Najdi forum

OŠ Hinka Smrekarja

Pozdravljeni!

Zanima me, če mi lahko kdo pove kaj več o omenjeni osnovni šoli.
Za nas je + to, da je dve minuti stran, – pa vsaj za enkrat ta, da nimamo prav veliko podatkov o populaciji na šoli (imamo pa slabe izkušnje z bližnjega igrišča), ampak samo govorice.

Sedaj me pa zanima, če ima kdo od vas kaj več podatkov oz. izkušenj s to šolo.

Za vsakršen odgovor vam bom zelo hvaležna.

lp
Mojca

če sprašuješ o osnovni šoli je populacija moška in ženska stara tam nekje med 5,5 let do 14,5 let. Mogoče se še najde kakšen starejši, pa ne več kot pol leta. Aja, seveda učiteljski zbor pa je nekoliko starejši. Je ravno tako mešan moško -ženski, vendar pa starostno od nekje 25 let navzgor do penziona.

Toliko o populaciji na vsaki normalni osnovni šoli.

LP

Lep pozdrav !

Jaz svojega otroka ne bi dala na to šolo. Mi populacija na šoli ni všeč.

nova
Uredništvo priporoča

Ne razumem, kako si predstavljate, da vam bodo povsod vsi všeč. Na šoli so otroci v večini in nekaj učiteljev. Šola kot šola. Če pa si izbirate populacijo, bo najbolje, da ustanovite svojo šolo, kamor boste sprejemali samo sprejemljive. Ali pa kar geto ali pa koncentracijsko taborišče?
Kaj ste diskriminatorne!

Ne bi rekla da SVA DISKRIMINATORNI (veste, smo v Sloveniji, kjer načeloma še obvladamo dvojino, vsaj nekateri).

Mislim, da bi vsakdo podvomil o vpisu v to šolo, če bi dobival podobne informacije kot jih dobivam jaz.

V zadnjem mesecu sem od treh družin dobila podatek, da bodo otroka raje vozili kot pa ga vpisali na Hinka Smrekarja.

Pa to, da ti štiri letni mulc (in to se ni zgodilo enkrat) pošlje starejšo hčerko marš v 3 pm, medtem ko se igra na bližjem igrišču, mamica pa sedi zraven, tudi nekaj pove.

Pa če še nadaljujem! Ko se sprehajaš ob zgodnjih večernih urah proti šoli, ti prav pogosto “pridiši” po prepovedanih substancah,…

To je le nekaj dejavnikov, kar mi je dalo misliti.

Mislim, da bi vsak starš podvomil in poskušal dobiti čim več informacij, glede na to, da bosta moja otroka z letošnjim letom pričela za 9 let obiskovati neko OŠ, kjer posta preživela večino časa, kar v nadaljevanju pomeni, da vsekakor OŠ pusti nek pečat na otroku in ne mi hodit razlagat, da je OŠ pač OŠ.

Očitno ste tisti starši (če sploh že ste), ki tako razmišljate, eni od tistih, ki sedijo na klopci, ko njihov 4-letnik pošilja druge otroke tja nekam!!!

No jaz pa poznam obraten primer.Starši hčerkine vrstnice z vrtca so s to šolo izjemno zadovoljni. Tja hodijo že trije njihovi otroci in bo tudi ta četrta sestrica šla jeseni v OŠ Hinka Smrekarja, čeprav sicer po kraju bivališča sodijo v OŠ Valentina Vodnika.

Otroke, ki se grdo obnašajo in so nesramni ali celo fizično grobi do sovrstnikov, pa se da najti na vseh igriščih. Sama sem imela še največ slabih izkušenj na ograjenem igrišču v Tivoliju.

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Tio
ni treba biti prav nič nesramna in pokroviteljska. Veš, tega pa nisem vedela, da živimo v Sloveniji in da poznamo dvojino. Zagotovo pa vem, da ste zadnje čase nestrpni, da bi si izbirali svoje rajone, svoje šole, vrtce in družbo, ostale pa kar utopili. Pa reci naglas, no: tam so otroci iz Litostrojskega okoliša, Bosanci, čefurji, no daj! Končno enkrat bobu bob! Ne, tega pa ne, raje v celofan ovit pa nebuloze prodajat.
Da ne govorim o zadnjem stavku, kjer očitno predeluješ svojo reakcijo.

No jaz pa poznam obraten primer.Starši hčerkine vrstnice z vrtca so s to šolo izjemno zadovoljni. Tja hodijo že trije njihovi otroci in bo tudi ta četrta sestrica šla jeseni v OŠ Hinka Smrekarja, čeprav sicer po kraju bivališča sodijo v OŠ Valentina Vodnika.

