osamljen
pozdravljeni,
jaz sem spet ena tistih, ki sprašuje o problemu drugih. Gre za mojega kolega, ki je star 25 let, pa študent na medicini in v glavnem oh in sploh tip, ki zelo dobro zgleda, ful kumunikativen. energičen. Je pa ves mesrečen, ker nima punce in pravi, da ne bo mogel več dolgo, da ima vsak človek neko mejo, do katere lahko gre, naprej pa ne več. S fantom mu skušava pomagati, pa nekako ne veva kako. Sploh pa je ta kolega čisto nesrečen. Ko spozna kako punco in mu je všeč, se ta najprej odzove, potem pa noče več naprej, kot bi se ustrašile. Saj vem, en kup enega nakladanja, ampak vseeno, ali ima kdo kako idejo.
lp, deb
Kdaj pa je pravi čas?
Na misel pa mi je prišla tale zgodbica:
V neki vasi je živel fant, ki so ga imeli vsi neverjetno radi. Bil je dobrega srca, vedano je vsakemu priskočil na pomoč, bil je komunikativen, zabaven, delaven, pošten, dobro je zgledal, ves energičen in vsi so hodili k njemu, eni po tolažbo, drugi po fizično pomoč, kakorkoli že, vsem je vedno v vsem ustregel in jim pomagal, ali pa bil v podporo.
Nekega dne, ko je fant rastel, pa je prišla tudi želja, da bi videl svet, kajti nikoli še ni bil dlje od svoje vasi, saj je imel vedno polno dela in tudi pomislil ni na kaj podobnega. In ko je razmišljal in razlišljal, je končno enkrat tako na hitro povedal svojo željo: Da bi rad zapustil vas in odšel po svetu. Brž ko je to povedal, so se razširile govorice po celi vasi, da bo ta fant, zapustil vas in vaščane. IN vsi so prihiteli k njemu in mu začeli razlagati, kako je svet krut in kako so v svetu same slabe reči, naj nikar ne odide, saj je tukaj njegov dom in tukaj ima tiste, ki ga imajo radi.
In govorili so mu ure in ure in ga prepričevali, tajo je avtomatično zopet pozabil na svojo željo in nadaljeva po starem ritmu.
Ampak čez kakšno leto, se mu misel zopet prikrade na dan in ko ni vedel, kaj naj stori, saj je bila želja vedno močnejša, je šel do nekega učenjaka, ki je živel v bljižini vasi. Povedal mu je svojo zgodbo in razložil, zakaj ne more zapustiti vasi.
Učenjak je pomislil in storil naslednje: Dal mu je za popiti vsebino neke stekleničke, da je fant zaspal in izgledal kot mrtev. Poklical je vaščane in jim sporočil žalostno novico, da je njihov najljubši fant umrl.
Vsi so v trenutku prihiteli in začeli jokati in vpiti, kako je to mogoče in prav on, ki je bil tako dober in prijazen.
Takrat pa je rekel učenjak: Samo ena rešitev je, da ga oživimo? Vsi so začeli vpiti in se veseliti, ter ga prositi naj že končno nekaj naredi.
Učenjak je rekel: Nekdo mora umreti namensto njega!
Takrat pa so vsi pogledali v tla in vsak je imel razlog, zakaj ga ne more zamenjati. Eden je imel doma otroke, drugi čudovito ženo, nekdo ducat krav, nekdo bolno mamo, nekdo je moral peči kruh za celo vas, nekdo je imel trgovino, drugi je strigel lasje celi vasi in tako do zadnjega, so vsi imeli razlog, zakaj bi še morali živeti.
Ko je počakal nekaj minut, je zbudil fanta in mu rekel:
Pojdi ničesar več te ne zadržuje v tej vasi. Pojdi svojim sanjam naproti, kajti prišel je tvoj čas.
Primož
p.s.
ni važno kakšen človek si in kaj delaš, samo verjeti moraš, da bo tvoj čas že še prišel.
