A mogoče kdo ve za kakšnega res o.k. osebnega fitnes trenerja v Ljubljani? Hči- najstnica mora namreč shujšati kakkšnih 15 kg.

Tukaj jih najdeš imajo tudi svojo osebno gsm številko tako, da lahko takoj pokličeš!

Načeloma so ure osebnega trenerja zelo, zelo drage. Če je problem teža je tukaj odličen osebni trener za ugodno ceno. Vsekakor pa je vredno prebrati članke na to temo predno se lotite hujšanja.

Uredništvo priporoča

Jaz pa ti toplo priporočam osebnega trenerja. Saj jedilnik navsezadnje res ni problem sestaviti ob vsej literaturi in informacijah na internetu. Bolj pomembna je motivacija. Ti govorim iz lastnih izkušenj. Sama sicer nimam problemov z obvečnimi kg, vendar vseeno nisem bila zadovoljna s svojo postavo. Zmetala sem kar nekaj denarja za razne anticelulitne programe. Pred dvema mesecema sem se pa odločila, da začem obiskovati fitnes in najela sem osebnega trenerja (oz. trenerko). Napisala mi je jedilnik, skupaj vadiva na fitnesu in zaenkrat sem zelo zadovoljna. Čez poletje sva se sicer manjkrat dobili, resno pa začneva septembra. Če mora tvoja hči najstnica shujšati 15 kg, ji poišči osebnega trenerja – če le finančno zmoreš. Mislim, da ti bo hvaležna.Tu pa ne gre več le za lepoto, ampak v prvi vrsti za zdravje.Pa malo poročaj, kako napredujeta.

V našem društvu se ukvarjamo z individualnim pristopom pri vadbi in hujšanju. Naši osebni trenerji so izkušeni in kvalificirani.Vse informacije pa lahko dobite na http://www.sdtempo.si

lep športni pozdrav !

marko durini

Kaj pa nekaj takega kot je HIP program na že prej omenjeni strani:

Poskusi tole http://www.hitrohujsanje.info/

Lep pozdrav

Jaz poznam nekoga z dolgoletnimi izkušnjami, ki pa ni preveč drag 🙂

(sebe)

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Jaz bi tudi imela osebnega trenerja…
Koliko cca pride ura?

Osebni trener stane približno 30€ na uro. To pa je lahko veliko ali pa malo, čisto odvisno kaj od njega dobiš. Trenutno je pri nas tako, da si lahko prav vsak reče osebni trener. Zaenkrat nimamo v Sloveniji nobenega mehanizma, ki bi omejeval kdo se lahko imenuje osebni trener in kdo ne oziroma kdo lahko trenira ljudi in kdo tega ne sme. Fitnes zveza slovenije namreč prireja tečaje za inštruktorja, vaditelja in trenerja fitnesa in šele slednji bi lahko po pravilih delal kot osebni trener. Potem pa so nekateri z diplomo s fakultete za šport, fakulteteza fizioterapijo ali pa so naredili kakšen seminar ali tečaj v tujini. Zato morate biti pri izbiri previdni, saj tisti dražji še ne pomeni da je boljši. Zato sem napisal nekaj alinej pri katerih bi morali biti previdni.

-Postava! Velike mišice še ne zagotovilo, da bo vaš trening optimalno sestavljen. Prav tako pa suhljata, debela ali zvita – pokvečena postava ne vlivata nekega zaupanja v lastnikovo znanje o zdravi telesni aktivnosti. Pravi osebni trener mora s svojo postavo poosebljati zdrav način življenja.

-Pogovor! Navada je da se z osebnim trenerjem najprej srečate in pogovorite. Mogoče je osebni trener enciklopedija znanja a v kolikor vam ni simpatičen boste s takšno osebo težko trenirali. Profesionalec bo to prav gotovo razumel in vam mogoče celo priporočal koga drugega. Obstajajo pa nekateri, ki bi vam že ta uvodni sestanek radi drago zaračunali. Te raje pustite – z osebnim trenerstvom se namreč da kar dobro zaslužiti tukaj pa pride na plan požrešnost.

-Testiranje. Se je vaš bodoči osbni trener pozanimal o vaših težavah? Vas je morda testiral in vam na podlagi tega naredil kakšen program? Se je pozanimal o vaših kolenih, bolečinah v hrbtu, stanju ščitnice, krčih v mečih, bolečin v vratu itd… Velika večina (po mojih izkušnjah) jih dela vse po istem programu, mogoče malo zamenjajo le teže bremena in ponoviteve.

-Kje pa izvaja vaje? To je še ena neumnost, ki me zelo jezi. Fintes naprave so narejene za to, da lahko na njih vadijo rekreativci brez nekih posebnih težav. Potrebujete le nekoga, ki vam bo na začetku pokazal in potem lahko na trenažerjih delate sami. Za trenažerje na potrebujete osebnega trenerja- saj verjetno znate šteti tudi sami. Dobri osebni trenerji le izjemoma uporabljajo fitnes naprave in se poslužujejo uteži drogov, klopc… Te vaje so sicer nekoliko težje, vendar omogočajo tudi boljši napredek. Res je da so vaje z utežmi tudi bolj nevarne vendar če je z vami osebni trener, ki budno spremlja vsak vaš gib, potem je vse v najlepšem redu.

