Pozdravljeni!
Pred pol leta sem končala zvezo s svojim fantom po 6 ih letih in pol, kar pa sem si nadvse želela, kmalu po tistem pa sem navezala stike z drugimi moškimi. Problem pa je nastal, ker pri spolnem odnosu ne doživimi vrhunca in ga tudi z drugimi nisem kljub temu, da me sedanji partner zelo privlači.
Oziroma sprva si ga zelo želim ampak ne razumem zakaj začne potem ta želja pojenjati. Vedno je bilo tako.
Sama pa se lahko zelo hitro vzburim in tudi z masturbacijo pripeljem do vrhunca, ko pa spolno občujem pa se nikakor ne morem popolnoma sprostiti, kljub temu, da se partner potrudi.
Skratka veliko sem že brala o tem, ampak nikakor ne pridem do konca v čem bi bil največji problem, razmišljam tudi o obisku pri specialistu.

Kaj naj storim???? Hvala za odgovor in LP

Spoštovana Cristy,
orgazem ni alpinistična tura, ki jo uspešno zaključimo le če se malo bolj potrudimo,ampak je kjuč do nje popolno prepuščanje situaciji ob čemer je nujno potrebno zaupanje partnetju ali partnerki.Če ste sposobni orgazem dosči z dodatnimi stimulacijami, jih pač uporabite oziroma še bolje vanje aktivno vključite partnerja.Sposobnost doživvljanja orgazma se pri ženski dopolni nekako do 35.letastarosti.Uspeli boste predvsem, če se spolnosti ne boste lotevali storilnostno.

Draga Kristy!
Nikar se ne obremenjuj preveč in ne poskušaj na silo doseči nekaj,kar bo prišlo samoumevno in spontano,ko boš najmanj pričakovala.Mogoče je nekje v tebi drobna nitka,ki preprečuje,da bi dosegla orgazem in bolj kot jo boš iskala,močnejša bo.Prepusti se času,ne išči vzrokov.
Če ti ne doživiš z njim,malo prikrojita igro in se poskusi sama zadovoljiti pred njim,to je po navadi za oba zelo vzburjajoče.Mogoče se bo potem kaj spremenilo.V glavnem nikar panike,vse je v tvoji glavi.
Ti imaš škarje in platno.
Lep pozdrav,pa veliko sreče!

Rina

Spoštovani dr. Rejec!

Oglašam se kar na Vaš odgovor, ki ste ga posredovali Cristy.

Stara sem 30 let, trenutno brez partnerja, vendar s podobnimi oz. enakimi problemi, kot jih ima Cristy – namreč ob samozadovoljevanju orgazem z lahkoto in vedno dosežem, nikoli pa ga ne dosežem v odnosu s partnerjem, kljub temu da se partner zelo potrudi. Nekako se ne morem sprostiti “do konca”.

Nekje sem prebrala, da je nezmožnost doživljanja orgazma pri ženski lahko znak njene biseksualne usmerjenosti. Ali je to res oz. kaj o tem menite VI?

Lepo Vas pozdravljam in se Vam za odgovor najlepše zahvaljujem.

Lina

Spoštovana Lina,
prepričanje , da so težave z orgazmom pri ženski znanilec tudi homoseksualne usmerjenosti, je zabloda.Spolni odnos kombinirajte z lastno stimulacijo, predvsem pa opustite storilnostno naravnanost tega področja.Spolnost je in mora biti tudi užitek, ne pa nekakšna obveznost.Manj, ko se boste za orgazem krčevito prizadevali, bolj boste sproščeni in s tem tudi uspešnejši.