Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Ortodont – doplacilo zobnega aparata (zvezdic), izgubljene zvezdice

Ortodont – doplacilo zobnega aparata (zvezdic), izgubljene zvezdice

Dragi MONovci.

12 letni sin ima zgornji zobni aparat (zvezdice), zanj smo maja doplačali 325 €, ker je baje nadstandarden (na pogled meni laiku tega ni videti), jeseni je dobil še spodnjega, cena enaka.

Konec leta so mu se mu tri zvezdice odlepile (ni nič takega jedel, grizel…. – zgodilo se mu je na sprehodu), strgala se je žička, zato mu je šlo to ven iz ust. Sicer sem vse shranila v papir, a (emšo pač) pozabila, kam sem dala. Ortodontka je rekla, da če ne bomo prinesli nazaj teh zvezdic, bomo morali plačati 125 €.

Zanimajo me vaše izkušnje – tudi vi plačujete za vse to? Meni se vse skupaj zdi malo čudno…

Hvala za odgovore.

Meni se zdi čudno že to, da se tri zvezdice brez razloga odlepijo??! Pomojem vaša ortodontka uporablja zelo slabe materiale ali pa svojega dela ne obvlada. Jaz imam takšen aparat zgoraj in spodaj že več kot leto dni, pa se mi ni še nikoli odlepilo-pa imam bele, za katere pravijo, da se še hitreje odlepjo kot navadne kovinske.
Tako da posebno uporabnega nasveta za vas nimam, tudi glede plačevanja ne, saj jaz plačujem komplet terapijo sama.

No, jaz sem čista samoplačnica. V slabem letu sta se mi odlepili dve zvezdici, ena takoj in sem jo prestregla, drugo sem izgubila – mi jo je ortodont nadomestil brez doplačila. Verjetno sem jo požrla (mislim, da se mi je odlepila, ko sem precej hudo padla in to ravno na obraz). Navadna žička mi še ni šla, pač pa mi je popustila “verižica” in še nekaj je odpadlo (ampak ne zvezdica) – sploh nisem opazila in sem izvedela šele na pregledu.
Zgoraj imam bele zvezdice in so me opozorili, da bo treba doplačat, če jih izgubim.
Po mojem čisto laičnem mnenju se tri zvezdice hkrati ne bi smele odlepit. Samo drugo mnenje dobit o tem je pa najbrž zelo težko.
Mene je ortodont opozoril, kateri hrani naj se izogibam, pa tudi z nitko naj raje ne hodim za žičko. Če se držite navodil, zvezdice in žica ne bi smeli kar tako popustiti – poskusite vztrajati, da ni vaša krivda.

jA JAZ SEM DANES DOBLA APARAT(FIKSNI)PA ME JE ZLO STRAH DA MI NE OJO ZVEZDICE DOL PADLE

ali so boljše zvezdice ali žice za zobni aparat??

ja jst sm danes dobil zvezdice in se je po 4 urah kar odlepila ena…

A kr al kaj? Pa tako hitro? Pri kom si se pa odločil za fiksni aparat in koliko si odštel?

Koliko je cena ene zvezdice? Cisto tazadnja se mi je odlepila ze tolikokrat da je ta ze pljacljiva..lp

New Report

Close