Imam povsem enako težavo kakor tvoj prijatelj in težava se zdi nepremostljiva. Nisem neumne glave, niti odbijajočega videza in mi gre mnogo stvari dobro od rok. Konča se pa ta srečna štrena pri dekletih. Imam res precej prijateljic, znank, a nobena med njimi, ki bi jo lahko božal po laseh, jo popeljal za rokco v skrivne kotičke narave, jo ljubkoval…
Kadar spoznam kakšno dekle in se imava ob snidenju čudovito, se to dekle na lepem umakne, povsem brez očitnega razloga. Moja prijateljica pravi, da se dekleta bojijo takih moških. Raje si omislijo fanta s slabostmi, saj jih potem ne razjeda strah, da bi bil njihov fant privlačen za druge ženske ter jih morda čez čas zapustil.
LP
Veliko fantov ugotavlja, da so najbolj zaželjeni s strani punc takrat, ko imajo dekle. To se ponavadi razlaga s tem, da so v zvezi bolj zadovoljni, samozavestni in ne iščejo podzavestno dekleta, ki bi mu zapolnilo neko praznino. Bolj ko bo torej vajin prijatelj na silo iskal dekle in morda želel prehitro iti naprej (s tem ne mislim seksa), bolj bodo bežale od njega. Punce začutijo, da jih nekdo potrebuje, da ona ni oseba, ki bi mu bila res všeč, temveč samo nek obliž čez njegovo ranjeno notranjost. Fant si verjetno misli … sedaj sem nesrečen in prazen, ko bom spoznal dekle pa bo to minilo. Velika verjetnost je, da se moti. Nihče ti ne more zapolniti praznine, to je naloga vsakega posameznika. Razumem, da če si dolgo sam, da si bolj nestrpen, samo obstaja razlika med nekoga želeti in nekoga potrebovati. Morda je od začetka bolje malo zadržanosti, da tudi dekle dobi čas, da fanta bolje spozna in uredi svoje občutke. Z izjavami o ljubezni je bolje počakati nekaj mesecev. Morda pa bi lahko tudi vprašal punce, zakaj so zabremzale, česa so se ustrašile.
Sama imam enak problem, ne zgledam lih slabo, pa nikakor ne dobim fanta zase. Pa nisem hudo zbirčna. Mislim, da se fantje tudi bojijo me povabit na kakšno pijačo, ker mislijo, da sem predobra za njih. To mi je en kolega povedal in bi mu kar verjela. Sama pa nisem tip, ki bi kar povabla nekoga, ki mi je všeč na kakšno pijačo…ne, to men ne gre. Pa kaj čem, čakat…morda pa nekaga lepega dne nekdo pride…
Tudi na medicinski fakulteti (in drugje, jasno) obstajamo simpatične samske deklice, ki se pač ne “mečemo ven” preveč in nas zato ne opazijo. Se strinjam s Primožem, da bo njegov (in moj:) čas še prišel, zato sem se naučila uživat v tem samskem obdobju.
Pa še ena misel: Sreča je kot metulj. Bolj ko jo loviš, bolj se ti izmika. Če pa se obrneš stran, pa pride sama in ti nežno sede na ramo.
Carpe diem.
Kaj naj ti rečem…tudi sma včasih dobim občutek, da so stvari neizbežne da se pač vrtim v nekem začaranem krogu. Najhuje je ko ti vsi pravijo, da si simpatičen, zabaven, pameten pa potem besede kot : kako pa da taka punca nima fanta? Kar te nekako še bolj zabije oz. potre.
Obstajajo dnevi ko misliš, da bi blo boljše če te sploh ne bi blo, pa zakaj se to dogaja tebi…ampak nekaj je sigurno vedno moraš v sebi nositi kanček upanja pa če je še tako majhen.
Sama imam isti problem kot tvoj prijatelj ampak povej mu da če mu ugasne upanje…šele takrat bo izgubil vse! Prej pa naj nikar ne skrbi ker nikoli ne veš kaj te čka za naslednjim ovinkom!(-;
verjetno ma tale tvoja kolegica kar prav o ženskah, da se bojijo moških kot si ti oz. moj kolega. Tud jest mam tak filing. Sam se pa more nekaj dost samozavestnih punc še vseen najt tudi za take.