Otroke, ki se grdo obnašajo in so nesramni ali celo fizično grobi do sovrstnikov, pa se da najti na vseh igriščih. Sama sem imela še največ slabih izkušenj na ograjenem igrišču v Tivoliju.[/quote]

Tega se popolnoma zavedam, da je večina otrok na šoli čisto OK in da se pretepači in izsiljevalci najdejo na vsaki šoli ter da je za problematičen razred dovolj že en sam učenec.
Sem očitno malo preveč zaskrbljena in pod vplivom vseh dobljenih informacij in moram priznati, da sem zelo vesela, da ste svojo pozitivno izkušnjo posredovala naprej.

Prav nič se mi ne zdi, da bi bila kaj bolj nesramna od vas. Pokroviteljska pa priznam, Kriva sem! Zaskrbljujoče bi namreč bilo, če do svojih otrok ne bi bila.

1. Kolikor jaz vem, smo iz Litostrojskega okoliša tudi sami, kar me sploh ne moti in mi je okoliš všeč.

2. Iz Bosne prihaja moj pradedek, zato vas prosim, da ne žalite Bosancev, ker v njih nisem nikoli videla nič slabega, so kvečemu boljši od nas foušeritnih in zahrbtnih Slovencev.

3. Čefur je pa slogovno obarvana beseda, ki slabšalno označuje prebivalce Slovenije, ki so po narodnosti večinoma iz držav bivše republike Jugoslavije, kar v nadaljevanju pomeni, da tudi iz Bosne.
Izraz se je, vsaj če se pravilno spomnim, v SSKJ-ju pojavil leta 1991, a je bil v eni od naslednjih izdaj odstranjen. Drugače je pa to turški izraz za Juda, iz kjer beseda tudi izvira.

Tako, to je samo na kratko, da boste naslednjič vedeli kaj pišete, ko boste pametovali o vzgoji in pokroviteljstvu tujih otrok!

Pozdrav in lep dan še naprej!

taki otroci in taki starši so povsod. Tako da – če se hočete temu ogniti, boste morali otroka imeti v domačem izobraževanju.

Meni je ravno zadnjič govoril en znanec in Savskega naselja v Ljubljani, kako je bila pred leti med tamkajšnjimi starši fama, da je tam najslabša šola v Ljubljani in so svoje otroke vozili drugam. No, on je dal vse svoje otroke tja v šolo in otroci so zadovoljni, starši pa tudi.

Vsako leto se v nekem okolišu – večinoma na podlagi govoric kakih kronično nezadovoljnih staršev – pojavi kaka fama o grozni šoli ali vrtcu. Ampak praviloma, če si tako šolo ali vrtec ogledaš od blizu, vidiš, da je taka kot vse ostale.

*katka*, se popolnoma strinjam z vami in se tega vedno bolj zavedam.
Že en otrok je dovolj, da nastopijo težave, kar je pa spet odvisno od učitelja, kako bo zadeve reševal.

Zdi se mi, da je predvsem odvisno od tega, kolikšno srečo imaš in kaj ti je namenjeno (iz življenjskega stališča gledano).

Težav, ki te čakajo, če sploh te, pa itak ne moreš preprečiti, ampak jih rešuješ, ko nastopijo.

Drugače pa hvala za vaše mnenje! 😉
lp
Mojca

Meni je pa kapo dvignilo – v našem vrtcu se je ena mama pridušala, da morajo v šoli dati v en razred skupaj otroke višjega socialnega statusa in v drug razred otroke nižjedga statusa… Od tu dop geta je pa res le še skokec…

Tega si pa dejansko sploh ne predstavljam. A je res kaj takega sploh še mogoče? Ampak kaj takega, se pa dejansko samo v Sloveniji lahko še zgodi.

In kaj se je zgodilo, če ni skrivnost?

Upam, da so jo poslali tja kamor paše!!! 😉

Kot vidite, je to povsem možno. Pod laćno skrbjo za otrokov zdrav razvoj bi imeli samo dobre in pridne otroke v razredu, ostali pa naj gredo kar v Mačji kašelj. Potem pa pokroviteljsko pišejo, kot da smo tu sami nepismeni. In kdo tu koga žali? Tisti, ki opozarja na lažno čistunstvo ali tisti, ki potem nesramno odgovarja?

Na srečo so drugi starši zdravo odreagirali in ji povedali svoje, tako, da je še upanje…

Tudi mi smo našega vpisali na to šolo in slišim same pohvele.
Na vsaki šoli te bo nekaj motilo- in o substancah to bo povsod- žal.

Pri nas tudi v vrtcu na igrišču to delajo zvečer pa je zaklenjeno- vendar se zjutraj preden pridejo otroci vse počisti.

Šola večje varnosti glede tega ne more zagotovit- ne more nekdo non stop stat zraven.

Hvala, prav lepo je prebrat tako prijeten odgovor! 🙂

lp

Mogoče bomo pa še sošolci

lp,

A mate letos prvošolčka? Upam, da bomo res skupi!!!

lp

Ja letos septembra začnemo- žal. Se še slišimo.

lp

New Report

Close