Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija ORL izvid

ORL izvid

Spoštovani!

Sin je star 4 leta in 2 meseca. Že od 1.leta starosti obiskujeva ORL stanje je bilo večinoma isto. Bil je naročen na operacijo in tudi že na kliniki kjer so nato ugotovili šum na srcu in ga niso operirali. Ker tudi sama nisem privržena operaciji sem poiskala drugega specialista, ki mi je dejal, da operacija ni potrebna.Sin vedno diha čez nos, ko pa ne more je zelo nervozen zato mu ga obvezno čistimo. Nikoli ne smrči in ne govori skozi nos. Danes je bil ponovno naročen in rekli so da se je stanje izboljšalo. Ker pa točno ne vem kaj pomenijo določeni izrazi Vas prosim za obrazložitev.

Otomikroskopija: oba sluhovoda suha, prazna, bobniča cela, siva nekoliko retrahirana. Nosna sluznica rožnata brez pataloške sekcije.

Politzer.

Timpanogram: obojestransko normalen volumen zunanjega sluhovoda, normalna mobilnost v srednjem ušesu, negativen tlak v srednjem ušesu, normalen gradient.

V naprej hvala za odgovor.

Lp Evgelija

Spoštovana!

Vse ti izvidi so narmalni, le tlak je nekoliko manjši v srednjem ušesu (zaradi tega je bobnič retrahiran – uvleknjen), to pa je ponavadi zaradi slabšega prezračevana srednjega ušesa skozi nos. Če nima posebnih težav, dejansko ni potrebna operacija.

LP. drIB.

New Report

Close