Pa ful takih primerov srečujem, pa se včasih vprašam, pa kaj vraga ni prav in kaj delajo hudiča narobe.
Pojma nimam.
lp
Matr, pa kje pa se taki skrivate?? Jst nimam glih enakega problema, se mi pa zadnje čase dogaja da konstantno srečujem tipe, ki so totalno neresni!! Dejansko se ne sekiram glede tega ali bom nekoč nekoga spoznala, ki bi pa res bil ok, sem tud še relativno mlada (no, 25 let:)) ampak energije ti pa tok požira vse skup, da je za znoret! V glavnem, fejst fantje, pokažte se mal!:)
Mogoče za nekatere ženske v določeni meri celo res velja to, da se ustrašijo, da bi tako dobrega fanta zgubile, vendar pa mislim, da to ni pravilo. Ženski, ki se od tebe počuti ogroženo, kvečjemu primanjkuje samozavesti in se ne ceni dovolj. S takšno deklico se je pač treba več ukvarjati, da bo prepričana, da te zanima samo ona in ne vsaka “lepša in boljša” od nje, ki pride mimo, kar zna biti težka naloga, vendar ne nemogoča. Pridobiti samozavesti pa namesto nje ne moreš, lahko jo pa pri tem spodbujaš in ji izkazuješ svojo naklonjenost.
Recept, da srečaš in obdržiš tisto pravo? Ga ni! Lahko pa nakažem nekaj iztočnic, če se vam zdi, da ste naleteli na potencialno pravo. Ok, najprej seveda predvidevamo, da obstaja vsaj mala iskrica med vama… Potem tisti oguljen: bodi to, kar si, ki pa zelo drži. Kako naj bom jaz, boste rekli, itak se v začetku vsi delamo lepe. To seveda ne pomeni, da na prvem zmenku izliješ vso svojo dušo, ampak predvsem to, da ne poskušaš v začetku biti nekaj oz. nekdo, ki ni niti blizu temu, kar si samo zato, da bi jo pridobil. Stvar bo hitro jasna. Šarmiraj pač na način, da uporabiš svoje dobre atribute – debela denarnica in ljubavni tepih izključena iz tega konteksta 😉
Mogoče nekaj, kar moški pogosto ne upoštevajo, in sicer: ženske je treba znat včasih prebrat…vsaj mejčkeno… To seveda zahteva čas, ampak dejstvo je, da določenih stvari ženske ne bodo izrekle na glas, ampak bi rade, da bi vi ugotovili, kaj si želijo… In najbolj jih boste očarali, če boste znali reagirati temu primerno… Čudno se sliši, vem, samo je tako… Ampak se da, samo poslušati je treba, ker ženske vsaj nakažejo, kaj bi rade… Tole poslušanje je tudi super iztočnica – plus točke, če poslušate, ko vam razlagajo o kakih življenjskih temah, ki jih imajo rade … z zanimanjem seveda in gledate v oči, ne v dekolte.
Komplimentov ne šparaj, jih pa tudi ne dajaj na zalogo, ker je lahko moteče. Pravi kompliment ob pravem času..če je domiseln še toliko bolj. Daj ji vedeti, da si opazil neko lepo podrobnost…ali je to karakterna ali v izgledu… Počutila se bo počaščeno in posebno… kar seveda tudi je, če je tvoja srčna dama…
In še in še in še…. ah ja, smo komplicirane ženske…prmejdun da smo 😉
Lp. Neli
Kakšen svet? Koliko nas je (vsaj malce) osamljenih, ko smo samski in koliko je raznih nesrečnih “štorij” tistih, ki so v “ne ravno najboljših zvezah”… In pa navodila o “šarmiranju”. Pa saj ni to problem večine samskih, še posebno tistih kolikor toliko “na zemlji”, med katere se prištevam tudi sam. Ne me narobe razumet, nočem se kej “napihovat” ampak če bi hotel žensko samo zato, da ne bi bil več sam, lahko zadevo uredim v največ 14-tih dnevih. Ampak to ni to! Problem je drugje, v “nesrečanju” prave oziroma (za ženske) “pravega”. Pa se včasih vprašam:”Ali sem (smo) tako prekleto zagulen(-i), da pač ne vidim(-o) nič več nič ali pa mogoče res še ni prišlo zaželjeno bitje mimo?”
