Najdi forum

Stara sem 56 let in zelo osamljena.
Hčerka je šla (poročila se je), mož kar sedi ob televiziji in gleda politiko,
jaz bi pa rada šla v gledališče, kino, ali pa kar nekam na kavico.
Ima še katera take probleme ?

Hudo. Vas razumem in vam zavidam, ker vaše želje pomenijo, da ste še polni moči in relativno zdravi.Hčerka se je odselila. Ampak saj se najbrž vsak dan slišita in pogosto vidita? Kaj pa vnukci? Se že kaj obeta?.Predvidevam, da ste že v penziji in z gospodinjstvom opravite dopoldne. Če je tako, se vključite v društvo upokojecev. Tam imajo en kup aktivosti, se družijo, spoznavajo, ustvarjajo in hodijo na izlete. Obnovite stike s sošolkami in sošolci ali bivšimi sodelavci. Sigurno bi se našla sorodna duša, ki bi tudi šla v gledališče, pa je sami nerodno.Možnosti je veliko, samo začeti je treba. Dobili boste še nove znance za druženje.
Predvsem pa ne obupajte nad možem. Mogoče bi pa le šel tudi on kdaj ven – če si želite, da bi šel on. Za pravilen dostop do tega cilja boste vedeli vi, ker ga vi poznate.Povejte mu, da ste osamljeni in bi radi družbo. Če ne bo hotel, pojdite sami in bo mogoče uvidel, da ni luštno biti sam doma.
Jaz vam pravim, pojdite in uživajte dokler lahko!Sama sem dve leti mlajša, invalidsko upokojena, z rakom se borim že 6 let. Mož je bil prejšnji mesec operiran na srcu.Torej zaradi zdravstvenih težav ne moreva zmeraj v družbo.Imava pa skrbne otroke in dve čudoviti vnukici.Zato pa vi kar korajžno izbrskajte prijatelje in pojdite ven!
Vse dobro vam želim!

Pozdravljeni!

Strinjam se z lauropet. Navežite nove ali obnovite nekdanje stike s prijatelji. Gotovo v vaši stiski niste osamljeni in se bo našel kdo, ki potrebuje družbo.
Vpišite se na krožek oziroma v dejavnost ali aktivnost, ki vas veseli. Tam boste zagotovo našli družbo.
Spodbudite tudi moža! Morda ima katera od prijateljic moža ali partnerja, v katerem bi tudi on našel sogovornika. Na ta način mu občasno druženje ob kavi, večerji, kinu ali gledališču verjetno ne bi bilo odveč.

Srečno.

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

New Report

Close