-Prehrana! Osebni trener vam bo verjetno sestavil tudi prehrano. Večina to naredi z preprostim pritiskom na tipko PRINT in dobili boste A4 papir na katerem so malice, kosila, večerje, zajtrki za cel teden. Pa je osebni trener prilagodil jedilnik, ki ga zahteva vaša služba? Vas je vprašal katere stvari radi jeste, katere pa ne?

To bi bilo takole na hitro vse…

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Zdravo
ha…ha…,v SLO bi verjetno težko najdel kakšnega pravega osebnega trenerja(ga verjetno še ni-za moja merila).Enega fajnega bi lahko imeli(človek bi še rad dobil Charles Poliquin-ov certifikat in je na dobri poti,da ga dobi).
Osebni trener za moje pojme mora sledit najnovejšim študijam,znat mora trenirat od laikov,atletov,dvigovalcev uteži,bodybuilderjev,kolesarjev,ekipnih športnikov,itd.,vsaj nekaj let študija v tujini,tudi vizualno mora zgledat dobro,razumet mora principe samih treningov in prehranjevanja,razumljiva oseba,ki mora vzbujati vzgled,mora imet talent v tej smeri,itd.Vzor pravega osebnega trenerja sta:Charles Poliquin in Cristian Thibaudeau,pa bi se še najdel kakšen.
Ha…ha….,sem izvedel,da pri nas v SLO je en(pa bi se še verjetno najdel kakšen)kao osebni trener,ki računa za mesečni trening plan in jedilnik celih 600 EUR.Ha….ha….,da citiram kolega toliko ne računa niti Charles Poliquin pa ni on P od Charlesa Poliquina….,ha….ha….
Problem je tud,da v SLO nimamo nobene prave visoke šole oz.univerzitete v tej smeri.Samo fakulteta za šport je premalo.
Lp(Denis)

Ti se pa spoznaš. Od kod pa tebi tako znanje, da lahko sodiš kar o vsem povprek?

Ti se pa spoznaš. Od kod pa tebi tako znanje, da lahko sodiš kar o vsem povprek?[/quote]
?
To je samo moje mnenje o osebnih trenerjih.
Lp(Denis)

no s temle se jaz strinjam z Denisom, je pa res da poznam v sloveniji nekaj osebnih trenerjev, ki pa dosegajo te kriterije.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Tudi jaz mislim, da je Denis malo pretiral.
Če bi jaz iskal trenerja za sebe bi me bilo malo briga, če se ne spozna dobro na druge športe. Mislim, da takega univerzalca ni. Tudi, če bi obstajal bi bil najbrž slab, ker z vsemi disciplinami se ne moreš ukvarjati, še manj jih dobro poznati.

imela osebnega trenerja, 18 eur/h, bila zadovoljna, shujšala 10 kg, preoblikovala telo, za mene, je bilo super


Nisem mislil pretiravat.Na kratko:pravi trener mora znat sestavit tudi treninge z utežmi(efektivne seveda,da lahko pripomorejo k boljšim razultatom oz.za njihove potrebe) za npr.hokeiste,rokometaše,košarkaše,weightlifterje,powerlifterje,atlete,itd.,to mislim s tem,čeprav je že to profesionalizem ampak vseeno.Ne zna vsak,ker moraš met talent,veselje do tega in seveda najnovejše znanje.Dost “osebnih trenerjev” gleda samo na dobiček,kar ni prav.
PS:Mislim,da najboljšega v troskoku ali skoku v daljino trenira Charles Poliquin,glej ga zlomka…. 🙂
Lp(Denis)

Še vedno se ne strinjam s teboj. Charles Poliquin ni nobeno merilo za nivo osebnih trenerjev, ki jih potrebujejo “normalne” stranke, ki želijo shujšati ali samo doseči “normalno” postavo.

Mislim, da v SLO obstaja kar nekaj dobrih osebnih trenerjev, ki jim zaslužek ni edino “zadovoljstvo”.

Mislim, da mešaš pojem osebnega trenerja in tistega, ki se sam imenuje za osebnega trenerja zato, da bi lahko služil denar.

Kot prvo v svojem poklicu moraš uživati, komaj tedaj si lahko uspešen pri svojem delu. Normalno, da moraš znati svoje delo tudi zaračunati, da bi lahko živel od svojega poklica.

Zdravo
Kolesar1,pol mi pa razloži še to:zakaj za vraga so eni(oz.kr dost folka) z osebnimi trenerjami skos isti oz.ni nekega napredka???Poznam folk,ki je že 2 leti ali več na istem in menjuje osebne trenerje kot spodje hlače…..V čem je tu razlog….?V čem je tu problem……?
Ne skrbi kolesar1 ne mešam pojme:-),sicer,pa ne rečem,da nimamo dobrih trenerjev za laike,se verjetno najde kaj,ja.Osebno vem za enega:-)
Lp(Denis)

Jaz jih poznam kar nekaj ne samo enega.

New Report

Close