jaz. Jackpot. Po približnodveh mesecih od kar še nisva seksala so se začele kazati težave. Ker spolnost enostavno ni bila stvar, ki bi nama uspela. Imela sva preveč različne poglede itd – in v bistvu nisva mogla seksat. Ob tej začetni zaljubljenosti so se začeli kazati tudi znaki ljubosumja. Na zabavi z njegovimi prijateli mi je očital, da sem flirtala z njegovim prijateljem in da mu je bilo nerodno ter da so vsi to opazili (?!?!) Šokirana sem bila, vem kdaj flirtam in v tem primeru nisem. Ker 1. nisem tako neumna, da bi to počela med prijatelji mojega fanta 2. nisem imela nobene potrebe ker sem bila do ušeč zaljubljena in sem se samo želela imeti dobro in uživati 3. nisem nespoštljiva in vem kaj je prav in kaj ne

Zatem je postal jabolko spora moj sodelavec. Ker se poznava že od prej, in ker imava delo, ki zahteva, da veliko sodelujeva je normalno, da se pogovarjava vsak dan. Ampak to je postalo poteče in nevzdržno, ne glede na to, da ga je spoznal in da sem mu jasno povedala zgodba in da ni bilo nič in tudi ne bo nikoli nič ne glede na dejstvo, da je ločen in da se on zabava po svoje. In stvari so eskalirale do te meje, da je moj partner od mene zahteval, da prekinem vse zasebne odnose z njim, še dlje zahteval je da dam odpoved. In sem jo. Hvaležna sem šefu, ker je prepoznal, da je zadaj nekaj drugega in mi je rekel, da bi želel, da premislim in da če res odhajam se dogovorimo za 3 mesečni odpovedni rok. Takrat sem si rekla, torej… zdaj pa da vidim ali je res to rešitev. In kaj se je zgodilo, ni bila rešitev…. v naslednjih mesecih me je še vedno zmerjal, da imam sprevržen odnos s sodelavcem. Torej ne glede na to, da je bil datum kdaj bom prekinila z njim in da sem skrčila najine pogovore izključno na službo je srž besa v mojem fantu ostajal. Do te mere, da me je na dopustu zmerjal s prasico, da sem pobegnila v obmorskem mestu in se skrila v nek skrit kotiček… nato so se stvari pomirile in spet eskalirale… in tako je že eno leto. Fanta ljubim, oz sem ljubila, ne vem več kaj narediti – stalno mi govori, da ga ne spoštujem, da ga ne ljubim, da mi vsi pomenijo več od njega pa ne glede na to, da sva praktično 24ur ur na dan skupaj (lockdown). Potem pridejo lepi trenutki, teh je sicer vedno manj… a še vedno vztrajam… vztrajam, ker nočem sprejeti poraza, ker nočem imeti še ene propadle veze in ker se želim ustaliti in imeti varen pristan in družino. Ja glede na povedano – ampak upam. On mi prav tako kadar me ne obtožuje kaže kako neverjetno me ima rad in vidim mu v očeh, da me ima res rad in da mu pomenim vse. In zato mi je še težje razumeti zakaj mi dela kar mi dela. Jok, zapiranje v sobo, podiranje vrat (1x), žaljivke… in potem opravičilo… hudo mi je ker niti sama nisem bolj mirno reagirala. Začaran krog, a upanje… in misel na lepe dneve…. ostaja.

Da prevrtim naprej… v neki točki, ko je odšel na službeno pot po letu in pol sem naključno prišla v kontakt z bivšim. Imel je rojstni dna in se mu čestitala…. pogovor je stekel in stekel, celo dobila sva se in bilo je kot, da ni minilo toliko časa. Seveda sem mu povedala, da sem v vezi… in tudi da nisem srečna… naj nadaljujem ali je že jasno, da sem popolnoma zmedena?

