Ortopedi v Valdoltri
Spoštovani spraševali po “najboljšemu” ortopedu.
Menim da je to malo kot bi prišli k mehaniku, pleskarju ali šnajderju, pa da slišimo kdo je boljši na vasi tej.
To je ortopedska klinika – bolnica kjer je konkurenca na prvem mestu.
Pomeni da se vsi operaterji trudijo (natančno so predpisani postopki za operiracijo na katerem koli delu telesa) narediti (tehnično) brezhibno.
Seveda je vsak operiranec po telesu in življenjskih navadah primer brez primere.
Napišem o sebi. Sem letnik 1943. Višina 178 cm. Teža 75 ÷ 78 kg.
V Valdoltri so mi za zamenjavo kolka ponujali naj izberem. Takoj sem povedal, da ne mislim nič izbirati, ker se na postopke (so natančno predpisani) ne spoznam.
Operacija je bila (počutje) uspešna. Tretji dan sem šel na svojih nogah domov. Imel sem šoferja.
Negovalno osebje me je protibolečinsko oskrbovalo.
Od slej sem bil v svojih rokah!!! Za to priporočam vsakemu, ki sprašuje po najboljšemu operaterju, da sam dela sebi v prid. Poenostavljeno: dnevna masaža in razgibavanje. Svoje gibanje 100% opazovati! Vstajanje, sedanje, vlaganje, ne vrteti se na operariranemu udu (kolk koleno). Vse otekline “razbiti” z masažo.
Spraševali po “najboljšem” kirurgu je nesramno in netaktno od osebja da vam ponuja izbirati.
Priporočam da se postavite na svoje noge. Ni milosti, ker tudi zdravilišče vam ne bo pomagalo (sem letnik 1943) če ne boste aktivni. Nikar se ne smete smiliti sami sebi. Če, pa bo posledica šantanje šepanje ali kako drugače. Velja PRAVILO (!!!) pomagaj si sam in fizioterapija ti bo pomagala.
Ne smete pozabiti da vas vstavek kolka ali kolena ne more boleti. Bolijo vas mišice po operaciji. Te morate (preprositi) aktivirati da znova zacnejo opravljati svojo funkcijo.
To lahko naredite samo sami za sebe.
Ko sem bil na zdravljenju v Dolenjskih toplicah sem vsaki dan po fizioterapiji (jaz brez bergl, taiste sem po operaciji uporabljal manj kot teden dni) zlagoma prehodil 1750 ÷ 2000 m.
Želim vam da se naj počutite kot jaz. Sedaj že s palicami po končani zdraviliški fizioterapiji prehodim do 10 km.
Zbogom,
vam je solil pamet, matevž roj. 14.03.1943 na vasi Ponikva pri Grobelnem.
Naj se javijo vsi tisti, ki ste imeli v preteklem letu v OBV slabe izkušnje z čakalnimi dobami (okvirni termin) predvsem z operativnimi posegi. Moja i kušnja: januar 2022 uvrščen v čakalni seznam- okvirni termin november 2022, zaradi neodzivnosti OBV sem aktiviral pristojne službe in v marcu 2022 dobil nov okvirni termin in sicer marec 2024!!!!!
Iz obljublhenih 12 mesecev sem zdaj na 30 mesecev čakalne dobe. V mojem otimeru gte za osteotomijo kolena. Še kdo čaka ta poseg?
Spoštovani,
Že zelo, zelo dolgo sem pacient Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Moj zdravnik je dr.Hero. Lansko leto mi je operiral ledveni del hrbtenice. Diagnoza: nestabilnost in spinalna stenoza, kot izvirna diagnoza. Operacijo je opravil , več ko odlično. Takoj sem shodil, brez kakršnih koli pripomočkov. Nobenih bolečin itd. Skratka, mislim, da je to tudi splošno znano, da dr. Hero, spada med najboljše ortopede oziroma je najboljši ortoped za hrbtenice.