Sploh ne vem kako naj začnem. Zdejle trenutno se mi je postavilo vse na glavo. Sem hči alkoholika in šele pred kratkim sem si priznala, da res rabim pomoč, ker sem ugotovila, da sem odvisna od odnosa z mojim fantom. Tako sem začela hoditi na Al-anon, ampak po prvem srečanju sem zapadla v obupno depresijo. Fant od katerega sem bila odvisna me je po dveh letih najine zveze zapustil in ugotovila sem, da sem ostala čisto sama, z goro problemov, niti nisem še uspela rešiti problemov, ki jih imam s sabo zaradi alkohola in odvisnosti od odnosov pa imam že nov problem, ostala sem sama, zdaj ko res potrebujem nekoga v najtežjem obdobju svojega življenja. Grozno me je strah in ne vem več, kaj naj naredim.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem! Lp!

Težko je ostati tako sam, z goro problemov. Fant je odšel. Eden od staršev je alkoholik in ga tudi ni ob vas. Vsi so kar odšli. Razumljivo je, da se ob tem počutite prestrašeno in nemočno, ko kar ne veste, kaj bi storili. Omenjate depresijo. Ja, žalostno je, ko vsi odhajajo. Ostaja samo bolečina in skoraj brezupna osamljenost.

Dobro bi bilo, če bi poskusili navezati stik z nekom, ki bi mu lahko zaupali. Pomembno je, da se ne zaprete sami vase – čeprav vas je najbrž ravno odprtost in zaupnost z ljudmi v preteklih odnosih zelo ranila. Če nimate nobenega prijatelja, ki bi vam stal trdno ob strani, poskusite navezati stik s kakšnim svetovalcem ali terapevtom. Skupaj z njim boste lažje odkrili izhod iz te navidezno slepe ulice.

Če ne veste, kje poiskati takega človeka, lahko pokličete na enega izmed SOS telefonov (na primer 080 1221 – informacije o drogah in zasvojenosti; 080 1234 – pomoč mladostnikom v stiskah). Svojega problema verjetno preko telefona ne boste rešili, dobite pa lahko konkretne informacije, kam in na koga se lahko obrnete.

Lep pozdrav.

Mislim, da nisi ravno edina. Jest sem imel podobne težave, pa sem jih rešil z aktivnostjo. Iz osamljenosti se rešiš le z akcijo. Vpisal sem se v glasbeno šolo, našel sem si službo, pa gre lajf naprej. Vedeževalka mi je pač rekla, da bom dolgo živel, in da se ne splača biti celo življenje na robu obupa. Nekaj počni, vztrajaj v tem, kar počneš in poskusi uživati. Bo že bolj. Bye

New Report

Close