Moja družina in sorodniki poznajo zdajšnjega fanta in so ga sprejeli – zelo jim je všeč in bilo so zelo veseli, da sem se končno ustalila (vedno sem imela pravilo, da če nisem začutila fantov nisem predstavljala doma in sorodnikom). Nihče pa ne ve kaj se zares dogaja. Ta bivši, pa si je našel službo, dokončal bo končno študij (vsaj take so njegove besede) in mi je celo rekel, da je vedel kaj me je motilo na njem in se je poglobil nase in sprejel sklep, da mora se vzeti v roke in sestaviti.

Ne vem kaj naj…. nisem več najmlajša in dovolj časa sem iskala pravega… očitno, ga ni in zato – naj vztrajam v tej vezi in se vozim v Mercedes Vitu, ali naj se presedem v Ferrari?

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Daj se spoštuj in idi dalje.

Fant ve da te ne more pokavsati pošteno in je ljubosumen. Zlomljen ego pri moškemu je nevarna zadeva.

Ni vsakemu usojeno imeti družino in “idealnega partnerja”.

Bivšega lahko otrok malce “zresne”, ni pa nujno. Sex bo ostal dober in sproščen odnos je.

Lasten mir je več vreden kot denar. Pri teh letih bi to lahko vedela, kot tudi da imate ženske po 30. vedno manj izbire.

Jaz mislim, da nimaš kaj razmišljati glede na to, kako te sedanji fant nadzira. Odidi. To ni ljubezen!

Če ti angleščina ne dele težav, si malo preberi bloge avtorice Sharon Pope: https://www.sharonpopetruth.com/featured-blog-posts/

Veliko piše o dilemah ali naj ženska ostane ali odide.

Srečno!

Tole se bere kot, da si odnos z moškim, ki se mu ne mudi, ima razčiščene pojme, zamenjala z moškim z MOM.
Kaj več o tem preberi na sosednjem forumu.

Pri takih dilemah me vedno najbolj zmoti to, da hočete ženske samo presedlati z enega konja na drugega. Pregovorna opica je tista, ki vejo spusti šele, ko se oprime druge. Torej, če ne bi “slučajno” šla na kavo z bivšim, tega prispevka tu gor ne bi bilo, ti bi še naprej vozila vitota, ugajala staršem in žlahti, sledila prijateljicam v umirjeno družinsko življenje s kopico otrok in si nekje do 45. leta uspešno domišljala, da imaš fajn življenje. Sicer brez seksa in strasti, s totalnim nadzorom ultra posesivneža, brez zraka, da zadihaš, ampak starši so pa srečni in prijateljice fouš.
Sploh pa, kje piše, da te bivši sploh še hoče in kje piše, da bosta v resni vezi vozila bolje kot sta v neresni?
Ti po mojem sploh ne veš, kaj želiš, ker begaš od enega do drugega ob prvem znaku, da bi utegnila prebrati na bolje. Stara si 34 let, zrela ženska bi morala biti.
(Vseeno še enkrat: Ne, s tem tipom, s katerim si zdaj, se ti ne piše nič dobrega.)

Vsi moški imamo napake. Vse ženske imate napake.
Vprašanje ni “ali je pravi zame” ( ni – in noben ne bo).
Vprašanje je ali imava orodja in jih uporabljava za prilagajanje en drugemu.
Torej s sedanjim fantom nimaš nič od tega.
Z prejšnjim te je motilo samo to, da mu za življenje ni bilo treba delat? In sedaj ko si povedala da resno misliš je ta problem odpravil?
Preberi si še enkrat kar si napisala.

Spokaj cimprej stran k ta ni diht. Srecno.

Raje odidi dokler je še čas, ker dvomim da se bo spremenil na bolje po tem kar sem razbral. Kot so napisali že zgoraj, se ti ne obeta nič dobrega.