Dejansko je to nemogoče napovedovati… Kje, kdaj, kdo? Ko bi to vedeli, bi bili vsi srečno zajlubljeni… Treba se je enostavno prepustiti toku življenja, ki nam vedno pripravlja takšna in drugačna presenečenja… Kolikokrat se je že zgodilo, da so se stvari obrnile v povsem nepričakovano smer… To je čar (in včasih bolečina) življenja… In res je to, kar je napisala stela o sreči, ki je kot metulj…
Moški, čisto prav ugotavljaš, da t.i. instant zveza (samo, da je) ne osrečuje… Žal precej ljudi ostaja v takšnih zvezah, ker se obupno bojijo samote… Ampak pomisli, kako srečen boš, ko boš naletel na žensko, ki bo res tista prava in boš ugotovil, da je bilo vredno čakati…
LP. Neli
Moški,
veš, zelo redko se oglašam na tale forum, ampak kolikor sem imela priložnost prebirati tvoja sporočila, se mi zdiš prav zanimiva oseba. Prav rada bi ti kaj napisala na tvoj osebni mail. Mislim, da bi bilo zanimivo poklepetati s teboj.
Seveda, če bi bil za. In če bi bil Primož tako dober, da bi mi ga sporočil.
Lep in uspešen dan še naprej!
T
Okey pat – zadeva, ki jo opisuješ mi nekako predstavlja enega izmed “strahov”. Namreč, da bom nasedel samemu sebi! Ampak zaenkrat še ni tako hudo. Sem imel pred kratkim skušnjavo (nekaj ste lahko brali tudi na forumu) a sem “zdržal”. Se pravi, da se nisem zapletal na silo. Čeprav priložnost je bila. Ženska okey, na mestu, zagreta samo meni se niso prižgali vsi pravi signalčki. In sem stvari (v sebi) pravilno razvozlal… Tisti, ki zase trdijo da so srečno zaljubljeni, trdijo tudi, da veš kdaj je TO TO in da zaznaš to kmalu. Glede na to, da se tako izrekajo nekateri, ki trdijo da so srečno v zakonu že vrsto let, mi ne preostane drugega kot da jim verjamem – vsaj nekako logično se zdi tako. Vem, da se tisto “o koliko časa še” bere patetično. Ampak pač bil je tak dan, deževen, temačen, melanholičen, pa je bilo malo megle tudi v glavi…
Sicer pa, a ni situacija kot jo omenjaš pat, kar pogost problem. Ko ljudje sami sebi “lažemo” – pa poglej vendar tale forum…
Za tebe t pa je zgoraj moj e-mail. Sicer, za začetek, previdno “zakamufliran”…
Verjamem, da ni lahko… In verjamem, da si želiš, da bi končno prišel trenutek, ko boš doživel tisit “klik”: to je to!
Zdiš se mi zelo vredu moški. Upam, da boš ostal takšen. Zakaj to pravim? Videla sem namreč že več primerov moških, ki so bili “za ožent” dobri pa jim nekako ni uspevalo v zvezah. In kaj se zgodi? Sprememba taktike..žal na slabše… Postanejo tako rekoč “bady guys”, ker vidijo, da jim tako uspeva pri ženskah, vendar dvomim, da so res srečni…
Mislim, da si ti želiš več kot to, kar si dokazal s tem, ko se nisi podajal v zvezo na silo. Ni prav dosti moških, ki bi se lahko uprli ženski, ki je očitno zagreta zanje… Dokazal si, da si karakter… da veš, kaj hočeš oz., da znaš slediti svojim čustvom.. To je zelo dobro…
Ampak kakor koli že, mislim, da se za vsako metlo štil najde. Jaz 100% navijam zate! 🙂
Lp. Neli