Čimprej odidi. Boš že našla drugega in četudi se boš vozila v katrci ali jugotu ti bo po moje bolje. Zdajšnji očitno ni sposoben živet v dvoje, razen če nisi sadomazo.

pojdi tu ne boš srečna

Iz lastnih izkusenj ti lahko povem ,da se ne cenis…sama trpela v nasilnem in manipulatorskem odnosu dolgih 10 let…ampak se mi je uspelo resiti…zato se ga resi preden bodo se otroci ,ker bo takrat se huje….

Bila v zelo podobni situaciji,le da sem bila mlajša. Zelo zaljubljena. Nikoli se ne spremeni na bolje,le na slabše. To je manipulacija,in ko doživljata lepe trenutke,takrat te veže na sebe, to je psihopat, pojdi proč, da ne bomo v časopisu brali o še eni tragični zgodbi. Če bi že včeraj šla bi bilo prepozno! Zaradi tega ker je drugim všeč še ne pomeni da moraš ti na obroke umirat ko si z njim. Nikoli ne bo bolje! Pojdi!

Draga moja,

jaz sem bila prav tako NEUMNA KOT TI! Samo spokaj in to TAKOJ – se preden odides (imas ze vse spokano v avtu), mu povej zakaj gres. In prosim ne nasedi njegovim obupanim krikom in joku – spet bom saaaam, jok in stok in kako te bo vecno ljubil. Ta clovek te niti MALO NE LJUBI, niti ne SPOSTUJE!

Ne skoci takoj nazaj v razmetjem z bivsim, nic pa ni narobe, ce se kaj podruzis (brez sexa in poljubljanja). Naredi si doma alineje ali pa misleni vzorec kaj ti je res pomembno pri partnerju. Vse ok da si sla od bivsega, je tudi bil bluzator takrat in ni bil primeren za kaksen korak naprej (potencialno imet otroke 1x). Ocitno si je decko vzel tvoje besede k srcu in  v teh parih letih kaj naredil na sebi – ampak preden se spuscata v odnos, raje preveri, da ti ni peljal scat in bluzil sladke besede…

Sem bila na istem kot ti – v prvi vrsti pa postavi vrednost sebi, imej rada sebe in pricni postavljati vsem okoli sebe meje in ne pusti, da hodijo po tebi. Sele takraz bos dobila nazaj spostovanje in ravnanje, kot si zasluzis. Ce tudi ti ne bos malo delala na sebi, bos se naprej v zivljenje sprejemala take cepce z MOM. Srecno in imej se rada!

Pojdi stran, ta ni ok,  mapak se tudi ti umiri in poskušaj dojeti kaj želiš in bodi potem pripadna in gradi odnos, ko dobiš pravega, ne se pa podrejati in ne flirtati niti v mislih…malo preveč svobode se tudi čuti….da ni priadnosti…ne se siliti, če je ne zmoreš, ko bo pravi boš že…

Bejzi vstran od nnega in si poisci dobrega psihoterapevta, ker punca rabis pomoc! Vedno bos nasla istega, ce nebos sebi nekoh mej postavila in razumela sebe

Beži stara beži, da ne boš končala v črni kroniki. ⚰ z leti je samo slabše!

Da ni to moj bivši😂 isti obnašanje, skregat me je hotel z vsemi, vkljucno z najboljso prijateljo, samo da bi bila skoz doma z njim. Pogledat nisem smela nobenega. Sva imela skupne prijatelje moške seveda, če sem s katerim spregovorila besedo, sem ga že varala. Če sem dala na fb sliko (narave) in sem dobila všeček od moškega spola, sem ga varala. V glavnem vedno sm ga varala, tudi če sem se obrnila v levo ali desno in je slučajno tal stal moški spol😂 v glavnem pred ostalimi pa je bil najbolj sladek na celem svetu. Samo BEJŽI stran od tega psihopata. Jaz sem bila takrat čisto drugi človek, nič več si nisem bila podobna. Zaključi zgodbo čim prej!

New Report

Close